Ponedjeljak, 27 svibnja, 2024
NaslovnicaVijestiŠto se događa u Turskoj? U Istanbulu mrkli mrak usred dana…

Što se događa u Turskoj? U Istanbulu mrkli mrak usred dana…

Zapratite nas na Telegramu: https://t.me/provjeri_hr

Geoinženjering?

Kako prenosi dnevnik.hr, tursku prijestolnicu je usred dana odjednom progutao mrkli mrak, pri čemu je sunce nestalo na nekoliko minuta, što je prestravilo brojne građane.

Iako se u tekstu članka navodi da je ovu „nesvakidašnju pojavu objasnio turski Meteorološki zavod“, objašnjenja naravno nigdje nema. Tek ovo opažanje:

„Oblak debljine sedam kilometara prošao je iznad Istanbula. U međuvremenu je sunce nestalo na pet minuta, a dan se pretvorio u noć.”

Kako donosi Newsweek:

„pretpostavlja se da je gusti oblak mogao biti posebno velik, tamno obojen kumulonimbus. Ti su oblaci poznati i kao grmljavinski, često imaju tamnu, nisku bazu, koja seže tek nekoliko stotina metara iznad tla, a mogu izgledati izrazito tamno s obzirom na to da propuštaju vrlo malo svjetla.“

Za vrijeme dok je grad prekrio mrak, padala je jaka kiša, a snimka koja prikazuje kako grad nestaje u mraku već se nezaustavljivo počela širiti društvenim mrežama.

Procijenite sami radi li se o prirodnoj pojavi ili nečemu drugom.

Provjeri/dnevnik.hr

Foto naslovnice: screenshot

P O D I J E L I !

Provjeri

3 KOMENTARI

 1. prije 2 i pol mjeseca:

  “NEVEROVATAN FENOMEN NA NEBU IZNAD TURSKE TOKOM POTRESA: Kamera snimila pojavu, ni naučnici nisu sigurni ZAŠTO SE DEŠAVA (VIDEO)”

  https://www.kurir.rs/planeta/4102220/neverovatan-fenomen-na-nebu-nad-turskom-tokom-potresa-kamera-snimila-pojavu-ni-naucnici-nisu-sigurni-zasto-se-ovo-desava-video

  prije 2 tjedna kod nas:
  “FOTO Jezivi crveni krug pojavio se iznad Jadrana: Poznato o čemu je riječ”

  https://dnevnik.hr/vijesti/svijet/jezivi-crveni-krug-bljestao-iznad-jadrana-znanstvenici-objasnili-o-cemu-je-rijec—775288.html

VEZANO

najnovije