Petak, 24 svibnja, 2024
NaslovnicaWake upStudija tvrdi da je sve više djece debelo i nezdravo zbog KLIMATSKIH...

Studija tvrdi da je sve više djece debelo i nezdravo zbog KLIMATSKIH PROMJENA!

Zapratite nas na Telegramu: https://t.me/provjeri_hr

Hahahahaha

Studija objavljena u časopisu Temperature tvrdi da postoji korelacija između porasta temperature i toga da djeca postaju sve deblja i nezdravija.

Studija tvrdi da klimatske promjene uzrokuju da djece više ostaju unutra, više jedu i općenito su manje aktivna.

CBS Mornings prenio je ovo “otkriće” prošlog vikenda, ističući da je gotovo trećina djece manje fit nego što su bili prije jedne generacije.

Također se primjećuje da se manje djece bavi tjelesnom aktivnošću minimalno 60 minuta dnevno.

Temeljni argument studije odnosi se na “procjenu toplinskog stresa” i tvrdi da je djeci ‘opasnije’ i manje zabavno biti aktivan ako je vani toplije.

Kritičari su primijetili da se studija koristi statistikom zabilježenom tijekom izolacije zbog COVID-a i kao takva može biti iskrivljena.

Napominje se da “klimatske promjene neće imati samo izravne učinke poput viših temperatura okoline u mnogim regijama, već će također biti odgovorne za neizravne učinke koji mogu neovisno utjecati na navike tjelesne aktivnosti djece, na primjer kao što je primijećeno tijekom globalne pandemije Covid-19.”

Možda je činjenica da djeca postaju pretila i nezdrava više povezana s činjenicom da ih roditelji sve više hrane nezdravom (cjenovno pristupačnijom) hranom, zajedno s činjenicom da društvo potiče, štiti i čak slavi nezdrave stilove života.

Foto naslovnice: unsplash.com

P O D I J E L I !

Provjeri

VEZANO

najnovije