Ponedjeljak, 27 svibnja, 2024
NaslovnicaVijestiStudija upozorava na moguću reproduktivnu krizu s padom broja spermija diljem svijeta

Studija upozorava na moguću reproduktivnu krizu s padom broja spermija diljem svijeta

Zapratite nas na Telegramu: https://t.me/provjeri_hr

U skladu s globalističkim planovima…

Nedavna studija objavljena u časopisu Human Reproduction Update otkrila je da broj spermija muškaraca u cijelom svijetu brzo opada, i sada je znatno manji nego prije 50 godina. To bi moglo signalizirati moguću reproduktivnu krizu ako se nešto ne poduzme.

Hagai Levine, prvi autor istraživanja, primijetio je da je broj spermija padao za 1,2 posto godišnje od 1973. do 2000. Od 2000. do 2018. pad je bio 2,6 posto godišnje, “što je nevjerojatan tempo”, rekao je Levine.

Meta-analiza koju su proveli istraživači Hebrejskog sveučilišta u Jeruzalemu promatrala je 223 studije temeljene na uzorcima sperme više od 57.000 muškaraca u 53 zemlje. Ona sugerira da je prosječna koncentracija spermija pala s procijenjenih 101,2 milijuna po ml na 49,0 milijuna po ml između 1973. i 2018. – što je pad od 51,6 posto. Prema Guardianu, u istom razdoblju broj je pao za 62,3 posto.

“Ne razumijemo zašto se ovo događa“, rekao je dr. Michael Eisenberg, urolog na Sveučilištu Stanford i Stanford Health Care u Kalifornija, koji nije bio uključen u studiju.

Međutim, istaknuo je da bi ovo trebao biti poziv na uzbunu da se pokuša razumjeti ovaj trend jer stručnjaci kažu da muškarcima s ovako malim brojem spermija treba znatno više vremena da dobiju djecu. Stoga, sve ovo može pridonijeti mogućoj reproduktivnoj krizi.

U međuvremenu, isti tim je 2017. izvijestio da je koncentracija spermija značajno opala u posljednjih 40 godina. Međutim, nedostatak podataka iz drugih dijelova svijeta u to vrijeme značio je da su nalazi bili usmjereni na regiju koja obuhvaća Europu, Sjevernu Ameriku i Australiju. Najnovija studija uključila je novije podatke iz 53 zemlje, a zabilježila je veliki pad u Srednjoj i Južnoj Americi, Africi i Aziji.

“Mislim da je ovo još jedan signal da nešto nije u redu sa Zemljom i da moramo učiniti nešto po tom pitanju. Dakle, da, mislim da je to kriza s kojom se trebamo bolje pozabaviti sada, prije nego što dosegne prekretnicu koja se možda neće moći poništiti”, rekao je Levine.

Prethodne studije pokazale su da je plodnost ugrožena ako koncentracija spermija padne ispod oko 40 milijuna po ml. Dok je posljednja procjena iznad ovog praga, Levine je primijetio da je to srednja brojka – što znači da je značajan postotak muškaraca vjerojatno ispod ovog praga.

“Takav pad jasno predstavlja pad u sposobnosti populacije da se razmnožava, rekao je.

Cjepiva protiv COVID-19 smanjuju broj spermija kod muškaraca, otkriva zasebna studija

Stručnjaci tvrde da kemikalije koje ometaju rad endokrinog sustava ili drugi okolišni čimbenici mogu igrati ulogu u tome zašto su muškarci diljem svijeta pogođeni. Prema nekima, također se može okriviti pušenje, pijenje, pretilost i loša prehrana, a zdrav način života može pomoći u povećanju broja spermija.

Richard Sharpe, stručnjak za muško reproduktivno zdravlje sa Sveučilišta u Edinburghu, rekao je da novi podaci pokazuju da je taj trend svjetski fenomen. Rekao je da bi pad mogao značiti da će parovima trebati više vremena da zatrudne.

Što se tiče razloga zašto se ovaj fenomen tako brzo povećao, smatra da bi morao postojati neki noviji čimbenik. Još u lipnju, recenzirana studija objavljena u časopisu Andrology pokazala je da je kod muškaraca koji su se cijepili Pfizerovim injekcijama protiv koronavirusa otkriveno značajno smanjenje broja spermija.

Bivši novinar New York Timesa Alex Berenson napisao je na svom Substacku da se studija temelji na brojanju muškaraca koji su donirali spermu trima klinikama za neplodnost u Izraelu. “Izraelske novine nude čvrste dokaze da cjepiva mogu predstavljati sustavni rizik za broj spermija muškaraca. Ono što je bila teorija zavjere sada je samo teorija.

Studija sugerira da će se broj spermija potpuno „cijepljenih“ muškaraca vratiti u normalu nakon otprilike pet mjeseci, ali ta je tvrdnja bila nepotkrijepljena. “Stvarni podaci u radu zapravo ne podupiru argument da su se razine sperme vratile u normalu nakon pet mjeseci”, objasnio je pisac. “Zapravo, prema nekim mjerama, razine su nastavile padati.”

Istaknuo je da su umjesto priznavanja ove činjenice autori ponudili najbolji mogući spin svojih podataka, dok su u isto vrijeme objavili same brojke pri kraju rada kako bi drugi istraživači mogli sami vidjeti stvarnost.

Provjeri/naturalnews.com

Foto naslovnice: pixabay.com

P O D I J E L I !

Provjeri

VEZANO

najnovije