Utorak, 23 travnja, 2024
NaslovnicaVijestiŠvicarska bi mogla zatvarati ljude zbog grijanja domova

Švicarska bi mogla zatvarati ljude zbog grijanja domova

Zapratite nas na Telegramu: https://t.me/provjeri_hr

Ekofašizam

Zamislite da idete u zatvor na tri duge godine jer ste grijali svoj dom ili poslovni prostor. To bi sada moglo postati stvarnost u Švicarskoj, gdje se grijanje doma iznad 19°C smatra pretjeranim i kažnjivim prekršajem . Voda se ne smije zagrijavati iznad 60°C, a zabranjene su saune i hidromasažne kade koje koriste grijalice. Zatvoreni bazeni također moraju ostati hladni.

Markus Sporndli, glasnogovornik Saveznog ministarstva financija, rekao je da bi ljudima mogla biti naplaćena dnevna kazna od 30 franaka za neposluh, ali bi naknada mogla narasti na 3000 franaka. Vlada upozorava da bi moglo doći do “provjera na licu mjesta” i kaže da će poslati vlasti ako netko prijavi stanovnika ili tvrtku zbog kršenja zakona. Švicarska je uvela novčane kazne i očekivala da će se susjedi okrenuti jedni protiv drugih zbog COVID-a, a ovo je još jedno otimanje vlasti.

Plakat s ulica Švicarske: “Grije li vaš susjed iznad 19 stupnjeva? Informirajte nas!”

Zakon je još u doradi, ali ovo je još jedan način da vlast od običnog čovjeka napravi kriminalca. Vlada, a ne ljudi, stvorili su ovu energetsku krizu i sada zahtijevaju da ljudi ispaštaju zbog njihovog lošeg upravljanja. Neki te mjere nazivaju “zelenim fašizmom” ili “ekofašizmom”.

Povjesničar Michael E. Zimmerman definirao je ekofašizam na sljedeći način: „totalitarna vlada koja zahtijeva od pojedinaca da žrtvuju svoje interese za dobrobit ‘zemlje’, shvaćene kao sjajna mreža života, ili organska cjelina prirode, uključujući narode i njihove države.”

Očekujte da će ovaj trend rasti kako temperature budu padale.

Provjeri/armstrongeconomics.com

P O D I J E L I !

Slobodni Promatrač

VEZANO

najnovije