Ponedjeljak, 27 svibnja, 2024
NaslovnicaVijestiTalijanski general: „Duboka država prisilila papu Benedikta na ostavku“

Talijanski general: „Duboka država prisilila papu Benedikta na ostavku“

Zapratite nas na Telegramu: https://t.me/provjeri_hr

Nedovoljno „progresivan“

Uoči pogreba pape Benedikta XVI. talijanski brigadni general priznao je da ga je američka „duboka država“ prisilila na ostavku kao dio državnog udara globalističkih elita.

Piero Laporta je umirovljeni brigadni general koji je radio za Združeni stožer talijanske vojske.

Laportin unos na blogu od 3. siječnja počinje komentarom da se “zgraža” nad javno prikazanim “krokodilskim suzama” predstavnika zajednice San Egidio, u vezi sa smrću pape Benedikta.

U svjetlu ovih suza, “sjećanja mi prolaze pred očima”, dodao je.

Laporta je zatim otkrio da postoji “veliki rimski krug koji je i danas aktivan”, koji je moćniji od takozvane “Sankt Gallenske skupine”, koja je bila povijesno suprotstavljena Benediktu.

Laporta je dalje prenio da je 2005. “vodeći izaslanik američke vlade, koji je imao ruke u talijanskim financijama (gdje je još uvijek aktivan) i u talijanskoj politici, i bio osoba u najvišim redovima Agencije za nacionalnu sigurnost (NSA), hvalio se ostavkom na koju će uskoro biti prisiljen HH Benedikt XVI.”

Taj je čovjek, nastavio je Laporta, govorio “bezbrižno i s arogancijom” izvan svog kruga o ovoj stvari.

Taj “rimski krug” navodno je isti onaj koji širi slogane “Bog je mrtav” i “Isus je lažna vijest”, a bio je u “panici” kada je Benedikt izabran.

“Mafija iz Sankt Gallena”, dodao je Laporta, “nije šala”, već je običan smokvin list u usporedbi s ovim “rimskim krugom” koji Laporta naziva “kupolom demona”.

Prema talijanskom generalu, upravo je ta skupina “izolirala” Benedicta, “ostavivši ga na miru dok je NSA siledžije bičevale istinu, a zatim je razapele.”

Nije poznato je li ovaj čovjek, koji je u to vrijeme navodno radio za američku vladu, doista odigrao ulogu u ostavci pape Benedikta XVI. Međutim, u svrhu rasprave o najcjelovitijem narativu ove povijesne ostavke, moglo bi biti od pomoći izvijestiti o Laportinim zapažanjima, čineći ih mogućim dijelom slagalice.

Još jedan dio ove slagalice mogla bi biti činjenica da u trenutku Benediktove ostavke u veljači 2013. Vatikanska banka nije mogla funkcionirati jer je iznenada bila isključena iz SWIFT sustava te stoga nije bila u stanju obavljati potrebne međunarodne transakcije.

Kao što Giuseppe Nardi s Katholisches.info podsjeća svoje današnje čitatelje u svom izvješću o Laporti, Maurzio Blondet je 2015. raspravljao o ovoj temi na talijanskom jeziku.

U svjetlu Laportinog posta na blogu, Blondet, katolički novinar, citirao je Laportu i rekao da je bilo mudro što Laporta “nije otkrio” ime američkog dužnosnika. Potom je ponovno objavio svoje izvješće iz 2015. pod naslovom “Ratzinger nije mogao ni kupovati ni prodavati”, u kojem je ocrtavao vatikanske financijske probleme sa SWIFT sustavom iz 2013., čime je implicirao da on sam vidi vezu između Laportina izvješća i ovog financijskog aspekta povijesti Benediktove rezignacije.

Treća zagonetka u članku – koja se odnosi na gore spomenutu Sank Gallensku grupu – je da je možda postojao razgovor između kardinala Carla Martinija i Benedikta 2012., u kojem je voditelj Sankt Gallenske grupe sugerirao Benediktu da je vrijeme da podnese ostavku.

Možda će tek budući povjesničari moći sastaviti potpuniju sliku o tome zašto bi papa dao ostavku, ostavljajući tako Crkvu u rukama modernista koji žele potkopati srž doktrine i morala Katoličke crkve.

Provjeri/newspunch.com

Foto naslovnice: screenshot newspunch.com

P O D I J E L I !

Provjeri

VEZANO

najnovije