Utorak, 21 svibnja, 2024
NaslovnicaWake upTehnokracija – potpuna digitalizacija svega i svih

Tehnokracija – potpuna digitalizacija svega i svih

Zapratite nas na Telegramu: https://t.me/provjeri_hr

Na putu u Matrix

Što ako smo doista svi već postali samo mala mrlja na sveprisutnom QR kodu. On je prisutan svugdje, a ponegdje, kao na benzinskim postajama na autocesti bez njega ne možete ni otvoriti vrata WC-a.

Jedva da postoji kafić ili restoran gdje njihovi cjenici nisu učitani na QR kodu, a vlasnici, potpuno lišeni ikakvog kritičkog razmišljanja, poručuju gostima bez pametnog telefona ili onima koji jednostavno ne žele koristiti ove aplikacije, „jebe nam se za vas!“

U nekim slučajevima, kad imate sreće, kafić će vam ponuditi kao iznimku ispisani cjenik ili se baš u smjeni našao konobar dovoljno ljubazan da vam svojim pametnim telefonom pokaže izbor jela.

To je ta pametna telefonizacija” čovječanstva. To je teško zaglupljivanje uma, ali i naše inteligencije. Vjerojatno je pametni telefon izmišljen kako bi na kraju umrtvio mozak društva. Zato što ljudska bića traže udobnost, puteve manjeg otpora. Pametni telefon, vidi vraga, nudi upravo sve to i kad ga jednom probamo, navučemo se poput narkomana.

Prije otprilike 20-30 godina još uvijek smo živjeli sretni s fiksnim telefonom kod kuće, s telefonskom govornicom na uglu ulice i ništa nam nije nedostajalo, sve je funkcioniralo potpuno savršeno.

Ono što će na kraju postati pametni telefon, postupno je predstavljeno kao prijenosni telefon. Najprije su bili veličine cigle, zatim su postajali sve manji, pa bi stali u džep na prsima ili u žensku torbicu.

Tijekom posljednja dva desetljeća pametni telefoni postajali su sve tanji, a njihovi zasloni sve veći i veći, postupno nalikujući malom računalu. Počeli su imati karakteristike računala, bili su spojivi na internet, koji je postao univerzalno dostupan, ne samo u restoranima i trgovinama, već i na ulicama, pa čak i u šumama.

Mobitel se sinkronizira s računalom kod kuće, računom na Cloudu, pitaj Boga još s čim, ali to vas ne treba zabrinjavati. Jer, što ima veze da ste povezani u trenutcima opuštanja, šetnje šumom ili možda u ljubavnom zanosu s partnerom. Prilično invazivno, zar ne? Ali nema veze, bitno je da smo povezani na Internet…pa čak i u snu.

Hodate ulicom, ne pazeći na opasnosti u prometu, već ste duboko izgubljeni u dubini zaslona svog malog pametnog telefona, prepuštajući se navici poput droge koja je uzrokovala već bezbroj nesreća, od kojih su neke smrtonosne.

Ne tako davno, kad smo putovali u strana ili nova mjesta, imali smo kartu da se orijentiramo. Više ne. Global Positioning System (GPS) govori vam svugdje gdje se nalazite na Zemlji. I sada je na vašem pametnom telefonu. Mlađe generacije potpuno su izgubile – ili nikad nisu znale – vještine čitanja karte.

A stariji ljudi, koji vole udobnost da im se govori kamo trebaju ići, sve će više gubiti svoju intelektualnu sposobnost čitanja karte, postajući dodatno ovisni i robovi digitalnog svijeta.

Pretjerujem? Samo razmislite, sljedeći put kada se trebate orijentirati u stranom gradu i budete imali izbor između karte i svog pametnog telefona, što ćete odabrati?

Naši se mozgovi pripremaju za robotizaciju – ili točnije rečeno, “transhumanizam”, izraz koji je već upotrijebio dobro nam poznati striček Klaus Schwab.

Kao i u svemu u životu, potrebno je samo „povezati točkice“. Ono što većina ljudi ne shvaća je da nas zaglupljuje pogodnost prepuštanja elektroničkom, digitalnom “mozgu” da radi naš posao. Usmjerava naš mozak u digitalni svijet. Naša će sposobnost samostalnog razmišljanja sve više nestajati, dok svoju moć mozga predajemo digitalizaciji, algoritmima i na kraju robotima koji postupno u potpunosti preuzimaju vlast nad našim moždanim kapacitetima.

Povezivanje točkica pokazat će vam da se ovdje radi o jako dobro isplaniranoj strategiji.

Komuniciranje pisanjem pisama je nestalo. Ni e-mailovi više nisu in jer su odveć banalni…

Sada postoji cijeli kompleks IT-digitalnih korporacija koje kontroliraju vaše osobne podatke. Oni rade ruku pod ruku s ogromnim financijskim kompleksom koji se, pod kontrolom BlackRocka, Vanguarda i StateStreeta, može pohvaliti imovinom vrijednom nekih 25 – 30 bilijuna američkih dolara. Imaju većinske udjele u svim sredstvima za proizvodnju i svakoj uslužnoj djelatnosti u zapadnom svijetu. Neka ovo posluži kao primjer:

IT-kompleks vam nudi “Facebook” koji vas povezuje s cijelim svijetom ili s bilo kojim brojem obožavatelja koje odaberete. To je način da im pokažete TKO ste, često uz najintimnije detalje, ako tako želite.

IT kompleks to obožava, a njihovi algoritmi grade vaš profil iz kojeg nećete moći pobjeći nikad. Čak i ako jednog dana odlučite napustiti Facebook. Registriran si zauvijek i postao si njihovo vlasništvo.

Vaši će podaci biti pohranjeni i ako oni to žele, korišteni protiv vas sve dok vas smrt ne rastavi od ove digitalne tiranije, a vjerojatno i dalje.

Twitter, Instagram, TikTok, WhatsApp, Snapchat, LinkedIn i kako god se zvali slijede isti princip. Kad ste s njima, onda ste u njihovom vlasništvu.

Vaša osobna komunikacija je nestala, dodir topline, razgovor s prijateljem, voljenom osobom je nestao. Ako on/ona želi znati nešto tebi, tu su društveni mediji. To je poput masovnih medija, samo puno intimnije, osobnije i otkrivajuće IT-čudovištima koja kontroliraju društvene medije i preko njih kontroliraju vas. Oni vas poznaju bolje nego što vi sami sebe poznajete.

Vi ste “profilirani”, da tako kažem.

Profiliranjem se vaš um može usmjeriti u određenom smjeru – na primjer s modnim odijevanjem, ili modnim ponašanjem, prehrambenim navikama.

Ako Bill Gates ima svoje načine, algoritamski osmišljena propaganda bi vas uskoro mogla uhvatiti i indoktrinirati vaš mozak, možda dok spavate kao “transhuman”, da VOLITE okus insekata na žaru.

Ne šalim se. U Europi već postoje cijele emisije posvećene tome kako pripremiti kukce kao kulinarski užitak. Uostalom, Japanci, Kinezi i drugi narodi već jedu kukce i uživaju u njima.

Sljedeća faza je istovremeno nježno postupno uvođenje kontrole uma vođene 5G-om, što vjerojatno nećete ni primijetiti, kao što ste postupno i tiho, ali postojano pripremani za to.

Upravo ćete prijeći iz čovjeka u “transčovjeka”. Sve pohvale Klausu Schwabu (WEF-u), 4.-toj industrijskoj revoluciji i glavnom savjetniku, Yuvalu Noah Haririju. Da, ovaj posljednji je onaj koji je već odlučio da će većina nas biti beskorisni izjelice.

Ako to SADA ne zaustavimo, možda je čovjek (Harari) ipak u pravu. Jer, s početkom 4. industrijske revolucije, ulazimo u područje potpune digitalizacije svega. Naše svakodnevne poslove mogu obavljati algoritmi, odnosno roboti.

„Cjepiva“ koje ste dobili, posebno visoko elektromagnetski tip grafen oksida, pripremili su vas za brze reakcije na algoritamske signale ozračene 5G mrežom. Oni vam govore kako da mislite, što da radite, kako da reagirate na “nepovoljne reakcije” vaših sugrađana koji još nisu prošli kroz proces transhumanizacije.

Oni koji prežive sljedećih deset godina – UN-ovu Agendu 2030. ili Veliko ponovno postavljanje – imaju mogućnost postati voljni, radosni robovi – koji nemaju ništa osim vječnog osmijeha digitalno inducirane sreće.

Provjeri/tecnocracy.news

Foto naslovnice: pixabay.com

P O D I J E L I !

Conscious Pilat

VEZANO

najnovije