Ponedjeljak, 27 svibnja, 2024
NaslovnicaVijestiThe Lancet tvrdi da su klimatske promjene „medicinska hitna opasnost“

The Lancet tvrdi da su klimatske promjene „medicinska hitna opasnost“

Zapratite nas na Telegramu: https://t.me/provjeri_hr

Na niskim granama…

Nekoć cijenjeni medicinski časopis sa sjedištem u Ujedinjenom Kraljevstvu, The Lancet, proglasio je globalno zatopljenje “najvećom globalnom zdravstvenom prijetnjom 21. stoljeća”. 

Uredništvo časopisa slavi “zdravstvene djelatnike koji sudjeluju u akciji Extinction Rebellion koji su blokirali ulaz u Odjel za poslovnu, energetsku i industrijsku strategiju Ujedinjenog Kraljevstva kako bi prosvjedovali protiv nemoćnih odgovora na klimatske promjene.”

Prema The Lancetu, “zdravstvena skrb dio je klimatskog problema jer je globalna zdravstvena industrija emitirala dvije gigatone ugljičnog dioksida (CO2), ili 4,4 posto ukupne količine u svijetu u 2014.“ Ovo, kako se navodi, zahtijeva trenutnu akciju u obliku agresivnog klimatskog aktivizma unutar medicinske zajednice.

Što se tiče klimatskih promjena, Lancet je ukazao na operacijske dvorane “prepune smeća koje stvara jednokratni sterilni pribor i kirurška oprema”, kao i na “parkirališta ispunjena privatnim prijevozom koji se oslanja na fosilna goriva i stalni protok energije prema digitalnim monitorima i drugim tehnologijama.”

Zanimljivo je da je časopis također identificirao farmaceutske proizvode kao klimatski problem budući da se većina njih proizvodi od takozvanih “fosilnih goriva”, koja su zapravo samo bogom dana goriva koja postoje u izobilju ispod površine Zemlje.

Ono što Lancet zabrinjava nisu toliko sama goriva nego “ugljik” koji proizvode. Klimatski kult, kao što već znate, opsjednut je ugljikom i vjeruje da je to nešto “zlo”, iako je sav život sačinjen od ugljika.

Jedan od načina koji The Lancet predlaže za borbu protiv svog tog ugljika jest da liječnici prestanu sudjelovati u programima besplatnih uzoraka lijekova, što će “pomoći u smanjenju prekomjerne upotrebe lijekova i smanjiti utjecaj ugljika kada uzorci ostanu neiskorišteni”.

Druga ideja koju je predstavio The Lancet je da liječnici prestanu stavljati pacijente na 30-dnevne kure lijekova i umjesto toga pokušaju s jednotjednim pristupom…

Zvuči glupo i jest glupo, ali to je ono što je ostalo od časopisa koji se nekad davno smatrao zlatnim standardom medicinske znanosti. Lancet su očito infiltrirali i preuzeli klimatski luđaci, baš kao što su to učinile vlade, akademska zajednica, pa čak i Wall Street.

Zanimljivo, The Lancet također želi da se liječnici počnu uključivati ​​u program “zelenog informiranog pristanka” koji “uključuje edukaciju o utjecaju lijekova na klimu i zdravstvenim opasnostima klimatskih promjena”.

Pacijente treba indoktrinirati klimatskom propagandom svaki put kad posjete liječnika ili kad dobiju recept, drugim riječima. To će pacijentima dati mogućnost da “odbiju lijek, ili bi mogli odlučiti prihvatiti lijek i nastaviti s kompenzacijom ugljika”.

Sve u svemu, The Lancet želi da liječnici posvuda postanu “klimatski aktivisti u svojoj svakodnevnoj kliničkoj praksi” – da, ovo je izravan citat iz časopisa.

“Zdravstveni djelatnici imaju važnu ulogu u smanjenju emisija ugljika u zdravstvu izdavanjem samo potrebnih lijekova i pomaganjem da se oni iskoriste u punom potencijalu”, navodi se u časopisu.

Provjeri/naturalnews.com

Foto naslovnice: pixabay.com

P O D I J E L I !

Provjeri

VEZANO

najnovije