Ponedjeljak, 22 travnja, 2024
NaslovnicaWake upTko su Arkoni? Evo zašto je ovo važno znati

Tko su Arkoni? Evo zašto je ovo važno znati

Zapratite nas na Telegramu: https://t.me/provjeri_hr

Demonski paraziti i emocionalni grabežljivci

Mnoštvo ljudi kojima je koronakriza bila okidač za „buđenje“ iz udobnosti kapsule koju je matrica zdušno upumpavala u njihovu svijest, ostalo je šokirano spoznajama koje im je donio „novi život“. I baš kao što novorođenče, od početka svog života, malo pomalo stječe iskustva, i „probuđeni“ shvaćaju da sve ono što su dosad znali nije SVE, da postoji puno više od toga, pa i u sferama koje su dotad smatrali fantazijom.

Jedan od takvih pojmova, kojim se sve više objašnjavaju pojave i događanja oko nas su i Arkoni.  

Terminološki, riječ „Arkon“ najčešće označava stranog „vladara“ (grč.). Naravno, nama je Arkon zanimljiviji u gnostičkom značenju – kao sluge Demijurga, „boga tvorca“ ili „arhitekta svemira“ po masonskoj predaji.

Pojednostavljeno, Arkon je izvršitelj materijalnog tvorca koji stoji između čovjeka i transcendentalnog Boga i u katoličkoj ga se tradiciji percipira kao „demona“ ili „anđela“, dok je u šamanskim tradicijama riječ o „sili prirode“.

Famozni spisi iz Nag Hammadija u velikom broju redaka spominju Arkone i prozivaju ih kao „vladare obmanjivače“. Oni su po predaji „psihički uljezi“ koji ne mogu živjeti u materijalnom svijetu, no mogu ga posjetiti putem ljudske psihe. Gnostici tumače kako oni ne mogu živjeti u našoj stvarnosti ali mogu simulirati život – putem obmane ili zaposjedanja čovjeka.

Ako ne mogu pridobiti ljudskost onda ljude guraju u asimilaciji „arkoničnosti“. Njihovo hladno, emocije lišeno i simulirano podneblje žele prenijeti u čovjekovu psihodeličnu prirodnu svijest. Arkoni ne posjeduju „nous“ (božansku iskru) i samim time uživaju kada čovjeka bacaju u svoje okruženje – zavist, strah, bijes, tjeskobu i kaos.

Gnostici ih prozivaju parazitima jer se hrane ljudskom emocijom, no isto tako ih smatraju „nužnošću“ za daljnju transformaciju svijesti samog čovječanstva. Zanimljivo, babilonski Arkoni „krivci“ su za današnju sliku gradova utemeljenu na pravocrtnim oblicima kao i za stvaranje bankarskog sustava i novca.

Mezopotamske i abrahamske religije Arkone povezuju s tipičnim unutarreligijskim značenjima – od planeta do demona i anđela. „Princ ovog svijeta“ i „Moloh“ prvotne su konotacije, a prorok Danijel vrlo jasno kazuje da je Arkon „vladar nacije“ anđeoskog predznaka. Enoh ih pak naziva „palim anđelima koji su općili s kćerima ljudskim“.

Razvojem kršćanstva nakon Krista stvara se određena devijacija u tumačenjima pošto brojni prvotni sveci, mistici i klerici Arkone na jedan način rehabilitiraju i daju im blagonaklone vrline – nacije više nisu imperijalistički i negativan pojam pa su samim time i njihovi zaštitnici dobili pozitivne karakteristike.

Gnostici pak ustrajavaju na vlastitim opisima i bivaju izopćeni iz srednje struje. „Da bi nas držali u pokornosti, da bismo bili ponizni i slabi, grabežljivci izvode zapanjujući potez – sjajan, dakako, sa stajališta borbene strategije, ali jeziv sa stajališta onih koji zbog toga trpe. Daju nam svoj um! Čuješ li me? Grabežljivci nam daju svoj um koji postaje naš um. Um grabežljivaca je barokan, proturječan, mračan, pun straha da svakog časa može biti otkriven“, navodi Carlos Castaneda u odličnoj knjizi „Aktivna Strana Beskonačnosti“.

Tu se otprilike dobiva uvid u značajke Arkona u gnostičkoj kozmologiji koja ih promatra kao neorganska bića, vanzemaljsku ili interdimenzionalnu silu – kao svojevrsne fragmente psihe, tuđinski program i virtualno hakiranje.

U knjizi Davida Ickea „Fantomski Ja“ odlično je zaokružen pojam Arkona. Fizički svijet istočnjačke religije nazivaju mayom ili iluzijom, a gnostički tekstovi iz Nag Hammadija opisuju ga kao hal ili „simulaciju“, što je danas poznato kao virtualna stvarnost…

Premda ne mogu učiniti da išta nastane jer im nedostaje božanski faktor ennoije (namjernosti), Arkoni mogu izvanredno dobro oponašati. Njihova specijalnost je simulacija (HAL, virtualna stvarnost).

Demijurg oblikuje nebeski svijet kopiran iz fraktalnih uzoraka vječnih eona, pleromičkih bogova koji obitavaju u galaktičkom središtu. Njegove tvorevine su nebeski kič, poput lažne talijanske vile mafijaškog dona, upotpunjene militantnim anđelima koji čuvaju svaki portal…

Sebesvjesni virus Demijurga/Arkona napravio je iskrivljenu, lošu kopiju (recimo, verziju niske rezolucije) onoga što je postojalo prije i postoji još uvijek drugdje, u mnogo višim frekvencijama. Smiješno? Nemoguće? Pravljenje kopija je ono što čine čak i osnovni tehnološki virusi. Oni su „dio koda sposobnog da kopira sebe, s obično štetnim posljedicama kao što su narušavanje sustava ili uništavanje podataka“.

Arkonski virus je više od pukog kompjuterskog virusa, to je sebesvjesni virus, a samim time je sposoban za daleko više toga…

Demijurg/Arkoni nisu mogli stvoriti novu simulaciju „od nule“ jer nemaju ennoiju ili kreativnu imaginaciju te djeluju kao krivotvoritelj koji radi nezakonite kopije kompjuterskih igrica. Sami ne mogu napraviti igricu, ali mogu napraviti kopiju.

Naša „stvarnost“ je skinuta kopija naše izvorne stvarnosti. Obje su iluzije u smislu „fizičke forme“, ali proizlaze iz prilično različitih namjera. Jest da je to bila loša kopija, ali loša kopija nečega isprva predivnog.

Zemlja visoke frekvencije je mjesto ljubavi, sklada i visoke, proširene svjesnosti (odatle i legende o „zlatnom dobu“), a sve odonda su Demijurg/Arkoni vršili manipulacije kako bi iskrivili, pa izobličili tu lošu kopiju, unijevši svoju vlastitu ugrađenu distorziju da bi je, drugim riječima, još više preplavili svojim virusom…

Niskofrekvencijska Zemlja je razina arkonskog virusa i sve više predstavlja arkonske karakterne crte opisane izrazima kao što su: psihopatski, bez empatije, grizodušja ili stida, paraziti i patološki lažljivci (obmanjivači). Životnost, vibrantnost i ljepota prvotne Zemlje sustavno se uništavaju kako bi odgovarali arkonskoj inverziji: smrti, uništenju i ružnoći. Kompjuterskim jezikom rečeno, oni su „narušili sustav“ te uništili ili blokirali podatke.

Prepoznajete li obrasce djelovanja Arkona u svijetu oko sebe?

Provjeri/blog Ratka Martinovića (Večernji list)

P O D I J E L I !

Conscious Pilat

VEZANO

najnovije