Utorak, 23 travnja, 2024
NaslovnicaNajnovijeTko su „Gospodari iz sjene“ koji nam kroje živote

Tko su „Gospodari iz sjene“ koji nam kroje živote

Zapratite nas na Telegramu: https://t.me/provjeri_hr

Vuku konce

Tekst koji ćete sada pročitati vjerojatno je jedan od najvažnijih koje ćete ikad pročitati. On će vam dati odgovor na pitanje kako zaista funkcionira svijet oko vas.

Znate li što je zajedničko New York Timesu i Big Pharma (velika farmaceutska industrija)? Odgovor: U većinskom su vlasništvu BlackRocka i Vanguard grupe, dvije najveće svjetske tvrtke za upravljanje imovinom. Štoviše, ove dvije tvrtke čine tajni monopol koji posjeduje gotovo sve čega se možete sjetiti.

“Dionice najvećih svjetskih korporacija u vlasništvu su istih institucionalnih ulagača. Svi se međusobno posjeduju. To znači da „konkurentske“ marke, poput Coca Cole i Pepsija, zapravo uopće nisu konkurenti, jer su njihove dionice u vlasništvu istih investicijskih društava, fondova, osiguravajućih društava, banaka i nekih vlada.

Manji ulagači su u vlasništvu većih ulagača, a oni su u vlasništvu još većih investitora. Vidljivi vrh ove piramide otkriva imena samo dviju tvrtki – to su Vanguard i BlackRock.

Moć ove dvije tvrtke nadilazi vašu maštu. Ne samo da posjeduju velik dio dionica gotovo svih velikih tvrtki, već i dionice ulagača u te tvrtke. To im daje potpuni monopol.

Izvještaj Bloomberga navodi da će ove dvije tvrtke 2028. godine zajedno imati ulaganja u iznosu od 20 bilijuna dolara. To znači da će posjedovati gotovo sve.”

TKO SU VANGUARD?

Riječ “vanguard” označava “predvodnicu“ u vojnom žargonu ili u smislu nekog trenda ili pokreta. Oboje odgovaraju opisima ove globalne „zvijeri“, u vlasništvu globalista koji se zalažu za Veliki reset, čiji temeljni cilj prijenos bogatstva i vlasništva iz ruku mnogih u ruke malobrojnih.

Zanimljivo, Vanguard je najveći dioničar BlackRocka od ožujka 2021. godine i ima „jedinstvenu” korporativnu strukturu koja obmanjuje kako bi se njeno vlasništvo teško detektiralo. U vlasništvu je različitih fondova, koji su pak u vlasništvu dioničara. Osim ovih dioničara, nema vanjskih ulagača i trgovina se ne obavlja javno. Kao što je navedeno u videu:

“Elita koja posjeduje Vanguard očito ne voli biti u centru pažnje, ali naravno da se ne može sakriti od onoga tko je voljan istraživati. Izvještaji Oxfama i Bloomberga kažu da 1% svijeta zajedno posjeduje više novca od ostalih 99%. Još je gore, Oxfam kaže da je 82% od svega zarađenog novca u 2017. godini otišlo na ovaj 1%.

Drugim riječima, ove dvije investicijske tvrtke, Vanguard i BlackRock, imaju monopol u svim industrijama na svijetu, a one su, pak, u vlasništvu najbogatijih obitelji na svijetu, od kojih su neke kraljevske, a bogate su od prije Industrijske revolucije.”

Iako bi trebalo vremena da se pregledaju svi Vanguardovi fondovi u cilju identifikacije pojedinačnih dioničara, a time i vlasnika Vanguarda, već letimični pregled sugerira da su Rothschild Investment Corporation i Edmond De Rothschild Holding dva takva dioničara. Tu je i talijanska obitelj Orsini, američka obitelj Bush, britanska kraljevska obitelj, obitelj du Pont, obitelj Morgan, Vanderbilts i Rockefelleri, svi kao vlasnici Vanguarda.

BLACKROCK / VANGUARD POSJEDUJU BIG PHARMA

Prema Simply Wall Streetu, u veljači 2020. godine BlackRock i Vanguard bili su dva najveća dioničara GlaxoSmithKlinea, sa 7%, odnosno 3,5% dionica. U Pfizeru je vlasništvo obrnuto, pri čemu je Vanguard glavni investitor, a BlackRock drugi najveći dioničar.

Imajte na umu da se omjeri vlasništva nad dionicama mogu promijeniti u bilo kojem trenutku, budući da tvrtke redovito kupuju i prodaju, pa se nemojte opterećivati postotcima. Poanta je da BlackRock i Vanguard, pojedinačno i kombinirano, u svakom trenutku posjeduju dovoljno dionica za kontrolu Big Pharma i centraliziranih medija.

Zašto je ovo važno? Zato jer farmaceutske tvrtke dirigiraju odgovor na COVID-19, a sve su i do sada ugrožavale, umjesto optimizirale javno zdravstvo, dok su glavni mediji bili spremni saučesnici u širenju propagande, lažnog službenog narativa koji je obmanjujući za javnost i potiče strah zasnovan na lažima.

Da bismo imali ikakve šanse za ispravljanje ove situacije, moramo razumjeti tko su glavni igrači, odakle dolaze direktive i zašto se uopće stvaraju te lažne naracije.

Kao što je navedeno u izvještaju Global Justice Now iz prosinca 2020. godine “Užasna povijest Big Pharme”, jednostavno se ne može dopustiti tvrtkama koje proizvode lijekove, “koje već dugo imaju prednost u korporacijskoj dobiti nad zdravljem ljudi”, da i dalje diktiraju odgovore na COVID-19.

U izvještaju je dan pregled sramotne povijesti 7 najboljih svjetskih tvrtki koje danas razvijaju i proizvode lijekove i genetska “cjepiva” protiv COVID-19, dok su glavni mediji pomogli u suzbijanju informacija o lako dostupnim i dokazano učinkovitim starijim lijekovima protiv ove infekcije.

BLACKROCK / VANGUARD POSJEDUJE MEDIJE

Kada je riječ o New York Timesu, od svibnja 2021. godine BlackRock je drugi najveći dioničar sa 7,43% ukupnih dionica, odmah nakon The Vanguard grupe, koja posjeduje najveći dio (8,11%).

Uz New York Times, Vanguard i BlackRock također su prva dva vlasnika Time Warnera, Comcasta, Disneya i News Corpa, četiri od šest medijskih tvrtki koje kontroliraju više od 90% američkog medijskog prostora.

Nije potrebno naglašavati da ukoliko imate kontrolu nad tolikim medijima, možete kontrolirati cijele nacije pomno orkestriranom i organiziranom centraliziranom propagandom maskiranom u novinarstvo.

Sigurno vam se već vrti u glavi u od ovih podataka. Teško je opisati umreženost svih spomenutih odnosa. Svijet korporacijskog vlasništva je labirint, gdje svatko u određenoj mjeri posjeduje svakoga.

Međutim, ključna poruka koju treba zapamtiti je da dvije tvrtke „iskaču“ iznad svih ostalih, a to su BlackRock i Vanguard. Zajedno čine skriveni monopol na planu globalnog posjedovanja imovine i svojim utjecajem na centralizirane medije imaju moć manipuliranja i kontroliranja velikog dijela svjetske ekonomije i događaja, te kreiranja javnog mišljenja.

S obzirom na to da je BlackRock 2018. godine objavio da ima „socijalna očekivanja“ od tvrtki u koje ulaže, ne može se previdjeti njegova potencijalna uloga kao centra „zelene“ revolucije, odnosno Velikog Reseta, a što je dobro razrađena shema za krađu bogatstva.

BLACKROCK I VANGUARD POSJEDUJU SVIJET

Utjecaj ovog dvojca nije ograničen samo na Big Pharmu i medije. BlackRock usko surađuje sa središnjim bankama širom svijeta, uključujući američke Federalne rezerve, koja je privatna, a ne federalna tvrtka. Pozajmljuje novac središnjoj banci, djeluje kao njezin savjetnik i razvija softver središnje banke.

Sve u svemu, BlackRock i Vanguard imaju vlasništvo u oko 1.600 američkih tvrtki, koje su 2015. godine ostvarile prihod od 9,1 milijardi dolara. Kad dodate trećeg najvećeg globalnog vlasnika, State Street, njihovo kombinirano vlasništvo obuhvaća gotovo 90% svih S&P 500 tvrtki.

BlackRock / Vanguard također posjeduju dugačak popis dionica drugih tvrtki, uključujući Microsoft, Apple, Amazon, Facebook i Alphabet Inc. Kao što je prikazano na grafikonu vlasničke mreže BlackRock i Vanguard, predstavljenom u članku iz 2017. godine „Ove tri tvrtke posjeduju korporativnu Ameriku ”, bilo bi gotovo nemoguće navesti ih sve.

GLOBALNI MONOPOL O KOJEM MALO TKO ZNA

Kako možemo BlackRock / Vanguard i globalističke obitelji koje ih posjeduju povezati s Velikim resetom? Osim javnog priznanja, potrebno je sagledati odnose između ovih ogromnih korporacija u globalističkom vlasništvu i razmotriti utjecaj koji mogu ostvariti kroz te odnose. Kao što je primijetio Lew Rockwell:

„Kad Lynn Forester de Rothschild želi da Sjedinjene Države budu jednostranačka zemlja (poput Kine) i ne želi da se u SAD-u donose zakoni o identifikaciji birača, kako bi se moglo počiniti više prevara na izborima, što ona čini?

Održava konferencijski poziv sa 100 svjetskih izvršnih direktora i poručuje im da javno proglase nezadovoljstvo usvajanjem zakona o borbi protiv korupcije i naređuje svojim poslušnim izvršnim direktorima da bojkotiraju državu Georgia, kao što je viđeno u primjeru Coca-Cole i američke bejzbol lige, pa čak i hollywoodskih zvijezda, kao što je Will Smith.

U ovom konferencijskom pozivu vide se obrisi Velikog reseta, Agende 2030 i Novog svjetskog poretka. UN žele biti sigurni, kao i (osnivač Svjetskog ekonomskog foruma i izvršni predsjednik Klaus) Schwab da 2030. godine siromaštvo, glad, zagađenje i bolesti više neće mučiti Zemlju.

Da bi to postigli, UN želi da mega korporacije podijele poreze iz zapadnih zemalja kako bi stvorile potpuno novo društvo. Za ovaj projekt UN kaže da treba svjetska vlada – odnosno, sam UN.”

Zaključno, čini se sasvim jasnim da je pandemija COVID-19 organizirana da bi se stvorio Novi svjetski poredak  – Veliki reset. A u središtu svega, prema kojem teku svi globalni tokovi bogatstva, nalaze se BlackRock i Vanguard.

Provjeri/Blacklistednews.com

P O D I J E L I !

Conscious Pilat

VEZANO

najnovije