Petak, 24 svibnja, 2024
NaslovnicaWake upTotalitarizam uvijek na kraju uništi sam sebe i zato moramo nastaviti pričati...

Totalitarizam uvijek na kraju uništi sam sebe i zato moramo nastaviti pričati i iznositi istinu

Zapratite nas na Telegramu: https://t.me/provjeri_hr

Do pobjede

Totalitarizam je usko vezan uz stvaranje tzv. „mentaliteta mase“. Bez tog sociološkog fenomena totalitarizam ne postoji niti ga je uopće moguće postići.

Povijest nas uči da totalitarni sustavi na kraju uvijek sami sebe unište, utjecajima izvan sustava, ali i procesima koji se događaju iznutra. S obzirom da se kao „budni“ pojedinci nalazimo u manjinskoj masi koju ne kontrolira ovaj sustav, možemo utjecati samo na ovu vanjsku komponentu koja doprinosi njegovom urušavanju.

Jednom kada shvatite, a vjerujem da ste dosad već shvatili, kako niste niti ćete ikada biti dio većinske mase pod kontrolom sustava, potrebno je uložiti svu energiju i napor na širenje i bolje povezivanje s vlastitim krugom istomišljenika. Naravno, to nije lagan zadatak i ne treba previše očekivati. Naime, možete doprijeti do onog do kojeg možete doprijeti, ako razumijete o čemu pričam. Ne treba očajavati ako ne možete „probuditi“ baš sve u svojoj okolini. To nije ni predviđeno da bude tako, niste vi krivi, to je jednostavno tako.

Ono što je bitno za nastavak rada na rušenju totalitarnog sustava je nastaviti priču i kontinuirano javno iznositi istinu. Suprotne mase zavedenih ljudi također nastavljaju upijati sve ono što im serviraju totalitaristi, a to doprinosi njihovom iscrpljivanju i u konačnici samouništenju. Naime, ovaj proces je već započeo i siguran sam da ga i vi primjećujete na nekim razinama (iznenadni prijevremeni odlasci zasigurno). Ključno je da se proces njihovog uništenja dogodi prije nego što uspiju doprijeti do vas na neki način, a za sada vam izbjegavanje ide odlično. U protivnom, ne biste čitali ove retke…

Ukoliko nastavite jasno i glasno govoriti o istini i ignorirati njihove lažne narative, suprotne mase neće imati mogućnost da prodru dublje u vaše živote i da vas psihički oslabe i unište. Sve što treba je ostati dovoljno fokusiran i snažan, kako njihovi strahovi, zbog kojih su uostalom u suprotnom taboru, ne bi počeli dopirati i do vas. Naime, jasno vam je da je strah osnovni alat totalitarizma kojim generira „mentalitet mase“. Vi očigledno niste dovoljno strašljivi i povodljivi da bi vas mogli pridobiti na svoju stranu, tako bi trebalo i ostati.

Snaga mase suprotnog, većinskog tabora je još uvijek veoma jaka, ali ipak nešto slabija nego u početku ovog ludila, a kako vrijeme bude odmicalo sve više i više će kopniti. U trenutku kada njihova snaga počne drastično opadati, to će doprinijeti naglom porastu snage naše manjinske grupe, koja će postajati sve snažnija, sa sve većim utjecajem u društvu i u jednom trenutku će dobiti dovoljnu moć da promjeni i čitavo društvo.

A razlog leži u činjenici da ova naša grupa prolazi kroz veoma brzu i intenzivnu psihološku evoluciju, koja ju čini sve snažnijom. Dovoljna je čak i sama činjenica da raspoznajemo i vidimo što se događa u suprotnom taboru kojeg razara sve veći dehumanizirajući utjecaj.

Uz njihovo konstanto slabljenje, te naše jačanje kroz donošenje ispravnih odluka koje nas vraćaju bitku ljudskosti i samoj esenciji života, oslobođenje mora doći. Iako se vjerojatno ne doživljavate tako, svi ste vi “ratnici” u ovom, za mnoge, nevidljivom ratu. Sve što je potrebno za sad je psihička ustrajnost i hrabrost. Bude li potrebno i nešto više od toga, sigurno ćete prepoznati trenutak!

Foto naslovnice: pixabay.com

P O D I J E L I !

Conscious Pilat

VEZANO

najnovije