Ponedjeljak, 27 svibnja, 2024
NaslovnicaNajnovijeTotalna blamaža! HZJZ više ne barata vlastitim lažima

Totalna blamaža! HZJZ više ne barata vlastitim lažima

Zapratite nas na Telegramu: https://t.me/provjeri_hr i YouTube: https://www.youtube.com/@provjeri_hr

Laž, prokleta laž!

Želite li se dobro nasmijati u ova tmurna vremena pogledajte najnovije tjedno izvješće Hrvatskog zavoda za javno zdravstva o stanju epidemije i zaraze koronavirusom.

Pored brojnih nelogičnosti i pogrešaka, najzanimljivije je pogledati tablicu 13 navedenog izvješća. U njoj se ogleda sav jad i tuga nemoći baratanja vlastitim lažima.

Po ovoj tablici u tjednu 8.-14. studenog, postotak hospitaliziranih koji nisu cijepljeni je bio 71,1%, dok je postotak hospitaliziranih koji su cijepljeni barem jednom dozom 25,4%. U osnovnoj školi smo učili  da je 71,1 + 25,4 = 96,5, pa se postavlja pitanje gdje su stručnjaci iz zavoda zametnuli preostali postotak od 3,5%?

Nadalje, ista glupost im se dogodila u tjednu 15.-21. studenog, ali ovaj put s nešto većom pogreškom, jer nedostaje 5,6% u ukupnom zbroju postotaka hospitaliziranih 68,3% (necijepljeni) i 26,1% (cijepljeni barem jednom dozom).

Idemo sve luđe.

U rubrici osoba koje su završile na respiratoru, za tjedan 8.-14. studenog imali smo 0,5% onih koji su bili necijepljeni, dok je cijepljenih barem jednom dozom bilo 2,9%!!! Gdje je preostalih 96,6%? Hahahaha…Za tjedan 15.-21. studenog rezultat je znatno bolji, 0,7% onih koji su bili necijepljeni, dok je cijepljenih barem jednom dozom bilo 4,7%!!! Preostalih 94,6% nije zanimljivo…

Ali to nije sve! Ide najluđi dio…

Postotak onih koji su preminuli u tjednu 8.-14. studenog, a nisu bili cijepljeni je 0,1%, dok je onih koji su cijepljeni s dvije doze bilo 0,0%. Ali zato je postotak preminulih koji su umrli i bili cijepljeni s tri doze zastrašujućih 71,5%, a onih cijepljenih s jednom dozom 28,5%. Slično je i u tjednu 15.-21. studenog…Užas!

Šta reći?

Nakon što je objavljen ovaj članak, došla je i reakcija iz HZJZ, pa su korigirali brojeve…tko će vjerovati ovakvoj ekipi, koji su brojevi točni?…da ovoliko ne lažu, ne bi toliko griješili.

Slobodni Promatrač

2 KOMENTARI

  1. Ljudi, brzo skinite obaj članak jer je ivo izmijenjena tablica. Upravo sam gledala izvješće HZJZ i boje su iste ali podaci su drugačiji. Izgubit ćete na kredibilitetu ako budete objavljivali neprovjerene informacije.
    Pozdrav svima!

    • Hvala na komentaru. Ne radi se o neprovjerenoj informaciji, već o službenom dokumentu skinutom s njihove web stranice (HZJZ) – prikačili smo ga da se može vidjeti u originalu. To što je izvješće kasnije korigirano, govori o našem kredibilitetu, ne i njihovom! Hvala i pozdrav

VEZANO

najnovije