Ponedjeljak, 6 veljače, 2023
NaslovnicaNajnovijeTotalna blamaža! HZJZ više ne barata vlastitim lažima

Totalna blamaža! HZJZ više ne barata vlastitim lažima

4.9
(65)

Zapratite nas na Telegramu: https://t.me/provjeri_hr

Želite li se dobro nasmijati u ova tmurna vremena pogledajte najnovije tjedno izvješće Hrvatskog zavoda za javno zdravstva o stanju epidemije i zaraze koronavirusom.

Pored brojnih nelogičnosti i pogrešaka, najzanimljivije je pogledati tablicu 13 navedenog izvješća. U njoj se ogleda sav jad i tuga nemoći baratanja vlastitim lažima.

Po ovoj tablici u tjednu 8.-14. studenog, postotak hospitaliziranih koji nisu cijepljeni je bio 71,1%, dok je postotak hospitaliziranih koji su cijepljeni barem jednom dozom 25,4%. U osnovnoj školi smo učili  da je 71,1 + 25,4 = 96,5, pa se postavlja pitanje gdje su stručnjaci iz zavoda zametnuli preostali postotak od 3,5%?

Nadalje, ista glupost im se dogodila u tjednu 15.-21. studenog, ali ovaj put s nešto većom pogreškom, jer nedostaje 5,6% u ukupnom zbroju postotaka hospitaliziranih 68,3% (necijepljeni) i 26,1% (cijepljeni barem jednom dozom).

Idemo sve luđe.

U rubrici osoba koje su završile na respiratoru, za tjedan 8.-14. studenog imali smo 0,5% onih koji su bili necijepljeni, dok je cijepljenih barem jednom dozom bilo 2,9%!!! Gdje je preostalih 96,6%? Hahahaha…Za tjedan 15.-21. studenog rezultat je znatno bolji, 0,7% onih koji su bili necijepljeni, dok je cijepljenih barem jednom dozom bilo 4,7%!!! Preostalih 94,6% nije zanimljivo…

Ali to nije sve! Ide najluđi dio…

Postotak onih koji su preminuli u tjednu 8.-14. studenog, a nisu bili cijepljeni je 0,1%, dok je onih koji su cijepljeni s dvije doze bilo 0,0%. Ali zato je postotak preminulih koji su umrli i bili cijepljeni s tri doze zastrašujućih 71,5%, a onih cijepljenih s jednom dozom 28,5%. Slično je i u tjednu 15.-21. studenog…Užas!

Šta reći?

Nakon što je objavljen ovaj članak, došla je i reakcija iz HZJZ, pa su korigirali brojeve…tko će vjerovati ovakvoj ekipi, koji su brojevi točni?…da ovoliko ne lažu, ne bi toliko griješili.

Ocijenite članak

Kliknite na srce za ocjenu!

Prosječna ocjena 4.9 / 5. Ukupno glasova: 65

Zasad nema glasova! Budite prvi tko će ocijeniti članak!

2 KOMENTARI

  1. Ljudi, brzo skinite obaj članak jer je ivo izmijenjena tablica. Upravo sam gledala izvješće HZJZ i boje su iste ali podaci su drugačiji. Izgubit ćete na kredibilitetu ako budete objavljivali neprovjerene informacije.
    Pozdrav svima!

    • Hvala na komentaru. Ne radi se o neprovjerenoj informaciji, već o službenom dokumentu skinutom s njihove web stranice (HZJZ) - prikačili smo ga da se može vidjeti u originalu. To što je izvješće kasnije korigirano, govori o našem kredibilitetu, ne i njihovom! Hvala i pozdrav

VEZANO

najnovije