Utorak, 25 lipnja, 2024
NaslovnicaWake upTranshumanisti traže besmrtnost zamrzavanjem svojih tijela nakon smrti

Transhumanisti traže besmrtnost zamrzavanjem svojih tijela nakon smrti

- Advertisement -

Zapratite nas na Telegramu: https://t.me/provjeri_hr

Frižider lažnih nada

Njihov transhumanistički san iznevjerio ih je u životu, i sve što im je preostalo je pokušaj zamrzavanja tijela nakon smrt kako bi ju prevarili (smrt). Ali ove jadne duše već su mrtve. Postoji nekoliko tvrtki za krioniku diljem svijeta, uključujući Alcor Life Extension Foundation u Scottsdaleu, Arizona, koje će rado uzeti vaš novac da stave vaše tijelo u vječno duboko zamrzavanje.

Iz Alcora objašnjavaju da je “krionika praksa očuvanja života pauziranjem procesa umiranja korištenjem temperatura ispod nule s namjerom vraćanja dobrog zdravlja medicinskom tehnologijom u budućnosti.” 

Duboko zamrznuti, sve veći broj „pacijenata“ u najvećim svjetskim ustanovama za krio-prezervaciju stavljaju sve što imaju na, ono što oni misle da je, drugi život.

Unatoč tome što su trenutačni izgledi nevjerojatno mali, sve veći je broj ljudi koji se odlučuju za „život na neodređeno vrijeme“ na -196°C nakon svoje smrti.

Elegantne bijele bačve koje su stajale u redovima u skladišnim objektima Instituta za krioniku (CI) u Michiganu sadrže tijela, dijelove tijela i kućne ljubimce iz cijelog svijeta, koji smrznuti u tekućem dušiku čekaju mogući budući tehnološki napredak da ih oživi.

Predsjednik CI-ja Dennis Kowalksi kaže za Metro.co.uk da centre smatra mjestom „strahopoštovanja i odgovornosti“. Ali to je više igra čekanja nego mjesto dostojno znanstveno-fantastične zamisli, s najstarijom pacijenticom koja je u svojoj čekaonici ispod nule više od 40 godina.

Gospodin Kowalski dočarao je vizije Leonarda da Vincija dok je govorio o svom uvjerenju da će čovječanstvo jednog dana moći izvršiti obrnuti inženjering prirode i postići sveti gral CI-ja oživljavanja klinički mrtvih.

„Ironično, dok broj članova raste, jedino me čudi što nismo popularniji. Ono što radimo prilično je racionalno kada razmislite o tome. Krionika je kao vožnja ambulantnim kolima do buduće bolnice koja jednog dana može, ali i ne mora postojati.

Iako ne dajemo nikakva jamstva, ako ste pokopani ili kremirani, šanse da se vratite ravne su nuli. Mi smo, dakle, Pascalova oklada, ili kockanje u kojem malo možete izgubiti, ali i dobiti sve“, kaže Kowalski.

„Odgovornost i strahopoštovanje“

Unutar glavnog objekta nalik hangaru, uredno posloženi stoje redovi „kriostata“ u kojima se nalazi oko 250 „pacijenata“. Među njima je i Thea Ettinger, prva pacijentica, koja je otišla u kriosuspenziju 1977. Thea je rođena 1899., što znači moguću budućnost koja doista obuhvaća stoljeća.

Njezin sin Robert CW Ettinger, odlikovani veteran Drugog svjetskog rata koji se smatra utemeljiteljem krionike, također je u pohrani na neodređeno vrijeme, zajedno sa svojom prvom i drugom ženom.

Centar od 7000 četvornih stopa u Clinton Townshipu, inače poznat kao poljoprivredna zajednica, sada je popunjen pa se pridošlice koje su platile za očuvanje cijelog tijela po cijenama počevši od 28 000 dolara spremaju u novi obližnji objekt. Do sada je zauzeto 10-20 mjesta.

„Iako smo mi najveća krionička tvrtka na svijetu s najviše pacijenata u suspenziji, naša dva centra u Michiganu nisu tako znanstvenofantastični kao što možete zamisliti. Praktičnije je i dostupni smo prosječnoj osobi putem životnog osiguranja i neprofitni smo, a sva naša evidencija otvorena je za uvid javnosti.

Pretpostavljam da ako ništa drugo, kad hodam između kriostata, osjećam odgovornost i strahopoštovanje.

Ne znamo hoće li ovo uspjeti, ali vjerujemo da je život dragocjen i da nema veće vrijednosti od ljubavi naše obitelji i prijatelja koje želimo spasiti.“

Umjesto mog zaključka evo jedan poznati citat:

„Tko god bude nastojao život svoj sačuvati, izgubit će ga; a tko ga izgubi, živa će ga sačuvati.“ (Lk 17, 33).

Provjeri/technocracy.news

Foto naslovnice: screenshot technocracy.news

Conscious Pilat

Najodvratnije laži često su izrečene u šutnji.

VEZANO

najnovije