Ponedjeljak, 27 svibnja, 2024
NaslovnicaWake upTreba li Slovenija izaći iz WHO?

Treba li Slovenija izaći iz WHO?

Zapratite nas na Telegramu: https://t.me/provjeri_hr

“Bez riječi sam, a bit će vam jasno zašto pet centimetara niže”

Dakle, treba li Slovenija izaći iz Svjetske zdravstvene organizacije? To su oni što ih češće spominjemo kao SZO, a najpopularnije kratica im je ipak – WHO. Samo ne kao ona slavna rock skupina, s onim jednim jedinim i neponovljivim Rogerom Daltreyem i njegovim komadom I’m Free koji je, uzgred rečeno – vrlo simboličan za ovo današnje vrijeme.

Pa, treba li? Pa naravno da treba. Što prije. Jer čim izađu Slovenci – izaći ćemo i mi. Sad kad smo u Šengenu. Pa kad oni izađu – mi ne moramo ni pokazivati dokumente. Samo se, onako tiho, priključimo. Pravimo se da nas nitko nije vidio.

Eto, štovani moj čitatelju, predstavljam vam Trio Fantastikus koji se na početku tjedna, u ponedjeljak 20.2.2023 godine gospodnje u 21:00 sat pojavio na slovenskoj javnoj televiziji. Štoviše, na programu SLO1. Što će reći – prvi program. U “prime-time”, kako ono Ameri i Englezi vole reći. U živo.

Možete ih vidjeti na ovoj poveznici, jer Slovenci ne bi bili Slovenci da ne zabilježe sve svoje emisije na digitalnom mediju. U arhivu. Jer su vam Slovenci vrlo informatički obrazovan narod. Nema kod njih puno računalnih virusa. A kad završe s ovima iz WHO – neće biti puno ni kovid-virusa.

Ona gospođa što sjedi desno od voditeljice, to vam je ona “moja” doktorica što sam je onomad spominjao u svom postu – Dr. Biserka Ilin. Vrlo mirna i staložena žena. Djeluje posve bezopasno. A svaki put kad izgovori rečenicu zatrese se studio. A kad pokaže one svoje grafikone o cijepljenima i umrlima onda se zatresu i slovenski gledaoci.

Ona druga gospođa što sjedi lijevo od voditeljice, ona mršavica, to vam je Dr. Sabina Senčar. Ona vam je poznata po tome što se je nedavno uključila u slovensku utakmicu za predsjednika odnosno predsjednicu Republike Slovenije. Pobijedila je jedna druga žena, njena konkurentica, koja nije mršavica. Slovenci valjda više vole krepke žene. A kad gospođa doktorica nešto kaže onda se zatrese ona treća gospođa u studiju, krajnje lijevo – a ta vam je WHO-ov igrač.

Jedini gospodin u studiju je slovenski odvjetnik Domen Gorenšek. Taj vam se posljednje tri godine vrlo aktivno bavi mesarstvom. Pa vidite ga kako izgleda. On vam reže ove iz WHO kao salamu. Ručno rezanje, japanski noževi. Majke ti, što taj radi od njih. Uvjeren sam da bi onaj naš slavonski kulen mogao ručno razrezati dok si rek’o “keks”.

Ovi Slovenci su nevjerojatni. Ne samo da voze i pretiču po lijevoj, a ponekad i po desnoj strani – sada su nabavili i dronove – pa lete. Valjda su ti dronovi iz Irana, tako se šuška. Pa tko će više s njima izać’ na kraj? Uvijek su ti Slovenci prvi, stalno se negdje guraju i naguravaju. I uvijek vole biti najpametniji.

Zato imam prijedlog, kad su već tako “pametni”. Nek’ oni lijepo sad odrade taj posao izlaska iz WHO. Pa ćemo im se mi pridružiti – kad završe. Nek’ sad oni vade kestenje za nas na Balkanu. Ionako su lišo prošli u ovom zadnjem ratu 90-ih. Pa nek’ se sad pokažu – junačine. Da ih vidimo.

Sve dobre stvari su tri? Da, kad imaš posla s normalnim ljudima. Ali ne i sa Slovencima. Jer tamo su četvero. Pored ovo troje ima i četvrti. A taj vam je “pozadinac”, sramežljiv je, ne voli pred kamere. Taj sjedi u onom svom sobičku i piše li ga piše. Novi slovenski ustav. Ili barem promjenu par najkritičnijih članaka postojećeg slovenskog Ustava. Onih članaka što oduzimaju moć WHO da radi dar-mar po Sloveniji. Taj vam je Dr. Andraž Teršek. Njega ćete vrlo lako pronaći na netu – samo malo proguglajte i ubacite ga u Google Chrome Translate.

Eto, sve sam lijepo posložio. Predstavio sam vam “četiri mušketira” iz Slovenije i njihov rad. Kad već mi u Hrvatskoj nemamo četiri takva. A predstavio sam vam i način kako ćemo i mi za njima, za Slovencima – izać’ iz WHO. Potiho, nečujno, kao barka na bonaci. Samo čuješ “šljapkanje” mora i vesala.

Svaka vam čast Slovenci! Ne mogu reći sa sigurnošću – ali teoretski imate četiri milijuna navijača na svojoj strani. Na mene svakako možete računati.

Ovako lijepe vijesti treba zaliti nekim lijepim komadom, ali nečim što ima slavenske krvi u sebi. A da ne uvrijedimo nekog s onim “Hej Slaveni” – evo jedan lijepi slavenski komad. Ajd’ barem su izvođači Slaveni:

Leonid & Friends The Speck of Dust. Bome je “komad”, majke ti. Da sam malo mlađi…

Provjeri/rtvsl.si

Foto naslovnice: screenshot rtvsl.si

P O D I J E L I !

aloha

Jednom me prilikom Google na login stranici pitao: "Ima li išta što na Google ne mogu pronaći?". Bilo je to prije jedno 15 godina. Odgovorio sam: "Na Googlu ne mogu pronaći niti jednog iskrenog i poštenog političara." Nikad me više ništa nisu pitali.

3 KOMENTARI

VEZANO

najnovije