Subota, 20 srpnja, 2024
NaslovnicaWake upTrećina svih poslova nestat će do 2030. – Koliko je siguran VAŠ...

Trećina svih poslova nestat će do 2030. – Koliko je siguran VAŠ posao?

Zapratite nas na Telegramu: https://t.me/provjeri_hr

„Beskorisne izjelice“

Časopis Accountancy Today izvješćuje da će 515.863 radna mjesta nestati u financijskoj industriji Ujedinjenog Kraljevstva do 2030. godine. Automatizacija i tehničke promjene (uključujući robote) uništit će više od pola milijuna radnih mjesta u bankarstvu i financijama samo u Ujedinjenom Kraljevstvu. Ista stvar će se dogoditi u svakoj drugoj zemlji na svijetu.

Banke, koje očekuju da će se do tada riješiti gotovine, bavit će se samo digitalnim novcem. Neće biti potrebe za uličnim bankama ili blagajnicima. Velike banke i osiguravajuća društva snaći će se sa samo nekoliko inženjera koji će servisirati njihove strojeve.

Zaposlenici banke koji gotovinu sada smatraju smetnjom trebali bi biti svjesni da će bez gotovine biti nezaposleni.

- Advertisement -

Ali to je vrh vrlo velike sante leda. Sve što je nabrojano u nastavku dogodit će se u svakoj zemlji svijeta – ali prvo će se dogoditi u najrazvijenijim zemljama.

1. Trgovine, posebno supermarketi i velike trgovine će se riješiti većine svog osoblja u ovom desetljeću. Automatske blagajne zamijenit će osoblje u naplati, a roboti će slagati police. Pogledajte samo što se već događa u velikim skladištima. Isporuke će se vršiti samovozećim vozilima.

2. Vlakovi i autobusi će trebati djelić današnjeg osoblja. Urotnici žele ukinuti većinu putovanja kako ne bi bilo potrebe za vlakovima, autobusima ili drugim oblicima javnog prijevoza. Ideja da vlak ima vozača i konduktera bit će smiješna, kao i ideja da se hrana poslužuje u vlaku. Svim vlakovima koji voze gotovo će sigurno upravljati računalo. Sindikati koji traže veće plaće za već dobro plaćene kadrove samo ubrzavaju taj proces.

3. IT osoblje sebe smatra nezamjenjivim. Ali nisu. Twitter je upravo otpustio pola svog osoblja (s prosječnim primanjima od 100.000 funti po osobi). Ti bivši zaposlenici imat će sreće da ponovno rade u toj industriji. Sve velike tehnološke tvrtke otpuštaju osoblje kako bi smanjile troškove.

4. Tvornicama će upravljati osnovno osoblje. Do 2030. u tvornicama praktički neće biti posla. Sve će raditi roboti.

5. Poljoprivreda neće postojati kakvu poznajemo. Urotnici ne žele staromodne farme. Koristeći lažnu izliku globalnog zatopljenja, zatvaraju farme i pretvaraju ih u prirodne rezervate gdje divlje svinje i bizoni mogu slobodno šetati. Hranu će osiguravati tvornice kojima će upravljati računala i roboti. Poljoprivredno zemljište će postati gotovo bezvrijedno.

- Advertisement -

6. Taksiji i dostavne službe su na kraju reda. Svi potrebni taksiji bit će samovozeći. Isporuke će se vršiti robotskim kolicima i dronovima.

7. Garaže neće postojati u većini gradova. Motorna vozila (bilo dizelska, benzinska ili električna) bit će zabranjena ili oporezovana. Samo zavjerenici i vrlo visoki suradnici imat će pristup privatnim vozilima. Većina mehaničara u garaži neće imati nikakvu budućnost.

8. Policiju će zamijeniti roboti (kao što već jesu u nekim dijelovima svijeta). Doušnici će preuzeti ulogu “detekcije” i izravnog izvještavanja sudova. Bez prometa, neće biti ni potrebe za prometnom policijom. Sve što će ostati bit će mali ogranak vojske koji će obraditi mete cinkaroša i onih građana koji krše propise o socijalnom kreditu.

9. Zdravstvo će se potpuno promijeniti do 2030. godine. Neće uopće biti liječnika opće prakse. (Liječnici opće prakse već si pomažu da propadnu radeći “na daljinu”.) Bolnicama će upravljati roboti. Dokazano je da su roboti bolji kirurzi od ljudi te da su roboti brižniji i učinkovitiji od ljudskih medicinskih sestara. Većina liječnika i većina medicinskih sestara bit će nezaposlena do 2030. godine. Nažalost, pružena zdravstvena skrb bit će poboljšana.

10. Svi učitelji će biti nezaposleni i sve škole i fakulteti će biti zatvoreni. Sva nastava odvijat će se online putem računala.

11. Državni službenici će gotovo svi ostati bez posla. Njihov će posao (ovakav kakav jest) obavljati računala. Lokalne vlasti također neće trebati ljudsko osoblje. Sve što može državni službenik može jeftinije i učinkovitije napraviti računalo ili robot. Građani će biti odgovorni za odvoz smeća na određena sabirna mjesta. Smeće će zatim skupljati roboti.

- Advertisement -

12. Pošta više neće postojati izvan računala. U Velikoj Britaniji, Royal Mail će nestati. Sva komunikacija odvijat će se online.

13. Sve građevinske radove i većinu popravaka obavljat će računalo i robot. Arhitekte će zamijeniti računala. Možda će postojati malo posla za radnike poput krovopokrivača i vodoinstalatera koji su spremni pristupiti teškim radnim mjestima – neobičnim krovovima i podrumima na primjer – ali na kraju će teško pristupačne zgrade biti srušene.

14. Svi će odvjetnici biti zamijenjeni računalima – kao i suci. Sve što odvjetnik može učiniti, računalo može učiniti bolje. Zatvorima će upravljati računala.

15. Za zabavu će se pobrinuti računala i avatari. Svaki potreban softver bit će napisan od strane računala.

16. Novine i televizija neće postojati kakve poznajemo. Ono što se smatra vijestima ponudit će računalno kontrolirane web stranice. Nitko neće ni primijetiti. Jedine radio postaje bit će one ilegalne, neovisne, piratske radio postaje koje vode voditelji u skrivanju i u stalnom bijegu.

Dakle, to je budućnost koju su zavjerenici planirali za nas.

Oni koji i dalje misle da je sve ovo samo teorija zavjere, neće morati dugo čekati da saznaju koliko su u krivu.

Provjeri/expose-news.com

Foto naslovnice: pixabay.com

P O D I J E L I !

Conscious Pilat

Najodvratnije laži često su izrečene u šutnji.

Svidio vam se članak? Trebamo i vašu pomoć da nastavimo iznositi istinu!
VEZANO

najnovije