Nedjelja, 19 svibnja, 2024
NaslovnicaEkonomijaTrgovine u Kaliforniji uvele naplatu skeniranjem dlana

Trgovine u Kaliforniji uvele naplatu skeniranjem dlana

Zapratite nas na Telegramu: https://t.me/provjeri_hr

Kažu, bit će jednostavnije…

Amazonova tehnologija skeniranja dlana širi se na 65 lokacija trgovine „Whole Foods“ diljem Kalifornije. Uređaji za naplatu predstavljeni su 2020. kao dio usluge plaćanja Amazon One, omogućujući kupcima plaćanje skeniranjem dlana.

Kupci mogu postaviti Amazon One registracijom otiska dlana putem kioska ili na prodajnom mjestu u uključenim trgovinama. Za registraciju je potrebno unijeti platnu karticu i broj telefona, složiti se s Amazonovim uvjetima usluge te podijeliti sliku svojih dlanova.

Kada završite, možete uzeti artikle na blagajnu i ne morate vaditi novčanik, pa čak ni telefon, samo postavite dlan iznad uređaja.

Amazon navodi da se slike dlanova snimljene na kiosku ne pohranjuju lokalno, već se šifrirane šalju na poslužitelj u oblaku, gdje se generira prepoznatljivi potpis na dlanu. 

Amazon je uspio uvjeriti milijune kupaca da im daju podatke u zamjenu za „praktičniji stil života“. Stvari kao što su internetska kupnja, kupnja namirnica, korištenje Alexe, a sada i robotskih usisavača za mapiranje prostorija, sva su područja u kojima Amazon prikuplja podatke, što će i dalje biti problem zagovornika privatnosti. Ako je ikome još do toga…

Također, sve je još jedan korak prema bezgotovinskom svijetu…

Foto naslovnice: Amazon

P O D I J E L I !

Provjeri

VEZANO

najnovije