Ponedjeljak, 27 svibnja, 2024
NaslovnicaLažna povijestTurkmenistan – kolijevka misteriozne Kazarije

Turkmenistan – kolijevka misteriozne Kazarije

Zapratite nas na Telegramu: https://t.me/provjeri_hr i YouTube: https://www.youtube.com/@provjeri_hr

Hazar (Kazar)

U nedavno objavljenom članku „Što se dogodilo s drevnom atmosferskom energijom i
osvjetljenjem“, spomenuto je kako je Turkmenistan bio svjetski centar sakupljanja atmosferske energije, koristeći antene i tvar zvanu “crveno zlato”. Središte proizvodnje bio je grad Hazar (Kazar) na Kaspijskom moru, koje je još poznato i pod imenom Hazarsko more, nazvano po tursko-tartarskoj Kraljevini Hazarija (Kazarija) koja je obuhvaćala ono što danas poznajemo kao Ukrajinu, Kazahstan i zemlje oko tog mora. To je najveće jezero na svijetu bez izlaza na more.

Svatko tko je putovao u Turkmenistan vratio se s dojmom kako se radi o vrlo “misterioznoj” zemlji, koja ima najveću gustoću mramornih zgrada na svijetu, a ulice glavnog grada Ašgabata danju su uglavnom prazne, iako navodno ima gotovo milijun stanovnika. Nadalje, nevjerojatna je činjenica da zemlja koja ima stopu pismenosti od 98% (slično kao i Hrvatska), istovremeno zabranjuje satelitske antene i besplatan internet…

Ukoliko je istina da je Hazar (Kazar) nekada bio “svjetska prijestolnica atmosferske energije i crvenog zlata“, onda arhitektura ove zemlje, koja je svojevrsni homage drevnoj energetskoj arhitekturi, odaje mogućnost da se tamo još uvijek zna za drevnu vještinu njene žetve ili se, pak, vrše intenzivne pripreme za to. Govoriti o tome da se radi isključivo o razmetanju rastrošne vlade je pomalo smiješno…

Arhitektura za energetsku žetvu

Ono što je iznimno čudno je činjenica da je turkmenistanska vlada gradila objekte koji uopće nemaju veze sa životnim stilom tamošnjih ljudi, a čak su i sami Turkmeni poprilično zbunjeni onim što njihova Vlada radi.

Pogledaju li se građevine u Ašgabatu, odmah će vam biti jasno o čemu ovdje govorimo. Na donjoj slici je nešto što ima službeni naziv “unutarnji panoramski kotač“, no osim što se kotač čini prilično zatvorenim i niskim, promotrite li malo bolje sliku uočit ćete cijeli niz čudnih detalja, simbola, antena… Najupečatljiviji detalj koji otkriva tajanstvenu simboliku je, svakako, oktogram (Rub el Hizb), formiran oko nečega što izgleda kao zlatno sunce u središtu. Ovaj simbolizam se nalazi na brojnim zgradama…

Za građevinu na slijedećoj slici kaže se da je “dvorana za vjenčanja“, također u Ašgabatu. Radi se o piramidalnoj strukturi koja na svom vrhu ima zlatni stup nalik anteni.

Pomalo čudna arhitektura nalazi se posvuda u Turkmenistanu i nije rezervirana isključivo za glavni grad Ašgabat. Posvuda se mogu naći neobične zgrade, stupovi, antene, te neobična javna rasvjeta.

Prikupljanje električne energije iz zraka može biti jednostavno poput zabijanja željeznog stupa u zemlju. Što više doseže, to se skuplja više električne energije. Na koji način se to radi prikazano je u slijedećem videu:

Ašgabat – grad duhova

Iako glavni grad zemlje navodno broji 773 400 stanovnika, postavlja se opravdano pitanje što ti stanovnici rade tijekom dana, s obzirom na činjenicu da su na većini fotografija iz Ašgabata prikazane prilično puste ulice. Nadalje, ukoliko se uzme u obzir činjenica da prosječan stan košta od 200 do 500 tisuća dolara, što je prosječnom stanovniku Turkmenistana nedostupno, čemu tolika izgradnja i za koga je sve to spremljeno? Tko se tu namjerava doseliti?

Drevni Turkmenistan – Što se dogodilo?

Diljem Turkmenistana nalaze se ostaci nečega što izgledaju kao građevine koje kao da su se otopile i djelomično okamenile. Bujna mašta može svašta ovdje napraviti, pa je možda najbolje da sami procijenite sa slijedećih slika.

Je li najpoznatije turističko mjesto u zemlji, koje se naziva “vratima pakla” možda podsjetnik na događaj koji se ovdje dogodio nekada u prošlosti. Naime, radi se o jami u kojoj neprestano gori prirodni plin, a ako ćemo vjerovati Wikipediji, krater gori tek od 1980-ih kada su ga zapalili inženjeri kako bi spriječili širenje otrovnih plinova. Hm, sumnjiva priča, s obzirom da se rupa nalazi desecima kilometara daleko od najbližih naselja…

Grad Kazar (Hazar) nalazi se u regiji Čeleken, za kojeg stare karte pokazuju da je bio otok unutar šire regije koja se još 1659. godine nazivala Tartarija, dok je danas poluotok. Drevni ljudi su ga nazivali otok Nafte, što je riječ za gorivo kojeg i mi danas nazivamo nafta.

Kad se pogledaju određeni dijelovi Turkmenistana iz zraka, koji su uglavnom pustinjskog karaktera, uočavaju se ravne linije koje se protežu stotinama, pa i tisućama kilometara, ali i kvadratne mreže. Sve to unutar pustinjskih prostranstava…

Tu je i evidentni dokaz razaranje u neposrednoj blizini današnjeg grada Balkanabata…

Dakle, sve navodi na zaključak da se nekad u povijesti ovdje dogodilo razaranje epskih razmjera, što je čitav prostor pretvorilo u pustinju kakva je danas. Ima li to veze s energijom drevnih naroda?

Provjeri/falsehistory.net

Foto naslovnice: web screenshot

Provjeri

VEZANO

najnovije