Ponedjeljak, 27 svibnja, 2024
NaslovnicaVijestiTvrtka J&J koja proizvodi i „cjepiva“ prekida svjetsku prodaju dječjeg pudera zbog...

Tvrtka J&J koja proizvodi i „cjepiva“ prekida svjetsku prodaju dječjeg pudera zbog moguće povezanosti s rakom

Zapratite nas na Telegramu: https://t.me/provjeri_hr

Izbjegavati njihove proizvode?

Johnson & Johnson sljedeće godine povlači dječji puder koji sadrži talk u cijelom svijetu nakon što je isto učinio u SAD-u i Kanadi usred tisuća tužbi koje tvrde da uzrokuje rak zbog kontaminacije azbestom.

Talk će biti zamijenjen kukuruznim škrobom, rekli su iz tvrtke.

Tvrtka se suočila s parnicom u kojoj se navodi da njezin talk u prahu kod korisnika razvio rak jajnika, korištenjem za žensku higijenu, ili mezoteliom, rak koji pogađa pluća i druge organe.

Naravno, iz tvrtke J&J, koja pored ostalog proizvodi i „cjepiva“ protiv Covida, demantiraju sve, inzistirajući na tvrdnji da je puder za bebe s talkom siguran i da ne uzrokuje rak.

Međutim, potražnja za dječjim puderom tvrtke je pala, a J&J je 2020. uklonio proizvod na bazi talka u SAD-u i Kanadi. Tvrtka je to učinila nakon što je primijetila pad potražnje zbog, kako oni kažu, “zavaravajućeg reklamiranja u parnici s talkom koje je izazvalo globalnu zbunjenost i neutemeljenu zabrinutost.”

Interni zapisi kompanije, svjedočenja sa suđenja i drugi dokazi su pokazali da su od najmanje 1971. do ranih 2000-ih, sirovi talk i gotovi prahovi ove kompanije bili pozitivni na male količine azbesta.

P O D I J E L I !

Provjeri

VEZANO

najnovije