Ponedjeljak, 22 travnja, 2024
NaslovnicaWake upU Argentini počinje povezivanje SIM kartica s biometrijskim podacima

U Argentini počinje povezivanje SIM kartica s biometrijskim podacima

Zapratite nas na Telegramu: https://t.me/provjeri_hr

Bez privatnosti

Ako cijenite sigurnost i privatnost svojih najosjetljivijih osobnih biometrijskih podataka, držite se te SIM kartice koju imate, jer bi vrlo brzo i u vašoj državi moglo biti uvedeno pravilo o podvrgavanju obveznom prepoznavanju lica ukoliko želite dobiti novu. Argentina je odabrana kao testna zemlja…

Naredba o prelasku na obaveznu biometriju kako bi se mogla koristiti SIM kartica stigla je od Nacionalnog tijela za komunikacije (Enacom), a odnosi se na sve mobilne operatere.

Vlasti opravdavaju ovu odluku time što će povećati sigurnost, posebice u vezi s krađom identiteta i hakiranjem metodama poput zamjene SIM kartica.

Zamjena SIM kartica nije ništa novo, ali čini se da je Enacom krenuo u akciju zbog činjenice da je nekoliko visokih dužnosnika nedavno bilo meta takvih napada, uključujući ministra sigurnosti i pravosuđa Buenos Airesa Marcela D’Alessandra.

I zbog toga će čitavo stanovništvo sada morati predavati biometrijske podatke tijekom procesa verifikacije prilikom dobivanja SIM kartice. Nevažna je i činjenica da od stotina tisuća pritužbi povezanih sa sigurnošću koje telefonski operateri u Argentini primaju svaki mjesec, samo 0,05% ima veze sa zamjenom SIM kartice.

Metoda hakiranja uključuje podnošenje lažne žalbe operateru o izgubljenoj ili ukradenoj kartici koju je potrebno deaktivirati. Tvrtka zatim aktivira praznu SIM karticu koju imaju prevaranti. Na taj način preuzimaju preneseni telefonski broj.

Rizici za žrtvu su očito ogromni – od gubitka kontrole nad svojim društvenim računima i računima za razmjenu poruka, pa sve do bankovnog računa. Trenutačni postupak provjere koju koriste telefonski operateri smatra se slabim.

Tvrtke će sada implementirati niz novih koraka verifikacije koji se temelje na ovoj tehnologiji. Očekuje se da će detalji o biometrijskom sustavu koji će biti u upotrebi biti objavljeni do kraja siječnja.

Prijelaz će biti skup i tehnološki izazovan, upozoravaju u međuvremenu operateri.

Provjeri/reclaimthenet.org

Foto naslovnice: pixabay.com

P O D I J E L I !

Provjeri

VEZANO

najnovije