Nedjelja, 19 svibnja, 2024
NaslovnicaNajnovijeU SAD-u mnogi pobačaji počinjeni na temelju lažnih rezultata prenatalnih testova

U SAD-u mnogi pobačaji počinjeni na temelju lažnih rezultata prenatalnih testova

Zastrašujuće izvješće New York Times-a

Zapratite nas na Telegramu: https://t.me/provjeri_hr

Čelnici Pro-life pokreta uznemireni su nedavnom istragom The New York Timesa koja je otkrila da neki prenatalni testovi krvi imaju alarmantno visok broj lažno pozitivnih rezultata na genetske poremećaje koji često potom rezultiraju pobačajima nerođene djece.

Naime ovakvi testovi su u početcima svoje primjene bili fokusirani na detekciju Downovog sindroma ali kako su njihovi proizvođači pokušavali nadmašiti jedni druge, počeli su nuditi dodatne preglede za sve rjeđe poremećaje. U nešto više od jednog desetljeća testovi su od laboratorijskih eksperimenata prerasli u pravu industriju koja opslužuje više od trećine trudnica u Americi.

Važno je naglasiti da se veliki broj žena suočava s odlukom o prekidu trudnoće u slučaju kada prenatalni test krvi pokaže da fetusu možda nedostaje dio kromosoma, što bi moglo dovesti do ozbiljnih oboljenja i mentalnih bolesti. Međutim istraživanje NYT-a pokazalo je da su prognoze takvih oboljenja dobivene novijim testova obično pogrešne – i to u zabrinjavajućih 80% do 93% slučajeva.

Ipak, testovi su u brošurama reklamirani trudnicama i njihovim liječnicima kao gotovo sigurni a nalazi kao “pouzdani” i “vrlo točni”, nudeći na taj način “potpuno povjerenje” i “smirenost”. Neke od tvrtki nude testove bez objavljivanja ikakvih podataka o njihovoj učinkovitosti ili temelje svoje tvrdnje na studijama u kojima su samo jedna ili dvije trudnoće zapravo imale neko od navedenih stanja. Čak je i Alberto Gutierrez, bivši direktor FDA-inog Ureda za nadzor medicinskih testova, marketinške materijale nekoliko tvrtki za testiranje opisao kao “problematične” a informacije koje pružaju – zavaravajuće (gdje su sada facktcheckeri?!).

Trudnice koje dobiju pozitivan nalaz trebale bi biti podvrgnute naknadnom testiranju, koje zahtijeva uzimanje amnionske tekućine ili uzorka tkiva posteljice. Takve pretrage u SAD-u mogu koštati tisuće dolara, s rizikom od spontanog pobačaja i ne mogu se izvesti nego tek kasnije u trudnoći – po isteku razdoblja unutar kojeg je pobačaj legalan u nekim saveznim državama. Upravo zbog toga tvrtke već godinama znaju da se naknadno testiranje ne događa uvijek pa se određeni broj trudnica nažalost odluči na pobačaj.

O depopulacijskim planovima svjetskih razmjera i njihovim agresivnim metodama (kontrola rađanja i eugenika koje rezultiraju eliminacijom „neprikladnih“ embrija) nastojali smo vas ranije ukratko informirati. Ovo je samo nastavak izvještavanja o  kulturi odbacivanja u njezinom najgorem obliku, no na svu sreću upravo na njezinom terenu, reakcijom i djelovanjem Pro-life aktivista, više od desetak saveznih država sada zabranjuje diskriminaciju nerođene djece na temelju ovakvih nepouzdanih prenatalnih pregleda.

Sibylla

VEZANO

najnovije