Utorak, 21 svibnja, 2024
NaslovnicaVijestiUN otkrio novi alat za borbu protiv „dezinformacija“

UN otkrio novi alat za borbu protiv „dezinformacija“

Zapratite nas na Telegramu: https://t.me/provjeri_hr

iVerify

Kako bi se učinkovitije suzbio “dezinformacije”, Program Ujedinjenih naroda za razvoj (UNDP) tiho je izveo novi automatizirani alat za cenzuru protiv “dezinformacija” pod nazivom iVerify za koji UN kaže da će “nacionalnim akterima pružiti paket podrške za poboljšanje identifikacije, sposobnost praćenja i odgovora na prijetnje integritetu informacija.”

Izvorno predstavljen kako bi podržao “integritet izbora”, iVerify je dizajniran oko pristupa više dionika koji obuhvaća javni i privatni sektor. U biti, iVerify mogu koristiti i vlada i korporacije za preuzimanje kontrole nad svim govorom na internetu i reguliranje onoga što ljudi smiju reći.

UNDP je napravio kratki video koji možete pogledati u nastavku, objašnjavajući kako iVerify funkcionira:

Ukratko, iVerify koristi tim lokalnih “visoko obučenih” provjerivača činjenica čiji je posao utvrditi je li “članak istinit ili ne”. iVerify također koristi strojno učenje i umjetnu inteligenciju (AI) za praćenje platformi društvenih medija kao što su Facebook i Twitter (X) u potrazi za “toksičnim” sadržajem, koji se, kada se identificira, šalje timovima za “provjeru” provjerivača činjenica na procjenu.

Postoje i automatizirani i ljudski omogućeni elementi iVerifyja, ovisno o situaciji ili sadržaju koji se pregledava. Cilj je učiniti cenzorima što je moguće jednostavnijim i učinkovitijim hvatanje “dezinformacija” i brzo ih i lako iskorijeniti.

Na web stranici UNDP-a otvoreno se tvrdi da se iVerify koristi kao oružje protiv “zagađenja informacijama”, koje je opisano kao štetno i u “preobilju” u ovom trenutku.

Sve informacije za koje UNDP smatra da sprječavaju “kapacitet građana da donose informirane odluke” hitno su na meti iVerifyja jer UNDP tvrdi da “dezinformacije i govor mržnje prijete miru i sigurnosti, neproporcionalno utječući na one koji su već ranjivi”.

Takozvana “provjera činjenica”, cijela je industrija koja je u posljednjih nekoliko godina narasla u nevjerojatnim razmjerima. Financira ga Institut za strateški dijalog (ISD) sa sjedištem u Zakladi Bill & Melinda Gates, kao i StopFake koji financira CIA-ina proxy Nacionalna zaklada za demokraciju (NED) i sustavi ocjenjivanja povjerenja na internetu poput NewsGuarda.

NewsGuard je u partnerstvu s Microsoftom i američkim Ministarstvom obrane i Državnim ministarstvom i čini se kao modul internetskog preglednika koji daje zelene kvačice za “odobreni” sadržaj i crvene kvačice za “neodobreni” sadržaj.

NewsGuard i druge gore spomenute platforme otvorile su put konačnom predstavljanju iVerifyja, koji je sada globalni pothvat za “provjeru činjenica” koji predvodi jedan od najmoćnijih globalističkih entiteta na svijetu: UN.

To je razlog zašto pisac Michael Shellenberger sada sve ovo naziva “industrijskim kompleksom cenzure”, budući da je narastao do tako ogromne veličine da gotovo da nema načina da mu se pobjegne na današnjim najkorištenijim platformama društvenih medija i web preglednicima.

Prema web stranici UNDP-a, “iVerify će se implementirati samo nakon dubinske procjene kako bi se osiguralo da rješenje koje se pruža određenoj zemlji neće biti zloupotrijebljeno na načine koji bi potkopali slobodu izražavanja, slobodu tiska ili politička i društvena prava.”

Onima koji ne znaju, iVerify sustav će izgledati kao da je ugledan izvor – ali onima koji znaju, bit će očito da je sustav dizajniran da prešuti istinu dok se pretvara da provjerava “činjenice”.

Uskoro će biti “zločin” širiti ono što vlada smatra “dezinformacijama”.

Provjeri/naturalnews.com

Foto naslovnice: pixabay.com

P O D I J E L I !

Provjeri

1 KOMENTAR

  1. …. “visoko obučenih provjerivača činjenica”… pa, to bi kod nas bio Petar Vidov, zar ne?! Faktograf?! Ne diskriminiram već idem ovom istom logikom mainstrema. Pročitao sam da čovjek ima srednju školu i sad ne znam u kojoj se to srednjoj školi radi na znanstvenim radovima?!

VEZANO

najnovije