Ponedjeljak, 27 svibnja, 2024
NaslovnicaVijestiUN-ov „klimatski“ samit COP28 – kraj energije, globalni porezi, rat protiv čovječanstva…

UN-ov „klimatski“ samit COP28 – kraj energije, globalni porezi, rat protiv čovječanstva…

Zapratite nas na Telegramu: https://t.me/provjeri_hr

Neslana šala

Prvo ISTINA I ČINJENICE – ovdje se radi i uvijek se radilo o kontroli energije, a time i o kontroli ekonomske aktivnosti. Obilna, jeftina energija ne može se kontrolirati, pa se stoga mora uništiti. A sada UPOZORENJE – ako se i dalje ne budete zamarali ovim zapletom, stvari za „gospodare iz sjene“ bit će vrlo jednostavne. Sjetite se ovoga kada 2030. godine ne budete posjedovali ništa, dok budete sjedili u mraku i smrzavali se. Dobrodošli u Tehnokraciju.

Vlade svijeta, koje čine nelegitimni i neizabrani predstavnici globalističkog kulta (na slici), složile su se s globalnom tranzicijom koja vodi dalje od “fosilnih goriva”, s većim ograničenjima korištenja energije i novim fondom za kompenzaciju vladama siromašnijih zemalja za navodne štete uzrokovane emisijama CO2 iz bogatijih zemalja.

Ishod je uslijedio nakon dva tjedna pregovora na summitu Ujedinjenih naroda o klimi održanom u naftom bogatim Ujedinjenim Arapskim Emiratima.

Sporazum, usvojen konsenzusom gotovo 200 prisutnih vlada, dužnosnici UN-a smatraju prekretnicom za svijet, dok kritičari zvone na uzbunu, govoreći da sporazum i širi proces prijete prosperitetu i slobodi, čineći ništa ili vrlo malo za okoliš.

Urednik Climate Depota Marc Morano prisustvovao je COP28, rekao je kako je neophodno se oduprijeti ovom planu: “Ovo je središnje planiranje u sovjetskom stilu koje se jednostavno mora zaustaviti!”

Morano, koji je nekoć obavljao dužnost pomoćnika američkog Senata za klimatsku politiku, te je bio glavna osoba na klimatskim događajima gotovo dva desetljeća, sada je ismijao zaključke ovog samita kao “apsurdnu” i “psihotičnu” ideju da čovječanstvo može prestati koristiti energiju ugljikovodika. On predviđa da sporazum UN-a neće pomoći klimi.

Osim toga, brojni su stručnjaci istaknuli da ruske, kineske i arapske vlade vjerojatno neće obuzdati tradicionalne izvore energije.

Dužnosnici UN-a rekli su da je sporazum značajan korak prema zaštiti klime, za koju Međuvladin panel UN-a o klimatskim promjenama (IPCC) kaže da je ugrožena ljudskim emisijama ugljičnog dioksida i metana.

“Iako nismo okrenuli stranicu ere fosilnih goriva u Dubaiju, ovaj je ishod početak kraja”, rekao je izvršni tajnik UN-a za klimatske promjene Simon Stiell na kraju događaja.

“Sada sve vlade i poduzeća moraju pretvoriti ta obećanja u realne ekonomske rezultate, bez odlaganja.”

Jedan od glavnih zaključaka događaja bilo je ono što UN naziva “globalnim pregledom stanja”, a koje je međunarodna organizacija opisala kao “središnji rezultat ovogodišnjeg summita o klimi”.

Prema procjeni stanja, “znanost” zahtijeva 43-postotno smanjenje emisija do 2030. ako se porast temperature želi zadržati ispod 1,5 stupnjeva Celzijusa.

Te projekcije, temeljene na računalnim modelima koji pravi znanstvenici i stručnjaci već dugo žestoko kritiziraju zbog nepouzdanosti, služe kao temelj cjelokupnog klimatskog procesa.

Druge politike za koje je UN rekao da su potrebne do 2030., temeljene na pregledu stanja, uključuju utrostručenje “obnovljive energije” kao što su solarna energija i energija vjetra, zajedno s udvostručenjem energetske učinkovitosti.

Kao dio toga, UN je pozvao na postupno smanjenje proizvodnje energije iz ugljena i “pravedan, uredan i pravičan” prijelaz s fosilnih goriva.

Prema planu, očekuje se da će vlade bogatijih nacija, poput SAD-a, prednjačiti u ukidanju tradicionalne energije, dok će osigurati sredstva za vlade siromašnijih nacija koje će kasnije slijediti taj primjer.

Na marginama događaja, podaci koje je dostavio “Climate Action Commitment Counter” pokazali su milijarde dolara koje su vlade i drugi interesi obećali tijekom konferencije. Sredstva su namijenjena za “zelenu” energiju, prilagodbu „klimatskim promjenama“, “uključivanje”, popravke, razvoj i druge projekte.

Kako bi pomogla u postizanju ciljeva s kojima su se vlade dogovorile na COP28 i ranijim sastancima na vrhu, Bidenova administracija obećala je dodatne milijarde dolara raznim programima UN-a, uključujući “Zeleni klimatski fond”. Fond je namijenjen pomoći vladama siromašnijih zemalja da se pripreme za moguće buduće utjecaje klimatskih promjena.

Dužnosnici američke administracije također su se pridružili drugim zapadnim vladama u obećanju stotina milijuna za novi fond za “gubitak i štetu”, oslikan kao mehanizam za pružanje “klimatskih reparacija” za siromašnije nacije koje su navodno oštećene prijašnjim emisijama CO2. Fond će držati Svjetska banka.

Što je možda još značajnije, Bidenova administracija obećala je dodatno pooštriti propise o elektranama za koje su stručnjaci upozoravali da bi mogle proizvesti razorne posljedice za SAD.

Stephen Moore, glavni ekonomist FreedomWorksa, rekao je da će obećanja administracije zatvoriti 60 posto američke proizvodnje električne energije:

“Biden igra opasnu igru ​​jednostranog energetskog razoružanja. Bilo namjerno ili ne, ova radikalna zelena agenda osakatit će naše globalno ekonomsko vodstvo, koštati naše gospodarstvo milijuna radnih mjesta i učiniti Amerikancima hladnije u njihovim domovima zimi i toplije ljeti.”

Drugi kritičari ismijavali su napore Bidenove administracije, posebno u svjetlu onoga što rade druge vlade.

“Na kraju COP28, postojao je osjećaj euforije među klimatskim vjernicima da su postigli nešto monumentalno, posebno osiguravajući dokument pod nazivom ‘UAE Consensus’ za ‘prijelaz’ od fosilnih goriva”, rekao je Craig Rucker, koji je prisustvovao samitu kao voditelj konzervativno orijentirane ekološke skupine Odbor za konstruktivno sutra (CFACT).

“Ali budimo iskreni, Kina je gradila nove elektrane na ugljen brzinom od dvije tjedno i očekuje se da će Indija povećati svoju flotu ugljena za 25 posto do 2030.”, rekao je Rucker, te dodao: “Samo će zapadne nacije ogrezle u alarmizmu globalnog zatopljenja poduzeti glupe mjere koje Zeleni zahtijevaju da unište svoju energetsku infrastrukturu.”

Zaključujući, Rucker je rekao da COP28 znači da se države ponovno obvezuju na prošle obveze koje ionako već nisu uspjele ispuniti na vrijeme: “Cijela stvar je šala!”

Provjeri/technocracy.news

Foto naslovnice: screenshot technocracy.news

P O D I J E L I !

Slobodni Promatrač

VEZANO

najnovije