Petak, 24 svibnja, 2024
NaslovnicaVijestiUN traži nove velike ovlasti za „globalne izvanredne situacije“

UN traži nove velike ovlasti za „globalne izvanredne situacije“

Zapratite nas na Telegramu: https://t.me/provjeri_hr

Jedna svjetska vlada

Ujedinjeni narodi traže goleme nove ovlasti i jače alate za “globalno upravljanje” kako bi se nosili s međunarodnim izvanrednim situacijama kao što su pandemije i gospodarske krize, otkrio je novi UN-ov izvještaj o politici, a čini se da Bidenova administracija podržava prijedlog.

Plan za stvaranje “Platforme za hitne slučajeve”, koja bi uključivala skup protokola koji se aktiviraju tijekom kriza koje bi mogle utjecati na milijarde ljudi, već je izazvao snažnu zabrinutost i kritike brojnih analitičara diljem svijeta.

Među onima koji izražavaju zabrinutost je i predsjednik Odbora za vanjske poslove američkog Predstavničkog doma Michael McCaul, čiji odbor nadzire američku vanjsku politiku i uključenost u međunarodne organizacije.

“Moramo biti sigurni da svaki globalni protokol ili platforma kojom upravlja UN poštuje nacionalni suverenitet SAD-a i dolare američkih poreznih obveznika”, rekao je McCaul za The Epoch Times.

Također je istaknuo svoju zabrinutost da predložena platforma proširuje ovlasti i financiranje SAD-a i definicije “hitnog stanja” i “krize” kako bi uključile, na primjer, klimatske promjene.

Dokumenti i izjave UN-a koje su u ožujku objavili ključni čelnici globalne organizacije jasno pokazuju da su klimatske promjene glavni dio agende UN-a za izvanredne situacije.

Drugi kritičari koji su razgovarali s The Epoch Timesom izrazili su zabrinutost zbog utjecaja Komunističke partije Kine (KPK) unutar UN-a, dobro dokumentiranih problema globalne organizacije s korupcijom i njezinih dosadašnjih rezultata u suočavanju s prijašnjim hitnim slučajevima.

“Dopustiti UN-u da se nosi s ovim je ekvivalent stavljanju KPK na čelo globalnih izvanrednih situacija”, rekao je bivši pomoćnik američkog državnog tajnika za međunarodne organizacije Kevin Moley.

Vizija UN-a za globalni odgovor na krize

U sažetku politike nazvanom “Naš zajednički plan” pod naslovom “Jačanje međunarodnog odgovora na složene šokove – platforma za hitne slučajeve”, glavni tajnik UN-a António Guterres iznio je svoju viziju osnaživanja globalne organizacije da se nosi s globalnim krizama.

“Izazovi s kojima se suočavamo mogu se riješiti samo jačom međunarodnom suradnjom”, izjavio je Guterres, pozivajući na “jačanje globalnog upravljanja” za sadašnje i buduće generacije.

Politički sažetak se nadovezuje na raniji dokument “Zajednički dnevni red” i dolazi u trenutku kada čelnici UN-a iznose planove za “Samit budućnosti” koji će se održati tijekom godišnjeg sastanka na visokoj razini Opće skupštine u rujnu.

Ako dobije zeleno svjetlo od država članica, globalni hitni protokoli bi se “automatski pokrenuli” u slučaju globalne krize, “bez obzira na vrstu ili prirodu krize”, rekao je šef UN-a.

Protokoli bi okupili sve vrste institucija, uključujući nacionalne vlade, međunarodne institucije i privatni sektor. U konačnici, svi bi morali priznati “primarnu ulogu međuvladinih tijela, kao što su agencije UN-a, u donošenju odluka”, navodi se u dokumentu.

“Platforma za hitne slučajeve, nakon što se sazove, bila bi alat za sustav Ujedinjenih naroda za provedbu odluka koje su donijeli relevantni organi”, navodi se u sažetku politike.

Podrška State Departmenta

Glasnogovornik američkog State Departmenta sugerirao je da Bidenova administracija podupire ovaj plan.

“Administracija je jasno izrazila svoje čvrsto uvjerenje da nacionalnoj sigurnosti SAD-a najbolje doprinosi aktivni i sveobuhvatni angažman s UN-om i drugim međunarodnim organizacijama”, rekao je glasnogovorni, te dodao:

“UN je učinkovit, transparentan i odgovoran onoliko koliko to zahtijeva njegovo članstvo, a SAD neumorno radi kako bi osigurao da UN ispuni te zahtjeve.”

Prijedlog UN-a predstavljen je dok je multimilijarder Bill Gates, jedan od najistaknutijih glasova tijekom krize COVID-19 i glavni financijer Svjetske zdravstvene organizacije (WHO) i „cjepiva“, pozvao na globalnu “vatrogasnu službu” za rješavanje hitnih međunarodnih zdravstvenih situacija.

Pišući za The New York Times prošli mjesec, Gates je rekao da bi “Global Health Emergency Corps” mogao “krenuti u akciju u trenutku kada se pojavi opasnost”.

“Globalni zdravstveni korpus za hitne slučajeve predstavljat će ogroman napredak prema budućnosti bez pandemije”, napisao je Gates u tekstu, dodavši: “Pitanje je imamo li dovoljno predviđanja ulagati u tu budućnost sada prije nego što bude prekasno.”

Protokol UN-a o izvanrednim situacijama

Guterres, koji traži od vlada da odobre njegov plan kasnije ove godine, rekao je da rizici rastu i postaju složeniji.

“Unaprijeđena međunarodna suradnja jedini je način na koji možemo adekvatno odgovoriti na ove šokove, a Ujedinjeni narodi su jedina organizacija koja ima doseg i legitimitet da se okupi na najvišoj razini i potakne globalnu akciju”, rekao je. “Moramo nastaviti jačati multilateralni sustav kako bi bio spreman suočiti se s izazovima sutrašnjice.”

Nije jasno navedeno što bi točno predstavljalo hitan slučaj koji bi pokrenuo hitnu reakciju UN-a.

Međutim, u dokumentu se navodi da krize bez “globalnih posljedica” ne bi nužno bile kategorizirane kao hitne situacije koje zahtijevaju intervenciju UN-a. Drugim riječima, neke krize koje nemaju globalne posljedice mogle bi izazvati odgovor UN-a.

Provjeri/zerohedge.com

P O D I J E L I !

Provjeri

3 KOMENTARI

 1. Ordo ab Chao….poznata krilatica globalne vladalačke strukture.(4. Zvijer, Danijel 7:7,8,23-25)
  Otkrivenje 12:9,12 poručuje: Jao vama Zemljo i more, jer je Đavo sišao k vama s velikim gnjevom, znajući da ima malo vremena…
  On je vrh hijerarhijske piramide vlasti na Zemlji, glavni režiser predstave ,koja je započela 1914. pod nazivom ” posljednji dani”. Svojim padom i izbacivanjem iz duhovne dimenzije, započeo je svoju zadnju igru na Zemlji. Predstava u tri čina !!!
  Pokreće 1914; WW1……. posljedica kaosa…——Liga Naroda
  Pokreće 1939;. WW2……. posljedica kaosa….još moćnija globalistička org. –UN
  Pokreće 03/2020; Covid19….posljedica kaosa… Kip Zvijeri ,iz Otkrivenja 13 preuzima vlast na Zemlji, 8. Kralj–World Government, 10 rogova i Zvijer (otk.17), odnosno “Gadost koja pustoši “(Danijel 12:10-12)
  Nakon toga slijedi Harmagedon ( Otkrivenje 16:13-16)

 2. Guterres, – lopina globalističkog kulta, premazana svima mastima
  bivši portugalski socijalistički premjer, pa predsjednik socijalističke internationale, pa onda 10 godina od 2005 do 2015. visoki komesar UN-a za izbjeglice.

  U vrijeme njegovog predsjednikovanja, 2013-14., švedski zviždač Anders Kompass, bivši suradnik UNHCR-a (Visoki komesarijat UN- za izbjeglice), dojavio je središnjici UNHCR-a u ženevi, izvještaj o brutalnom, masovnom, zlostavljanju djece od strane francuskih vojnika u službi UN-a u Srednjoafričkoj republici.
  Međutim UNHCR- (čiji je šef tada bio Guterres), dao je Kompassu otkaz i sve je zataškano.
  Kompass je iznio zločine i brutalnosti- koje su radili UN-ovi francuski vojnici, najmlađa djec koja su bila seksualno zklostavljana imala su 8 godina.

  Za nagradu, je kult 2016., Guteressa postavio za glavnog tajnika UN-a
  “Izbor” za novog tajnika 2016. bio je naravno farsa, jer su i svi ostali kandidati pored Guteressa, bili kandidati kulta, tako da je na koncu svejedno tko bi bio izabran, Među kandidatima su tada bili i Vesna Pusić, Irina Bokova iz Bugarske, kao i Kristalina Georgijeva- sadašnja šefica MMF-a i bilderbergovka.
  Ipak, gospodari su odabrali Guteresa jer je najveća i najiskusnija lopina od sviju ostalih lopina

  lista organizacija u kojima je Guterres član (sa vikipedije):

  Dag Hammarskjöld Fund for journalists, chairman of the Honorary Advisory Council
  Caixa Geral de Depósitos, advisor to the board (2003–2005)
  Champalimaud Foundation, member of the Vision Award Jury
  Clean Cooking Alliance, member of the Leadership Counci
  Club of Madrid, member
  European Council on Foreign Relations (ECFR),
  International Gender Champions (IGC), Member[94]
  European Regional Innovation Awards, chairman of the Jury (2004)
  Friends of Europe, member of the board of trustees
  Calouste Gulbenkian Foundation, non-executive member of the board of trustees (2013–2018)
  World Economic Forum (WEF), member of the Global Agenda Council on Humanitarian Assistance (
  He resigned from the International Peace Institute in October 2020.


  nakon WEF-a, najpoznatija i najveća organizacija od ovih na spisku je ECFR-Europsko vijeće za vanjske odnose.Čiji je suosnivač bio Soros i Soros i sufinancira ECFR.

  “…ECFR was founded in 2007 by Mark Leonard together with a council of fifty founding members, chaired by Martti Ahtisaari, Joschka Fischer, and Mabel van Oranje, with initial funding from George Soros’s Open Society Foundations, the Communitas Foundation, Sigrid Rausing, Unicredit and Fundación Para las Relaciones Internacionales y el Diálogo Exterior (FRIDE)…”

  Friends of Europe (FoE) je globalistička organizacija slična ECFR-u. FoE je jedna od nekoliko organizacija europske globalističke elite, takozvanih “federalista”. To su oni, koji se zalažu za osnivanje jedne velike korporativne europske države, tojest da se sadašnja EU, koja je savez 27 država, pretvori u jednu saveznu (federalnu) državu, Sjedinjenje eurospke države, po uzoru na SAD.

VEZANO

najnovije