Četvrtak, 23 svibnja, 2024
NaslovnicaNajnovijeVȁs si govnen, kneže usrani!

Vȁs si govnen, kneže usrani!

Ni zuc…

Govnene su riječi tvoje,
govnena su tvoja djela,
u nosu ti govna stoje,
govna su te odsvud splela,
u ustijeh djestro hrani.
Vȁs si govnen, kneže usrani!

Dostojan si bio tada
dušu pustit posred kala
za tva djela, kako i sada
dostojan si od vješala,
o lupežu profesani.
Vȁs si govnen, kneže usrani!

(Mišljenje) Ovako je, u neka dobra stara vremena, gospar Đono Đoro Palmotić spjevao Gomnaidu vlastelinu dubrovačkome, jer mu se nisu svidjela njegova djela i njegovo upravljanje.

A u današnje vrijeme, kažete li “vlastelinu” da je pavijan, kao što je to rekao gospodin Mladen Ćustić, policija vam brzo pokuca na vrata. Pa, moramo primijetiti da napredujemo velikim koracima, ali unatrag.

Već se više puta dogodilo da općinski sudovi izdaju naloge, dajući ovlasti policiji da upadaju ljudima u kuće i izuzimaju privatnu imovinu, a sve na temelju facebook objava.

Najpoznatiji primjer zabranjenog iznošenja vlastitog mišljenja s ovih prostora je onaj Marka Franciškovića, kojeg je vlast odlučila pretvoriti u političkog zatvorenika, kako se narod ne bi poveo njegovim primjerom, pa ne daj Bože digao glavu, i glas protiv vlasti. Čak su dodatno odlučili još malo “pokazati mišiće” pretresavši mu kuću po vjerojatno stoti put, oduzimajući mobitele, kompjuter, medijske pohrane, a vrhunac je bio pokušaj uhićenja njegove žene. 

Sjećate se da su nedavno i matematičaru i poduzetniku Nenadu Bakiću otkazali predavanje o kronologiji korona mjera, da ne bi slučajno narod shvatio što mu rade ove protekle dvije godine. Kao da se ne zna…

A zabranjen je i najnoviji album grupe Tram 11, koji vjerojatno nije neko vrhunsko glazbeno dostignuće, ali očigledno ima puno zanimljivih stihova koje smetaju nekoga. Između ostaloga u pjesmi PŠK se kaže i ovo:

“…bipolarni bipsići, je*o li vas ćaća, ko Plenki i Njonjo svi ste topla braća. Hejteri šahovnice, klonovi sa pozornice, di su maskice, pucajte si u sljepoočnice”

Do njihovog hapšenja nije došlo jer to vjerojatno spada pod “umjetničku slobodu izražavanja”, ali se izvršio pritisak na izdavačku kuću da prekine suradnju sa grupom i povuku album iz prodaje.

Da društveni mediji u sprezi sa globalističkom klikom cenzuriraju istinu to već odavno znamo. Na svojoj koži smo osjetili kako to radi facebook, a evo i najnoviji primjer sa YouTube-a, gdje nam je uklonjen video (možete ga i dalje pogledati ovdje) uz objašnjenje:

YouTube doesn’t allow claims about COVID-19 vaccinations that contradict expert consensus from local health authorities or the World Health Organization (WHO).”

Znači dobrodošli ste samo ako mislite i djelujete u skladu sa odobrenim narativom, svi ostali se blokiraju i cenzuriraju.

Brojni su primjeri u čitavom svijetu, gdje se događaju i puno gore stvari i pritisci da se izbace sa društvenih platformi svi koji se ne slažu sa trenutnim vladarima.

Kultura smrti odavno je prisutna u našem društvu, a sad joj se pridružila i kultura otkazivanja (eng. cancel culture).

I dalje mislite da živimo u slobodi i demokraciji, da je sloboda govora i izražavanja temeljna ljudska sloboda i neotuđivo pravo? Podsjetit ćemo vas na riječi Idi Amin Dade, diktatora Ugande koji je izjavio:

“Postoji sloboda govora. Ali, za slobodu nakon govora ne mogu jamčiti.”

Pogledamo li gornje primjere i povežemo ih s ovom izjavom, biti će vam jasno u kakav sustav nas uvode s ovakvim postupcima. Ne samo nas, nego nažalost i čitav svijet, jer to je globalni plan – plan da nas se stavi pod jednu čizmu.

Ako ne želimo da sutra naša djeca žive u totalitarnom društvu u kojem neće smjeti govoriti ni misliti vlastitom glavom, krajnje je vrijeme da se probudimo.

„Moć kvari, a apsolutna moć apsolutno kvari.“

Slobodni Promatrač

VEZANO

najnovije