Petak, 24 svibnja, 2024
NaslovnicaVijestiViktor Orban: „Bruxelles stvara Orwellov svijet pred našim očima“

Viktor Orban: „Bruxelles stvara Orwellov svijet pred našim očima“

Zapratite nas na Telegramu: https://t.me/provjeri_hr

Poljsko i Mađarsko NE!

Poljska i Mađarska blokirale su planiranu deklaraciju o politici migracija na samitu Europske unije u Španjolskoj zbog čega je predsjednik Europskog vijeća Charles Michel objavio posebnu izjavu o migracijama koja nije dio završne deklaracije iz Granade.

Po dolasku na samit, mađarski premijer Viktor Orban dao je do znanja da nije spreman na kompromis. Orban je izrazio nezadovoljstvo zbog toga što su važne odluke za planiranu reformu migracijske politike donesene nedavno većinom glasova i protivno volji Mađarske i Poljske.

Orban inzistira da takve odluke budu donesene konsenzusom.

Deklaraciju nije podržao ni poljski premijer Mateusz Morawiecki.

“Kao odgovoran političar, odbacujem cijeli paragraf zaključaka sa samita koji se tiče migracija”, napisao je Morawiecki na platformi X.

Mađarska i Poljska snažno se opiru prijedlogu da migranti koji dolaze u države članice na obodu Unije, kao što su Italija i Grčka, budu premještani u druge zemlje članice Unije.

Mađarski premijer Viktor Orban upozorio je da Europska unija stvara “orwellovski svijet” pred našim očima, te se oglasio na društvenim mrežama kako bi osudio politiku Europske unije koja uništava slobodu u cijelom svijetu. Prozvao je licemjerni EU Peace Facility koji se bavi trgovinom oružjem i EU-ov Zakon o slobodi medija koji kontrolira govor.

Napisao je: “Bruxelles stvara orwellovski svijet pred našim očima. Oni kupuju i opskrbljuju oružje preko #EuropeanPeaceFacility. Oni žele kontrolirati medije kroz #MediaFreedomAct. Nismo se borili protiv komunista da bismo završili u 1984. godini!”

U videu koji je objavio Orban, tvrdi da EU siluje Poljsku i Mađarsku svojim paktom o migraciji koji uništava suverenitet obiju nacija.

“Neće biti kompromisa po pitanju migracija. Ni danas, ni u nadolazećim godinama. Branit ćemo naše granice od migranata i od briselskih birokrata!”, napisao je Orban.

Mađarski čelnik također je ustvrdio da birokrati EU-a u Bruxellesu pokušavaju prisiliti države članice da daju više novca korumpiranom ukrajinskom režimu za njegov neuspjeli rat s Rusijom.

“Brusselska strategija o rusko-ukrajinskom ratu suštinski je manjkava. U ovoj situaciji Mađarska ne može podržati nijedan prijedlog proračunskih amandmana”, poručio je mađarski premijer.

Provjeri/jutarnji.hr/thepeoplesvoice.tv

Foto naslovnice: web screenshot

P O D I J E L I !

Provjeri

1 KOMENTAR

 1. ma evo i drugog trola…
  nakon što je Putin prekjučer trolao o Klausu Schwabu, sada ga trola i Orban o “Briselu”.
  samo neć da kaže, tko stoji iza “Brisela”

  A obojica su sprovodili plandemiju 2 godine, cjepljenje, lokdaune i sve ostalo, po naređenju Schwaba i WEF-a,

  Rusija i Putin još uvijek sprovode pravila WHO-a.
  I na ovogodišnjim godišnjim skupovima SPIEF-a (peterburškog međunarodnog ekonomskog foruma, kojega nazivaju “ruski Davos”) i EEF-a (Istočnog ekonomskog foruma) . sprovođena su pravila WHO-a o lažnoj bolesti kovid i svi su se sudionici i ove godine, na oba skupa, morali testirati sa lažnim testom.
  na oba skupa je bio i Putin..
  a da ne goviorm o tome, da je Putin dugogodišnji prijatelj Švaba i da je na zadnjem skupu WEF-a, na kojem je Putin bio, prije početka rata u Ukrajini, u siječnju 2021. online preko skajpa, u svom govoru, Putin na početku pozdravio Schwaba, sa riječima “gospodine Schwab, dragi Klause” i hvalio se da se on i Klaus poznaju nekih 30-ak godina..
  I dakle, kada je prije koji dan Putin kofokl zagrmio protiv Švaba–to je loš vic.. pa zar itko vjheruije, da je on 30 godina bio poznanik i pruijatelj Shwabe i više puta se sa njim muvao po Davosu– a da ne zna tko i što je Schwab, što je WEF i što oni planiraju…

  Klaus je sam govorio o tome, da je i Vlado bio njegov učenik u poznatom klubu WEF-a za dresuru novih kadrova: “young global leaders”. Međutim, da li je zaista tako, o tome još nisam vidio dokaz, –
  ali je jasno da Rusija sprovodi cijelu agendu kulta 2030, digitalno porobljavanje i sve ostalo, pa nedavno na skupu G20 se Rusija opet lijepo složila sa svima.za planove globalne diktature

  Ali da je Orban bio Klausov učenik u YGL u WEF-u, to se zna, to je dokazano, to je činjenica, bio je tamo 1993., iste godine kada i Merkelica..imaju liste WEF-a, iz arhiva WEF-a, o “učenicima” u YGL-u, liste koje je objavio Robert Malone i vidio sam ih…

  Ima jedna prosta stvar: Orban može povući Mađarsku iz EU-a…
  dakle, ako mu ta EU stalno nameće migrante, i rodnu ideeologiju i LGBT i ostalo, onda Mađarska naprosto iziđe iz EU..
  ali naravno neće… već će on i dalje ovako glumiti kofol borca protiv elite kulta i EU-a.., ali u okviru EU-a..

  po onoj narodnoj: kako se *ebati, ali ipak htjeti ostati nevin

VEZANO

najnovije