Četvrtak, 23 svibnja, 2024
NaslovnicaVijestiWEF imenovan za ulogu „svjetske vlade“ u Metaverseu

WEF imenovan za ulogu „svjetske vlade“ u Metaverseu

Zapratite nas na Telegramu: https://t.me/provjeri_hr

San o „jednoj svjetskoj vladi“

Svjetski ekonomski forum (WEF) imenovan je „svjetskom vladom“ u budućem globalnom Metaverzumu.

Na predstojećem WEF summitu u Davosu Schwabova globalistička organizacija predstavit će svoje planove za Metaverzum putem dva dokumenta iz svoje inicijative “Definiranje i izgradnja Metaverzuma”.

Kako izvještava Summit.news, objavljujući detalje događaja, WEF tvrdi da dokumenti o interoperabilnosti u metaverzumu sa stajališta upravljanja i drugi koji se tiču ​​stvaranja vrijednosti, pod nazivom “Demistifikacija potrošačkog metaverzuma”, predstavljaju “istaknutije publikacije” u ovom području.

Prema priopćenju, WEF je proveo opsežno istraživanje i uspio okupiti više od 120 partnera iz različitih industrija kao “dionike” inicijative.

Među njima su Meta (Facebook), Microsoft, Walmart, Sony, Mastercard, Deutsche Bank, JP Morgan, Lloyds, protuteroristički ured UN-a, Nacionalni institut za istraživanje ljudskog genoma američkog NIH-a i ministarstva informacija i komunikacija nekoliko drugih zemalja.

WEF vjeruje da je s metaverzumom “800 milijardi dolara” u pitanju zajedno s “budućnošću različitih ekonomija” diljem svijeta, i imajući to na umu, izjavljuje da metaverzum “mora” imati nekoliko glavnih karakteristika.

Jedan se odnosi na način na koji je metaverzum standardiziran i razvijen, a ovdje WEF kaže da mora “dati prioritet pristupačnosti i inkluzivnosti… kako bi se osigurala zastupljenost.”

Ako i kada se metaverzum razvije, problem privatnosti podataka, koji je već duboko zabrinjavajući problem današnjeg interneta, bio bi znatno izraženiji. Ovdje WEF kaže da želi vidjeti podatke zaštićene – ali to treba biti “uravnoteženo” sa sigurnošću.

Grupa, često kritizirana kao okupljanje vladajućih elita koje se zalažu za kontroverzne, a ponekad i distopijske programe, također očekuje razvoj novih poslovnih modela kako bi se “ljudi stavili u središte procesa dizajna”.

Ako sve ide u skladu s planom WEF-a, svijet može očekivati ​​“bezgranične prilike” iz metaverzuma koji će navodno unaprijediti gotovo svaki aspekt društva i gospodarstva: inovacije, obrazovanje, zdravstvenu skrb.

U suprotnom, postoji rizik da metaverzum bude “nedostupan i nesiguran”, upozorava se u najavi konferencije za novinare.

Provjeri/newspunch.com

Foto naslovnice: screenshoot prepareforchange.net

P O D I J E L I !

Provjeri

VEZANO

najnovije