Ponedjeljak, 27 svibnja, 2024
NaslovnicaVijestiWEF je i dalje najveća prijetnja čovječanstvu

WEF je i dalje najveća prijetnja čovječanstvu

Zapratite nas na Telegramu: https://t.me/provjeri_hr

„The Global Risk Report 2024“

Jasno je da su Klaus Schwab i njegov WEF istureni „korisni idioti“ gospodara koji vuku konce iz sjene, a sada su izdali najnovije “Izvješće o globalnim rizicima za 2024.“, u kojem izjavljuju da prijetnja BROJ JEDAN čovječanstvu više nisu rat i ruska invazija na tobožnju suverenu državu, terorizam, pa čak niti „virus“ zbog kojeg se cijeli svijet morao „cijepiti“ u prošloj lažnoj pandemiji.

Schwab i ekipa su čak smanjili svoju prethodnu prijetnju BROJ JEDAN čovječanstvu i klimatske promjene na BROJU DVA kako bi promicao svoju jednu svjetsku vladu pod vodstvom čelnika Ujedinjenih naroda, eliminirajući demokraciju i bilo kakvo pravo ljudi da glasaju.

Dakle, sada je prijetnja BROJ JEDAN čovječanstvu svako neslaganje s ovom agendom WEF-a, koju je on sada klasificirao kao “lažne informacije i dezinformacije”. Upravo te lažne informacije i dezinformacije polariziraju društvo. Kako pišu u svom izvješću:

“Pojavljujući se kao najveći globalni rizik koji se očekuje u sljedeće dvije godine, strani i domaći akteri podjednako će iskoristiti krive informacije i dezinformacije za daljnje širenje društvenih i političkih podjela.”

Naravno, to znači da je sada jedina nada za čovječanstvo CENZURA i kraj slobode govora. Izvješće pokazuje kako, korak po korak, gubimo sve svoje slobode. Kako stoji u izvješću WEF-a:

“Uporne lažne informacije (namjerne ili drugačije) široko se šire medijskim mrežama, pomjerajući javno mnijenje na značajan način prema nepovjerenju u činjenice i autoritet. Uključuje, ali nije ograničeno na: lažan, manipuliran i izmišljen sadržaj.”

U međuvremenu, Ured za popis stanovništva SAD-a pokušava proširiti svoje osobne podatke o svakoj osobi i njihovoj imovini putem svoje obvezne ankete američke zajednice. Slično se priprema i u okviru Europske unije. Sve je to samo još jedan napad na našu osobnu slobodu i privatnost.

Ovome treba dodati i eliminaciju papirnatog novca i prisiljavanje društva na digitalne valute Središnjih banaka (CBDC), koje će ako se uspostave donijeti potpunu kontrolu vladama. To je priznala i bivša članica odbora WEF-a i bivša čelnica MMF-a, a sada čelnica Europske središnje banke.

No, postoji svjetlo na kraju tunela koje budi nadu, iako bi sljedećih nekoliko godina moglo biti prilično kaotično. SVE VLADE PADAJU, često vlastitom korupcijom, a što drakonskiji postanu u očajničkom pokušaju da zadrže vlast, veća je vjerojatnost da će se sve ovo srušiti.

Ono što se trenutno događa u Europi izravna je posljedica svega ovoga i pokušaja uspostave potpune kontrole društva u svakom pogledu. Kad su EU moroni uveli sankcije protiv Rusije, nisu shvatili da time neće samo prekinuti vlastiti gospodarski rast. Ne samo da su se sankcije obrušile posebno na Njemačku, nego su onda prigrlili Ukrajinu, najkorumpiraniju vladu na svijetu. Također, samo su stajali po strani dok se uništavao plinovod Sjeverni Tok, želeći baciti Rusiju na koljena. 

Problem je jedino bilo to što su umjesto Rusije, ovi potezi bacili Njemačku i Europu na koljena. Njemačka vlada je krenula u recesiju i izgubila gotovo 20 milijardi eura prihoda, a onda su poslušali WEF i punom parom upali u „klimatske promjene“. Njemački kancelar Olaf Scholz nazvao je poljoprivrednike ekstremistima, što je izazvalo šire nezadovoljstvo. Opet, zbog sankcija Rusiji, vlada je namjeravala ukinuti subvencije za gorivo za poljoprivrednike, a sve zato što je Njemačka poduprla Ukrajinu.

Oni u vladi su karijerni političari, tako da će uvijek gledati svijet kroz vlastiti interes. Dok postoje karijerni političari, nikada nećemo imati vladu naroda od strane naroda. Poljoprivrednici nemaju pravo prosvjedovati jer vlastodršci to vide iza zatvorenih vrata. Trebali bi samo šutjeti i slušati sve što im zapovjede.

Ovi apsolutni debili su se okrenuli protiv poljoprivrede, a farmeri su doveli Njemačku u bezizlaznu situaciju kao u Nizozemskoj. Ovo će tek postati glavni problem jer će glupost onih na vlasti bacati zapadno društvo na rub vlastite propasti.

Provjeri/armstrongeconomics.com

Foto naslovnice: screenshot armstrongeconomics.com

P O D I J E L I !

Provjeri

5 KOMENTARI

 1. Glavni fokus “svjetskog” (talmud-židovskog) ekonomskog foruma je totalitarna globalna kontrola i izgradnja digitalnog carstva Antikrista. Global Zion-centralni bankari i judeo masoni preko WEF i njihovih povezanih institucija, u koordinaciji sa podaničkim “vladama” i visokotehnološkim kompanijama, žele da uvedu svijet u “Novu eru” bez imovine i privatnosti – individualizam i sloboda moraju se odbaciti u korist kolektivizma, Državnog intervencionizma i nametanja „općeg dobra“ koje definira samoproglašena židovska elita tehnokrata.
  Prema “prognozama” i scenarijima WEF, sloboda pojedinca i privatna svojina nestaće do 2030 godine. Predstojeća eksproprijacija je zamišljena da ide daleko dalje od zahtjeva da se ukine vlasništvo nad osobnom imovinom i sredstvima za proizvodnju… predviđeno je da “ljudi” (digitalni robovi) postanu imovina. Ako se “prognoze” WEF-a ostvare, “ljudi” će morati da iznajmljuju od Vlade, koja će biti jedini vlasnik svih dobara. Ponuda dobara će biti racionalizirana po sistemu socijalnih kreditnih bodova. Kupovina u tradicionalnom smislu nestaće zajedno sa privatnošću. Svaki korak će se pratiti elektronski, a sva proizvodnja će biti u skladu sa zahtjevima čiste energije i “оdržive” životne sredine. Da bi se postigla „održiva poljoprivreda“, prehrambeni proizvodi će biti uglavnom vegetarijanski. U novoj totalitarnoj ekonomiji usluga, Vlada bi obezbjedila stanovanje, hranu i prevoz, a ostalo bi trebalo da bude pozajmljeno od Vlade.

  U sklopu prediktivnog programiranja ide “obećanje” o pretvaranju svakog običnog čovjeka u “srećni” entitet, obećanje o „zagarantovanom temeljnom dohotku” što je prilično privlačno, posebno za one koji više neće naći posao u novoj digitalnoj ekonomiji. Primanje osnovnog dohotka koristi se kao mamac za hvatanje osiromašenih. Tehničke procedure za transfer novca od Vlade koristiće se za promoviranje bezgotovinskog društva. Ako su sve monetarne transakcije digitalizirane, svaka pojedinačna kupovina će biti evidentirana. Vladine agencije će imati neograničenu mogućnost da detaljno prate kako digitalni robovi troše “svoj” programabilni novac. Univerzalni dohodak u bezgotovinskom društvu obezbjedio bi uslove za uvođenje sistema socijalnog kreditiranja i obezbjedio mehanizam za kažnjavanje “nepoželjnog” ponašanja.

  Ono što se javnosti nudi kao obećanje “jednakosti” i “održivosti” životne sredine je u stvari okrutni napad na ljudsko dostojanstvo i slobodu. Satanistički-židovski programeri tzv. Velikog resetiranja nastoje da iskoriste tehnološke mogućnosti kao oruđe za porobljavanje. U zamišljenom novom svjetskom poretku, Država (njen “despot Sionske krvi”) je jedini vlasnik svega. Jasno je ko ima namjeru programirati algoritme kontrole posjedujući cijeli svijet i čovječanstvo.
  Iza propovjedanja progresivnog “evanđelja socijalne pravde” od strane zagovornika tzv. Velikog resetiranja i uspostavljanja NWO krije se zlokobni projekat eugenike i transhumanizam – “vađenje” Bogolike ljudske duše

 2. GLOBALNI REZULTATI 2023:

  DIGITALNA RUBLjA, BIOMETRIJA, ELEKTRONSKI PASOŠ, DIGITALNA ŠKOLA I DEKLARACIJA G20

  “Potvrdili smo da nastavljamo u potpunosti da pratimo „zelenu ekonomiju“, klimatski sporazum, uvođenje digitalne lične karte u našoj zemlji, borbu protiv „pandemija“, uvođenje „hrane“ od insekata i izmeta, itd.”

  U poređenju sa 2022. ovde se ništa nije promenilo – angažovanost se može okarakterisati kao konstantno visoka. Glavni akteri globalne agende kod nas su i dalje isti – Vlada, pojedinci u Predsedničkoj administraciji, razne autonomne neprofitne organizacije/NVO, velike korporacije, uključujući svemoćne, nametljive i nedodirljive bankare-German Gref i njegova Sberbanka. I, naravno, Centralna banka.

  Ključni aspekt je to što je početkom septembra Rusija, posredstvom ministra spoljnih poslova Sergeja Lavrova, potpisala deklaraciju učesnika samita G20, koja je kvintesencija koncepta „inkluzivnog kapitalizma“ i UN „ciljeva održivog razvoja“.

  Slično, Ministarstvo zdravlja nastavlja saradnju sa SZO, ignorišući brojne apele patriota da se prekine saradnja sa ovom mizantropskom strukturom globalista.

  U jesen ove godine Ministarstvo digitalnog razvoja je konačno lobiralo da predsednik Ruske Federacije potpiše Ukaz o digitalnom pasošu ruskog državljanina, koji je deo aplikacije Državne službe na pametnom telefonu, uz obavezno podnošenje biometrijskih podataka osobe na EBS. Ovo u potpunosti korelira sa DPI, koji trenutno aktivno promovišu UN (i pojavljuje se na agendi G20) – DPI „digitalnom javnom infrastrukturom“, koju bi trebalo da implementiraju sve zemlje planete po jedinstvenom modelu.

  Centralna banka, koju predstavljaju američki diplomirani studenti Nabiulina i Skorobogatova, promoviše agendu „digitalne rublje“. Isti tim, zajedno sa privatnim trgovcima, promoviše uvođenje biometrije u transportu, pri plaćanju robe i usluga u prodavnicama, u bankama itd. Vlada Ruske Federacije nastavlja užasan i opasan eksperiment da prenese sve ključne državne usluge (i ogromnu količinu ličnih podataka) pod kontrolu Sberbanke i na njene servere kao deo objedinjenog digitalnog „Gosteha“. Sve su to očigledni elementi globalnog digitalnog koncentracionog logora koji se gradi širom sveta.

  Sve je veoma pogrešno u osetljivoj i najvažnijoj oblasti koja oblikuje buduću generaciju Rusije – obrazovanju. Ovde, stručnjaci za predviđanje, uz punu podršku ministra Kravcova, prave eksploziju, zamenjujući tradicionalni sistem prenosa znanja digitalnim platformama sa portfoliom…

  I konačno, Vlada zaista želi da brzo promeni mentalitet Rusa i natera nas da jedemo insekte – cvrčke, crve, „hranu“ od stajnjaka i životinjskog izmeta, protiv čega se narod aktivno buni.

  Još jedan ogroman problem koji nam preti gubitkom nacionalne, kulturne, verske identifikacije i, u bliskoj budućnosti, gubitkom Rusije, jeste nekontrolisani uvoz u zemlju migranata iz centralne Azije i Zakavkazja..”

  P.S. Ruska “vlada” u potpunosti slijedi program WEF i igra po globalističkim-cio židovskim notama kao što i prenose pojedini ruski portali. Svrha rata u Ukrajini i jeste unapređenje agende Novog poretka. Otuda i dugo nerješen ruzultat očigledno dogovorene “ukrajinske” predstave u kojoj masovno stradaju Slavenski gojimi, a i onima na tzv. Zapadu ne piše se dobro.

 3. Kad su EU moroni uveli sankcije protiv Rusije, nisu shvatili da time neće samo prekinuti vlastiti gospodarski rast. Ne samo da su se sankcije obrušile posebno na Njemačku, nego su onda prigrlili Ukrajinu, najkorumpiraniju vladu na svijetu. Također, samo su stajali po strani dok se uništavao plinovod Sjeverni Tok, želeći baciti Rusiju na koljena….

  Vi nikako da prihvatite činjenicu da svijetom vlada nadnacionalna struktura, od istoka do zapada od sjevera do juga vlada ista đavolska elita kroz globalističke strukture poput UN,WHO,WEF… Sve nacionalne države su porobljene. WEF lider Schwab je javno rekao da imaju lidere WEFa u svim kabinetima i spomenuo je i Putina. A vi uporno govorite o Rusiji kao nekom vođi otpora. Ma nije njima ni bio interes baciti Rusiju na koljena. U stvari njima je interes baciti cijeli svjetski sustav na koljena. Razbiti poredak kako bi u tom kaosu podmetnuli NWO i svjetsku vladu u UN /who. Ordo ab Chao, svjetski poredak iz kaosa. Sve su to oni lijepo prikazali i kroz svoje simbole, koji su prisutni na istoku kao i na zapadu.
  Đavo od 1914 pokušava uz pomoć najuglednijih trgovaca zemaljskih,bankara, vjerskih vođa,bankara,plemstva …kroz nizove globalnih udara preoblikovati svijet u svijet tame. Za to su mu trebali svjetski ratovi, jer nakon ratnog kaosa narod uvijek proguta udicu.
  WW1…. globalistička Liga naroda
  WW2….globalistički UN
  Svijet nakon 2019…… globalistička okultna tvorevina svjetska vlada u UN/who
  Taj slijed je neminovnost neposredno prije raspada đavolske demoNkracije u harmagedonskoj bitki… Kristova vladavina slijedi. To nije neka religijska izmišljotina nego realnost koju nam elite kroz medije maskiraju pored zdravih očiju. Mi živimo ne na rubu promjene poretka stvari, niti na rubu promjene civilizacije, nego na rubu promjene oprečnih svjetova. Tko to ne vidi taj je u duhovnoj komi.
  Kakva Rusija ,kakav Putin…oni su samo pijuni na globalnoj šahovskoj ploči.

 4. ne samo popis stavnoištva, već i “popis poljoprivrede”

  prije nekoliko mjeseci srpska vlada je naredila popis poljoprivrede, podatke o svim poljoprivrednim imanjima , vlasništvu zemlje i njiva i sve ostalo u Srbiji,

  webtribune.rs/pocinje-popis-poljoprivrede-kazne-do-milion-dinara-za-one-koji-odbiju-da-daju-podatke-ili-ih-laziraju/

 5. Schwab i WEF nisu korisni idioti gospodara iz sjene (Rotschild & Rockefeller i ostali), već njihovi operativci

  nisu ni EU moroni, koji su se zeznuli i nisu shvatili da će sankcijama Rusiji naštetiti ekonomiji Zapada, već su i oni operativci koji sprovode agendu.
  agendu namjernog postepenog uništavanja ekonomije za mase beskorisnih izjelica, njihovo postepeno osiromašavanje..
  rat u Ukrajini je insceniran sa obje strane u tu svrhu.
  nije ni Njemačaka tek tako upala u krizu i recesiju, već je i to namjera. sve je dio agende. Da se Njemačka kao najjača ekonomska sila u Europi postepeno uništi, tojest dovede na nivo siromašnijih država..

  nitko od političara i državanika koji sudjeluju u ovoj dijabolilčnoj agendi nisu ni moroni, ni naivci, ni glupi. već oni to sve čine namejerno. onako kako dobivaju naređenja od gospodara okultnog kulta.
  a tako su u plandemiji radili svi državnici– namjerno sprovodili naređanje kulta i sve totalitarne mjere, sa kojima je već tada za vrijeme plandemije, napravljena namjerna šteta ekonomiji– ali ta štete je prije svega pogodila obične ljude i male i srednje poduzetnike, koji su preko noći oštećeni ili potpuno uništeni- jer je plan agende, da na kraju sve bude samo u rukama velikih koncerna, koji svi pripadaju malobrojnoj ekipi okultng kulta.

  ali izgleda, da narod u Njemačkoj i drugim zemljam, sada konačno počinje pomalo i polako shvatati da sve to što se radi, nisu neke nenamjerne greške, također nisu to greške i problemi uzrokovani uobičajenom korupcijom i sličnim stvarima, također se ne radi ni o nesposobnosti vlada,- već da se sve radi NAMJERNO, PLANSKI i ZLOČINAČKI. Da se namjerno ide na urušavanje i uništavanje svega. Jer to je srž velikog reseta. Najprije sve uništiti, pa započeti od nule.. Dakle resetirati. Uništiti običnim ljudima, 99% čovječanstvu temeljne uvjete za život i porobiti ih. Tako da neće moći dobiti ni koricu kruha, bez da buu privezani na lance digitalnog ropstva, digitalne kontrole,

VEZANO

najnovije