Ponedjeljak, 27 svibnja, 2024
NaslovnicaVijestiWEF zahtijeva 5000 vojnika da ih zaštiti od običnih ljudi

WEF zahtijeva 5000 vojnika da ih zaštiti od običnih ljudi

Zapratite nas na Telegramu: https://t.me/provjeri_hr

Strah u kostima

Švicarska vojska će rasporediti 5000 vojnika da zaštite globalističke elite koje se okupljaju na summitu Svjetskog ekonomskog foruma u Davosu i osiguraju da elite nemaju nikakav kontakt s običnim ljudima.

Vlasti su naznačile da su trupe ovlaštene koristiti policijske mjere prisile kako bi ispunile svoju sigurnosnu misiju.

“Savezni parlament odredio je gornju granicu od 5000 vojnika koji će služiti kao podrška tijekom WEF-a, koji će trajati od 10. do 26. siječnja. Neki od njih bit će stacionirani izravno u Davosu, gdje će se godišnji sastanak održati od 16. siječnja do 20”, stoji u priopćenju.

Prema priopćenju, ostali vojnici pružat će logističku i potporu operacijama zračnih snaga diljem Švicarske. Vojnici će biti ovlašteni “upotrijebiti policijske mjere prisile za izvršavanje svojih zadaća”, priopćila je vlada.

Na krovovima većine zgrada bit će i snajperista, a prijašnjih je godina WEF policija obarala dronove s neba.

Klaus Schwab sazvao je 52 šefa država i vlada te gotovo 600 izvršnih direktora na hitan sastanak, ali definitivni broj sudionika na forumu još uvijek nije poznat, iako je počeo jučer. 

Organizatori Foruma rekli su da će se njihova posljednja postava za elitno okupljanje političkih vođa, poslovnih ljudi, kulturnih trendsetera i šefova međunarodnih organizacija baviti pitanjima s kojima se suočava “podijeljeni svijet” na početku 2023., s ratom i sukobima, ekonomskim pritiscima i “klimatskim promjenama” u fokusu.

Sastanak nudi hrpu pitanja o kojima se raspravljalo na stotinama javnih sjednica, kao i u tajnovitijim zakulisnim dogovorima poslovnih čelnika u luksuznim hotelima duž Davos Promenade, u blizini konferencijskog centra koji je domaćin skupa.

Dnevni red je prepun rasprava o idejama, inovacijama i potrazi za javno-privatnom suradnjom o pitanjima kao što su energija, klima, ulaganja, trgovina, buduće tehnologije, radna mjesta, zdravstvo i društvena mobilnost, među ostalim.

Teško je predvidjeti hoće li visokoumne rasprave uroditi značajnim najavama koje će napraviti napredak u rješavanju najhitnijih svjetskih izazova. 

“Nema sumnje da će se naš 53. godišnji sastanak u Davosu održati u najsloženijoj geopolitičkoj i gospodarskoj pozadini u desetljećima”, rekao je predsjednik foruma Borge Brende, ukazujući na izazove poput prijetnje globalne recesije, skoka cijena energije i hrane i potrebno bolje rješavanje “globalnog zatopljenja”.

Brende je ukazao na “rekordno sudjelovanje” 52 šefa država i vlada, više od polovice njih iz Europe, kao i nekih nedavno izabranih čelnika, uključujući predsjednika Yoon Suk Yeola iz Južne Koreje, predsjednika Gustava Petra iz Kolumbije i predsjednika Ferdinanda Marcosa Jr. od Filipina. Očekivalo se da će sudjelovati gotovo 300 ministara.

Njemački kancelar Olaf Scholz, španjolski premijer Pedro Sanchez, ekvadorski predsjednik Guillermo Lasso i kolumbijski predsjednik Gustavo Petro osobno će, prema posljednjim informacijama, prisustvovati forumu u Davosu. 

Predsjednik foruma rekao je da su neka izaslanstva zatražila da se imena njihovih sudionika “odmah ne objavljuju” iz sigurnosnih razloga. Brende je, primjerice, rekao da će prisustvovati neodređena izaslanstva na “visokoj razini” iz Kine i Ukrajine.

SAD će predstavljati dužnosnici Bidenove administracije, uključujući predsjedničkog izaslanika za klimu Johna Kerryja, šeficu nacionalne obavještajne službe Avril Haines i američku trgovinsku predstavnicu Katherine Tai, kao i nekoliko guvernera i kongresnih zastupnika.

Naravno, i neizostavni Zelenski će također govoriti na sastanku Svjetskog ekonomskog foruma u Davosu zajedno s voditeljima CNN-a i šefovima NATO-a.

Da podsjetimo, prošle godine je samo “uglednim” delegatima bilo dopušteno letjeti u i iz Davosa zbog zone zabrane letova.

U međuvremenu je, došlo do žestokog protivljenja ekstremističkoj agendi WEF-a, uključujući Veliki reset, Build Back Better i „Nećete ništa posjedovat i bit ćete sretni“

Prema svemu sudeći, WEF se sada osjeća vrlo nesigurnim, a kao odgovor onima koji se suprotstavljaju njegovoj tehnotiraniji, nedavno je poveo i defanzivnu PR kampanju

Klaus Schwab dao je uvodnu riječ u studenom na događaju B20, rekavši da je “ono s čime se moramo suočiti duboko sistemsko i strukturalno restrukturiranje našeg svijeta, a svijet će izgledati drugačije nakon što prođemo kroz ovaj tranzicijski proces” (poznato još i kao Veliki reset).

Plandemija koronavirusa bila je samo jedan od alata Velikog reseta koje je osmislio Klaus Schwab iz WEF-a, a globalisti namjeravaju iskorijeniti sve granice, demontirati slobodno tržište i drastično smanjiti globalnu populaciju.

Dokle će ovi (ne)ljudi još krojiti naše živote ovisi o svima nama. No, evidentno se neke stvari mijenjaju u našu korist… Nastavljamo borbu!

Provjeri/newspunch.com

Foto naslovnice: pixabay.com

P O D I J E L I !

Provjeri

2 KOMENTARI

 1. na skupu WEF-a u davosu sudjelovati će predstavnici svih država regije, osim BiH-a.

  za hrvatsku; premjer plenković i ministar davor filipović
  za srbiju: predsjednik aleksandar vučić
  za crnu goru: premjer dritan abazović
  za makedoniju; premjer Dimitar Kovačevski
  za sloveniju: ministrica vanjskih poslova tanja fajon
  za kosovi: premjer kurti

VEZANO

najnovije