Nedjelja, 19 svibnja, 2024
NaslovnicaWake upWHO otkriva plan za oduzimanje ljudskih prava „teoretičarima zavjere“

WHO otkriva plan za oduzimanje ljudskih prava „teoretičarima zavjere“

Zapratite nas na Telegramu: https://t.me/provjeri_hr

Međunarodni sporazum o pandemiji

Svjetska zdravstvena organizacija objavila je planove za kažnjavanje takozvanih „teoretičara zavjere“ oduzimanjem ljudskih prava svima koji šire „dezinformacije“ online.

Zdravstvena agencija Ujedinjenih naroda nedavno je objavila nulti nacrt svog međunarodnog ugovora o pandemiji.

Ugovor će neizabranoj globalnoj organizaciji dati nove ovlasti da se “uhvati u koštac” sa svime što smatra “lažnim, obmanjujućim, dezinformacijama ili dezinformacijama”.

Agencija za zdravstvo se zalaže za donošenje ovog sporazuma još od prosinca 2021. godine i nada se da će predstaviti konačno izvješće Svjetskoj zdravstvenoj skupštini (WHA), tijelu SZO-a koje donosi odluke, u svibnju 2024.

Ako se usvoji, ugovor će biti pravno obvezujući prema međunarodnom pravu.

Od 194 države članice WHO-a (koje predstavljaju 98% svih zemalja u svijetu) zahtijevat će se i pridržavanje zahtjeva ugovora za borbu protiv “dezinformacija”.

Nulti nacrt sličan je prethodnim verzijama ugovora, a odredbe koje se odnose na dezinformacije opisane su u članku 17. (“Jačanje pandemijske i javnozdravstvene pismenosti”).

Ovaj odjeljak ugovora poziva države članice da se “uhvate u koštac s lažnim, obmanjujućim informacijama ili dezinformacijama, uključujući promicanje međunarodne suradnje”.

Također poziva države članice da upravljaju “infodemijama“.

Izraz je skovao WHO i odnosi se na “previše informacija, uključujući lažne ili pogrešne informacije u digitalnom i fizičkom okruženju tijekom izbijanja bolesti.”

Konkretno, državama članicama se kaže da upravljaju ovim takozvanim infodemijama “putem učinkovitih kanala, uključujući društvene medije”.

Opseg ovog ugovora također se proteže izvan baze članova WHO-a.

Članak 16. („Pristup cijele vlade i cijelog društva na nacionalnoj razini”) potiče države članice na suradnju s nedržavnim akterima i privatnim sektorom kao dio „odgovora cijelog društva u donošenju odluka , implementacija, praćenje i evaluacija, kao i učinkoviti mehanizmi povratnih informacija.”

Kao i kod svakog pokušaja cenzuriranja sadržaja koji se smatra dezinformacijom, ovaj ugovor o pandemiji postavlja pitanja o tome kako će te takozvane vlasti odlučiti što su dezinformacije.

Stručnjaci sada počinju priznavati da su mnoge tvrdnje koje su vlasti nekoć gurale kao istinite, poput tvrdnje da će „cjepiva“ protiv Covida spriječiti infekciju, lažne.

WHO je objavio ovaj nulti nacrt međunarodnog ugovora o pandemiji tijekom svog 152. sastanka izvršnog odbora koji je započeo 30. siječnja i završit će 7. veljače.

Međunarodni ugovor o pandemiji bit će usvojen prema članku 19. Ustava SZO-a ako bude usvojen.

Ovaj članak dopušta WHA-u nametanje pravno obvezujućih konvencija državama članicama WHO-a dvotrećinskom većinom glasova.

Obično izabrani dužnosnici glasuju o zakonima koji se primjenjuju na njihovu zemlju, ali u ovom procesu donošenja zakona SZO-a, šačica globalnih predstavnika odlučuje o pravilima koja se primjenjuju na sve zemlje.

Bez obzira hoće li trećina država članica WHO-a glasati protiv međunarodnog sporazuma o pandemiji, on će se prema međunarodnom pravu i dalje primjenjivati ​​na njihove zemlje.

Osim ograničavanja ovlasti političara da odlučuju o zakonima koji se primjenjuju na njihovu zemlju, ovaj proces također ograničava mogućnost građana da pozivaju političare na odgovornost na glasačkoj kutiji.

Predstavnici zemalja članica WHO-a uglavnom su neizabrani diplomati koji ostaju na svojim pozicijama bez obzira na promjene vlada.

A većinu glasova koji određuju hoće li se međunarodno pravo primjenjivati ​​na određenu zemlju daju predstavnici drugih nacija.

Međunarodni sporazum o pandemiji ima potporu mnogih, tobože demokratskih zemalja, uključujući SAD, Ujedinjeno Kraljevstvo, Kanadu, Australiju i Novi Zeland. One su pokazale svoju razine demokraciju u „pandemiji“… a tu je uključeno i Europsko vijeće (EC) koje predstavlja 27 država članica Europske unije (EU).

Sve ove zemlje, uključujući i Hrvatsku, podržavaju daju potporu ovom sporazumu, unatoč nedemokratskom procesu donošenja zakona SZO-a.

Objava ovog nultog nacrta međunarodnog ugovora o pandemiji dolazi nekoliko dana nakon što je WHO rekao da se treba uhvatiti u koštac s dezinformacijama.

Kako je izvijestio Slay News, WHO je također nedavno podijelio video u kojem se navodi da je “aktivizam protiv cjepiva” smrtonosniji od “globalnog terorizma”.

Provjeri/newspunch.com

P O D I J E L I !

Provjeri

5 KOMENTARI

 1. Daklem – kada bude ta karikatura od zakona “ustoličena” moći ćemo slaviti taj datum kao “Dan kada je Istina na planetu Zemlja prestala postojati”.

  How Yes No. Pošto većina stanovništva živi u umjetno stvorenom “binarnom” svijetu – odmah će se prestrašiti, pročitavši ovaj post. A neki će se bogami i ustrati od straha.

  A ja to gledam ovako: kako tek mora biti “njih” strah, kada idu sastaviti i na kraju izglasati takav “zakon”, takvu karikaturu?

  Mislim da je s tim zakonom završen Festival Gluposti. Taj je zakon uvjerljivi pobjednik.

  • O ne, ne, tim zakonom sigurno ne završava “festival Gluposti”, tek počinje. Time što će nas maknuti od tipkovnice ili smartphona oni neće Bog zna što dobiti niti mi izgubiti. Ovo je samo još jedan mali korak prema konačnom nikad dosanjanom cilju. Zagospodariti svima i svemu.
   Kad god se sretnem sa tom tezom da “oni” žele biti potpuni gospodari, maltene bogovi, uvijek se sjetim biblijskog mita (ovo “mita” je samo da izbjegnem polemiku) o babilonskoj kuli. Čovjek snuje, Bog odlučuje. Puno puta im je, “njima”, išlo tako dobro, skoro su uspjeli iskontrolirati ljude i događaje i onda – crni labud. Nešto potpuno neočekivano potpuno promijeni slijed stvari i od plana, barem u tom trenutku, ništa. Kao npr rat u Ukrajini. Planovi o plandemiji, razvoju i prosperitetu razvijenog dijela svijeta su preko noći pali u vodu.

   • Pa mogao bih se složiti s vama Piretis. Razlika je možda jedino u definiciji. Po mojoj definiciji – Festivali gluposti su u mirnodopsko vrijeme. Kada dođe do “belaja”, a to više nije mirnodopsko vrijeme – onda više nema “festivala”. Onda smo “mi” ili “oni”. A ja znam jednako dobro upravljati tastaturom računara kao i bojevim “oruđima”. Kako lijep pridjev – “bojevo”. A tek imenica “oruđe”. Kao da sam stolar 🙂

    Ali, dobro, dobro – ljudi su počeli komentirati – pišu dobre i sve bolje komentare. “Stroj” se pokrenuo, “kotačići” su se zavrtjeli. A “oni” jadnici očito ne shvaćaju kako izgleda kad se ti kotačići posve odvrte 🙂

    Samo tako, samo hrabro, imamo cilj, čeka nas malo slaloma, ali Janica Kostelić je na našoj strani. A ako još nije – postaće. Pa će nam objasniti par finti, kako odraditi te slalomske zavoje – da mi stignemo na cilj prije “njih”.

 2. da parafraziram poznatu izjavu Staljina:
  “a koliko to divizija ima WHO”?

  tojest, što je i tko je WHO i sa čime i kako će oni sprovoditi sve te namjere?

  WHO je impotentno govno, šačica degeneriranih, kriminalnih i pedofolnih zločinaca i parazita u službi kulta, šaka jada, koje može praviti stotine svojih bezvrijednih impotentnih, dakle nemoćnih zakona.. te zakone ta šaka jada ne može sprovesti nikada, čak i ako imaju svoje bijedne sluge u većini država, na koncu ipak narod odlučuje..

  ono u što se ove okultne sotonjare najviše uzdaju je ova njihova zmija, ali i zmija polako gubi moć

VEZANO

najnovije