Četvrtak, 23 svibnja, 2024
NaslovnicaWake upWHO-ov Ugovor o pandemiji obećava suzbijanje i kažnjavanje neposlušnih

WHO-ov Ugovor o pandemiji obećava suzbijanje i kažnjavanje neposlušnih

Zapratite nas na Telegramu: https://t.me/provjeri_hr

„Jedno zdravlje“

Najnoviji nacrt Sporazuma Svjetske zdravstvene organizacije o pandemiji zahtijevat će od zemalja da pojačaju cenzuru i kažnjavanje poreznih obveznika koji se ne pridržavaju obaveza.

Predstavnici država članica sastali su se prošlog tjedna u Ženevi gdje su proveli tri dana pregovarajući o pandemijskom sporazumu “za jačanje globalne prevencije pandemije, spremnosti i odgovora kako bi se spriječilo ponavljanje zdravstvenih, društvenih i ekonomskih učinaka koje je uzrokovala pandemija COVID-19.”

Ovo je bila sedma runda pregovora o sporazumu koji bi trebao biti ratificiran sljedeće godine. 

Dok Svjetska zdravstvena organizacija (WHO) inzistira na tome da ugovor ne zahtijeva da zemlje prepuste svoj suverenitet globalističkoj organizaciji, ona koristi pandemije kao izgovor za diktiranje globalne politike. 

U jednoj klauzuli, na primjer, WHO zahtijeva da vlade “potiču prekid vatre u pogođenim zemljama tijekom pandemije kako bi se promicala globalna suradnja protiv zajedničkih globalnih prijetnji”. U drugoj klauzuli, zemlje moraju provoditi “rodnu ravnopravnost” i postaviti žene na više vodećih pozicija kako bi stvorile odgovarajuću “radnu snagu za zdravstvo i njegu”.

Ostale odredbe u dokumentu zahtijevaju od vlada da zauzmu autoritaran pristup pandemijama koji nadilazi puke propise i proteže se na društveni inženjering. U članku 17., na primjer, vlade moraju ne samo razviti politike javnog zdravstva, već i “socijalne politike” usmjerene na “mobilizaciju društvenog kapitala u zajednicama za uzajamnu potporu”.

U članku 18. WHO dalje pojašnjava da vlade moraju promicati “pandemijsku pismenost” — strategiju koja, poput medijske pismenosti, govori javnosti kome vjerovati — i suzbijati informacije koje se ne slažu.

„Stranke će ojačati znanstvenu, javnozdravstvenu i pandemijsku pismenost stanovništva, kao i pristup informacijama o pandemijama i njihovim učincima i pokretačima, te će se boriti protiv lažnih, obmanjujućih informacija ili dezinformacija, uključujući kroz učinkovitu međunarodnu suradnju i suradnju kako je navedeno u članku 16. ovoga Ugovora”, stoji u ugovoru.

Osim toga, vlade bi trebale izraditi politike koje će poništiti nepridržavanje “javnozdravstvenih i socijalnih mjera i povjerenja u znanost i institucije javnog zdravlja”.

“Stranke će, prema potrebi, provoditi istraživanja i informirati politike o čimbenicima koji ometaju pridržavanje javnozdravstvenih i socijalnih mjera u pandemiji te povjerenje u znanost i javnozdravstvene ustanove”, stoji u dokumentu.

Državama članicama također se naređuje da angažiraju privatni sektor za aktivnosti povezane s pandemijom. 

Vladama će biti dopušteno da se povuku iz Pandemijskog sporazuma dvije godine nakon potpisivanja, nakon čega će sporazum ostati na snazi ​​još godinu dana.

Za to vrijeme WHO može proglasiti pandemiju bilo kada i iz bilo kojeg razloga. Takvi razlozi mogu uključivati ​​virus poput COVID-19, društveno stanje poput usamljenosti ili fenomen poput “klimatskih promjena”. 

Sporazum o pandemiji zahtijeva od država članica da usvoje pristup zdravstvenoj skrbi pod nazivom Jedno zdravlje, koji tvrdi da su “klimatske promjene” pokretački čimbenik iza ljudskog zdravlja. Na primjer, toplija klima može potaknuti zaraze krpeljima koji sa sobom mogu donijeti smrtonosne bolesti, a promjena vremenskih obrazaca može uzrokovati širenje ptičje gripe.

Stoga, agenda One Health navodi da, budući da su pandemijske bolesti zoonotske – šire se sa životinja na ljude – ljudsko zdravlje se mora promatrati u kontekstu životinja i okoliša, ili onoga što se naziva “sučelje čovjek-životinja-okoliš”.

Na svim razinama prevencije, pripravnosti i odgovora na pandemiju, države članice WHO-a moraju se pridržavati programa One Health, uključujući i znanstvena istraživanja. To uključuje “uzimanje u obzir pristupa One Health kako bi se proizveli znanstveno utemeljeni dokazi, uključujući one koji su povezani s društvenim i bihevioralnim znanostima, te komunikaciju rizika i angažman zajednice”, stoji u sporazumu.

„Pristup mobilizira više sektora, disciplina i zajednica na različitim razinama društva da rade zajedno na poticanju dobrobiti i rješavanju prijetnji zdravlju i ekosustavima, dok se istovremeno bavi zajedničkom potrebom za čistom vodom, energijom i zrakom, sigurnom i hranjivom hranom, uzimajući djelovanje na klimatske promjene i doprinos održivom razvoju”, dodaje WHO.

Provjeri/frontline.news

P O D I J E L I !

Slobodni Promatrač

VEZANO

najnovije