Četvrtak, 25 travnja, 2024
NaslovnicaVijestiWHO sada upozorava roditelje da svoju djecu drže dalje od „opasnog cjepiva...

WHO sada upozorava roditelje da svoju djecu drže dalje od „opasnog cjepiva protiv covida“

Zapratite nas na Telegramu: https://t.me/provjeri_hr

Izluđivanje

Svjetska zdravstvena organizacija (WHO) sada poziva roditelje da svoju djecu drže podalje od „potencijalno opasnog cijepljenja protiv COVID-19“.

U zapanjujućem zaokretu, WHO kaže da su mladi ljudi pod velikim rizikom od razvoja srčanih problema ako uzmu eksperimentalni ubod mRNA.

Reviziju smjernica ovaj je tjedan objavila Strateška savjetodavna skupina stručnjaka za imunizaciju SZO-a (SAGE) – skupina znanstvenika i dužnosnika koji su rekli da više ne preporučuju cjepivo protiv Covida za “zdravu” djecu od 6 mjeseci do 17 godina.

“Utjecaj cijepljenja zdrave djece i adolescenata na javno zdravlje relativno je mnogo manji od utvrđenih prednosti tradicionalnih esencijalnih cjepiva za djecu – poput konjugiranih cjepiva protiv rotavirusa, ospica i pneumokoka”, napisao je SAGE.

Nova politika identificira tri prioritetne skupine – visoku, srednju i nisku – i stavlja djecu i tinejdžere u nisku kategoriju. Definicije procjenjuju kategorije za “rizik od teške bolesti i smrti”. WHO i dalje preporučuje da “djeca koja imaju oslabljen imunološki sustav ili postojeća zdravstvena stanja ipak trebaju dobiti cjepivo.”

Predsjednica SAGE-a, dr. Hanna Nohyn, izjavila je u objašnjenju ažuriranih smjernica, „Ažurirana su kako bi odražavala da je velik dio stanovništva ili cijepljen ili prethodno zaražen COVID-19, ili oboje, revidirana mapa puta ponovno naglašava važnost cijepljenja onih koji su još uvijek u riziku od teške bolesti, uglavnom starije odrasle osobe i one s popratnim bolestima, uključujući i dodatne docjepljivače.”

Provjeri/newspunch.com

Foto naslovnice: pixabay.com

P O D I J E L I !

Provjeri

VEZANO

najnovije