Ponedjeljak, 27 svibnja, 2024
NaslovnicaWake upZatupljivanje

Zatupljivanje

Zapratite nas na Telegramu: https://t.me/provjeri_hr

Prave namere vlasti, njihov odnos prema stanovništvu se najbolje vidi po negovanju intelektualnog potencijala svoje populacije – ako je vlast demagoška, ako svoj položaj koristi samo za svoje interese onda joj visok intelektualni potencijal naroda kojim vlada samo smeta jer je to ujedno i potencijal za razotkrivanje i dokazivanje njihovih pravih namera.

Oduvek je bilo tako. Čak i u doba socijalizma: iako su se tadašnje vlasti maksimalno trudile da podignu intelektualni nivo populacije, osnovni razlog za to nije bila toliko humanistička koliko je bila potreba da se dokaže superiornost ideologije. Danas više nema ni toga, već smo prošli i fazu „intelektualne uravnilovke“ u kojoj se intelektualni napredak ne samo da ne stimuliše već se obesmišljava na razne načine – i ušli u vreme planskog „zatupljivanja“.

Mehanizam zatupljivanja

Da li se inteligencija može “zatupiti“? To može da ide do te mere da ljudi zaborave maternji jezik – ne samo da ga zamene drugim već da zaborave jezik kao način komunikacije ako se nađu u izolaciji. Inteligencija se ne sme olako shvatati, njoj je potreban neprestani „trening“ kako bi ostala u formi, inače atrofira. Brojni su načini kojima nas zatupljuju, jedan primer će biti dovoljan da pokaže kompleksnost tog projekta.

Još od početka pandemije korone smo shvatili da tu nešto nije u redu. Osim brojnih mera koje se nisu uklapale u dosadašnje prakse, imunologiju pa i osnovnu logiku, postali smo svesni do sada nezabeleženog projekta psihološkog inženjeringa sprovedenog u vrlo kratkom vremenu na globalnom nivou (jedna od „tekovina globalizma“). Pa ipak, ostao je osećaj nezavršenosti, sa razlogom smo pretpostavljali da nas čeka nastavak… i bili smo u pravu.

Iako je bilo mnogo nelogičnosti za vreme Pandemije, te nelogičnosti se nikako nisu probijale na naslovne strane MSM. Čak i kad su se posle svega pojavile bitne informacije, one nisu izazvale neophodnu reakciju onih čiji je posao da takve kriminalne radnje sankcionišu već su postale nastavak psihološkog inženjeringa. Ali projekat i je i dalje u razvojnoj fazi.

Pre nekoliko meseci je vrlo pažljivo, oprezno, plasirana informacija o novoj pandemiji… čiji je uzročnik nepoznat?!?

Vidovita nauka?

Da se ovakva informacija pojavila pre Pandemije u većini slučajeva bi izazvala podsmeh – ni najluđi teoretičari zavere ne iznose takve gluposti. Međutim, psihološki inženjering je bio uspešan i većinsko osećanje na ovu vest je bio strah!?!

Kako je glavni realizator ovog projekta WEF, ovih dana smo dobili kompletnu vest „iz prve ruke“. I bez ikakvog prethodnog znanja a uz malo logike i iskustva se može sagledati dubina prevare, odnosno zločina.

WEF kaže „da postoji velika verovatnoća skorog izbijanja nove pandemije“!

Kako bilo ko može da predvidi pojavljivanje pandemije?!? Ni novi Iphone ne može tek tako „da se pojavi“, može samo da se najavi početak njegove prodaje… ali tek ako je u fazi proizvodnje! Čak i ako se pojavi neko žarište, to nije garancija da će prerasti u pandemiju. U stvari, u svetu su neprestano prisutna žarišta opasnih zaraznih bolesti ali se one ne šire globalno. Da bi zaista došlo do pandemije prethodno mora uzročnik da se promeni – pre svega da postane zarazniji. Ko može da predvidi takvu promenu? Jedino ako je patogen „u fazi proizvodnje“. Ili uz pomoć „kristalne kugle“.

WEF ide dalje pa kaže „da je u pitanju novi virus… i već je dobio ime – ‘x’!“

Dakle, ne radi se o već postojećem patogenu koji će da mutira već će se pojaviti novi?!?

Ako postoji minimalna šansa da se predvidi mutiranje nekog patogena (koja je zanemarljiva jer mutacije nastaju slučajno i zato ih je nemoguće predvideti, posebno je nemoguće predvideti rezultat tih mutacija – da li će patogen biti opasniji ili ne, to se može videti tek kad nekoga zarazi!

Ali WEF je ipak siguran da će se novi virus ne samo pojaviti, da će biti ne samo opasniji već znaju da će biti 20 PUTA OPASNIJI!!! Tu računicu nije lako napraviti ni kad imate podatke sa terena! Da ludilo bude na maksimumu pobrinuli su se pokretanjem istraživanja i proizvodnje vakcine za nepoznatu bolest!?!

——————–

Rezultat pandemije korone je kontrola strahom zbog koga se nije javno postavljalo pitanje zašto se nastavlja sa merama i pre svega gušenjem privrede iako je virus „oslabio“. Takođe je suzbijena logika koja je trebalo da se postavi pitanje zašto se ne primenjuju standardi epidemiologije, zašto se primenjuju mere koje nemaju veze ni sa dosadašnjom praksom i znanjem – zar virus ima „radno vreme“ pa da se uvodi „policijski čas“??? Ako je Pandemija dovela do „suspenzije logike“, „Xdemija“ je dovela do potpunog pomračenja uma… pre nego što je počela!

Kad malo bolje razmislimo, na delu su isti mehanizmi psihološkog inženjeringa kao oni koji se odavno koriste. „Projekat Holokaust“ je svest svetske populacije doveo u takvo stanje da se odbija prihvatanje činjenice da sada Jevreji prave genocid. Jevreji su u našu svest utisnuti kao žrtve i razmišljanje o njima kao onima koji sprovode genocid izaziva kod nas „kongnitivnu disonancu“. Na isti način bez razmišljanja prihvatamo totalne nebuloze od strane onih „koji su nas spasli od korone“. Bez obzira što njihove tvrdnje poništavaju sve naše predhodno znanje i iskustvo i zdrav razum, prihvatićemo ih jer nam nisu ostavili nikog drugog kome bi verovali.

————————-

Postepeno gašenje razuma vodi u depresiju, bezvoljnost, čime stavljamo svoju sudbinu u ruke onima koji nam ne misle dobro. Uspeli su da ugase ne samo naš razum već i osećaj za opasnost – instinkt samoodržanja, u protivnom bi masovno reagovali na pripreme za najveću depopulaciju u ljudskoj istoriji. Reakcije nema, „probni balon“ je uspešno prošao test i sa projektom može da se nastavi planiranim tempom. Tužno je sve to posmatrati bez mogućnosti da se nešto promeni… a uspeli su da nam uguše čak i nadu da će posle ovog života da bude bolje. Ova i narednih par godina su poslednji momenat da se nešto preduzme, ako u ovom roku ne započnemo sa otporom, drugu priliku nećemo imati. Ne, ne radi se o „kristalnoj kugli“, to je toliko očigledno da ne može da se ne vidi ma koliko se trudili.

P O D I J E L I !

shumadinac

VEZANO

najnovije