Ponedjeljak, 27 svibnja, 2024
NaslovnicaVijestiZbog prosvjeda poljoprivrednika EU zasad odustaje od ključnih elemenata „Zelene agende“

Zbog prosvjeda poljoprivrednika EU zasad odustaje od ključnih elemenata „Zelene agende“

Zapratite nas na Telegramu: https://t.me/provjeri_hr

Dva koraka naprijed, nazad jedan…

Prosvjedi poljoprivrednika diljem Europe prisilile su globalističko vodstvo Europske unije da napravi korak unazad i zasad odustane od ključnih elemenata svoje „zelene agende“ kako bi se postigla “neto nula” emisija.

Naime, predsjednica Europske komisije Ursula von der Leyen najavila je u utorak povlačenje spornog zakona koji je imao za cilj smanjiti upotrebu pesticida u EU, što je prvi poraz tzv. „Zelenog dogovora“. Također, odustala je , barem zasad, od planova da se od poljoprivrednog sektora zahtijeva smanjenje emisija metana i dušika za trećinu do 2040. godine.

Brisel očigledno ima znatnih problema s jednim od provedbenih planova Velikog reseta, a glavobolje su im omogućili poljoprivrednici koji su se pobunili na plan za prepolavljanje upotrebe pesticida tijekom istog vremenskog okvira, što bi ih stavilo u nepovoljniji položaj u odnosu na stranu poljoprivredu uvezenu u EU prema sporazumima o slobodnoj trgovini.

Dakle, planovi da se Europljane potakne da jedu manje mesa, što je bila središnja tema pokreta Velikog reseta kojeg su elite favorizirale, zasad su stavljeni sa strane.

Komentirajući ovaj potez, šefica EU-a von der Leyen u Europskom parlamentu izjavila je:

“Naši farmeri zaslužuju da ih se sluša. Znam da su zabrinuti za budućnost poljoprivrede i svoju budućnost kao farmera. Ali također znaju da poljoprivreda treba prijeći na održiviji model proizvodnje kako bi njihova gospodarstva ostala profitabilna u godinama koje dolaze.”

Međutim, i dalje je nejasno hoće li ustupci koje je Brisel morao napraviti u utorak biti dovoljni da uguše bijes poljoprivrednika, s obzirom na to da su i dalje suočeni s pretjeranom regulacijom na nacionalnoj razini i na razini EU-a, kao i s problemima zbog jeftinih stranih proizvoda, posebice iz Ukrajine, koja je nakon početka sukoba s Rusijom dobila bescarinski pristup tržištu EU.

Prosvjedi poljoprivrednika protiv zelene agende EU-a, koji su ozbiljno započeli prije četiri godine u Nizozemskoj, doveli su do toga da su veliki gradovi poput Berlina, Brisela, Pariza i Rima blokirani tisućama traktora tijekom prošlog mjeseca, uzrokujući probleme u opskrbnom lancu i prometu.

Ipak, poljoprivrednici imaju široku bazu potpore, a nedavna anketa pokazala je da gotovo 90 posto francuskih birača vjeruje da su njihovi prosvjedi zbog traktora opravdani.

Podrška poljoprivrednicima očigledno je izazvala dozu panike među neoliberalnim frakcijama u Briselu zbog straha od pretvaranja nadolazećih izbora za Parlament Europske unije u lipnju u referendum o neuspjesima zelene agende.

Osim što je naštetio poljoprivrednicima, također se smatra da je Europu ostavio ranjivom na vanjske događaje, kao što je rat u Ukrajini, povećavajući troškove energije u Europi gdje je domaća proizvodnja fosilnih goriva uglavnom presušila u korist tzv. obnovljivi izvori energije poput vjetra i sunca, koji nisu uspjeli ispuniti obećanja o energetskoj neovisnosti.

Iako se korak unazad od utorka uvelike smatrao pobjedom poljoprivrednika, neki i dalje pozivaju na produžavanje pritiska na vodstvo EU-a, kao što je nizozemska pro-farmerska politička aktivistica Eva Vlaardingerboek, koja je rekla: “Ovo je dobra vijest jer pokazuje da prosvjed djeluje i pritisak na naše gospodare funkcionira. Međutim, samo odbacivanje zahtjeva za 2040. nije dovoljno. Cijeli dnevni red mora ići. Green Deal i prijevara NetZero moraju otići. Dobili smo bitku, a ne rat.”

Provjeri/thepeoplesvoice.tv

Foto naslovnice: screenshot thepeoplesvoice.tv

Provjeri

1 KOMENTAR

 1. skupina njemačkih seljaka u sjevernoj Njeačkoj, u Hannoveru prosvjedovali su pred zgradom reginalne državne TV, NDR. Koja je jedna od nekoliko regionalnih TV, u sastavu 1. državnog kanala, ARD.
  Seljaci optužuju državnu TV, da namjerno prešućuje prosvjed seljaka i poljoprivrednika, ili izvještava o tom samo jako malo.

  Što je istina,
  Jer mainstream mediji iz mreže kulta, ne samo u njemačkoj, već u svim državama, prešućuju ili slabo izvještavaju o prosvjedima seljaka.

  Njemački savez seljaka (DBV) javno se distancirao od prosvjeda ovih seljaka protiv državne TV.
  DVB je kontroliran od strane vlade, tojest globalističkog kulta. Ali i mnogi seljaci su to uvidjeli i oni se distanciraju od režimskog DBV-a.

  nasuprot tome, ms mediji u njemačkoj, naširoko izvještavaju o insceniranim režimskim demonstracijama protiv “desnog ekstremizma”, koje se dosada održavaju 4. vikend za redom. I namjerno uveličavaju te demonstracije, govoreći o stotinam tisuća sudionika, ali u svim gradovima zajedno, a ne u jednom. Iako se režim jako potrudio da uključi cijelu svoju mrežu, režimskih stranaka, sindikata, brojnih državcnih organizacija, državnih službenika i svih onih koji vise na državnoj sisi, na državnom novcu… i iako lažu i uveličavaju broj sudionika, te demonstarcije nisu ni blizu bile “masovne”, kako oni tvrde.

  iza organizacije tih demontsracija stoje njemačka vlada i obavještajne službe,. Koje su i izmislile i napuhale navodnu opasnost od AFD-a, u sprezi sa Sorosevim faktčekerima iz Correctiva, njemačkog “Faktografa”
  sve to je napravljeno da se odvuče pažnja od protesta seljaka i mnogih drugih radnika, iz srednje klase.
  Incenirane režimske demonstracije “protiv desnog ekstremizma”, su izmišljene kao protuteža prostestima seljaka. I na njima su većina sudionika iz cijele državne mreže globalističog kulta u Njemačkoj, uključujući i Fridays for future i ostale ,mnoge “napredne” nevladine organizacije, ukljulujući i LGBT skupine, uključujući i rukovodstva obje crkve, Katoličke i Evanđeličke,- koje su odavno postale odvratni, ljigavi režimski priprepci, faktički državne crkve.. A tu su i židovske organizacije i neke druge religijske organizacije i neke navodne migrantske organizacije– sve pod kontrolom, sve u mreži kulta.. I tako se želi podvaliti muda pod bubrege, sa je AFD, krivac i da je AFD opasnost a ne njemačka vlada i sve mainstream stranke kulta: SPD, Zeleni, FDP, CDU, CSU Ljevica.
  Iako AFD 1) ne može aboslutno ništa i 2) nigdje nije na vlasti, niti u jednoj pokrajini i nije odgovorna ni zašto

  ustvari je to još jedan primjer rata cijele elite protiv običnog naroda. Te režimske dmonstracije su inscenirane demonstarcije njemačke elite, (podržavaju ih i neke njemačke pop i rok zvijezde, sve sami napredni ljevičari i kozmpoliti). Na tim demonstracijam, gdje su se pojavljivali i kancelar Scholz i neki njegovi ministri, klicalo se njemu i njemačkoj vladi. Dok se na prosvjedims seljaka psuje i zviždi njemačkoj vladi i cijelo eliti

Prethodni članak
Sljedeći članak
VEZANO

najnovije