Nedjelja, 21 travnja, 2024
NaslovnicaVijesti„Znanstvenici“ krive „klimatske promjene“ za gradski kriminal s oružjem – WEF zahtijeva...

„Znanstvenici“ krive „klimatske promjene“ za gradski kriminal s oružjem – WEF zahtijeva „klimatsku reparaciju“

Zapratite nas na Telegramu: https://t.me/provjeri_hr

Heat in the city

Takozvana “klimatska kriza”, kriva je za porast kriminala s oružjem u američkim gradovima, pokazalo je znanstveno istraživanje objavljeno u znanstvenom časopisu Jama Network Op.

“Naš rad sugerira da klimatske promjene, koje mogu podići dnevne temperature iznad normalnih raspona, mogu pridonijeti povećanom nasilju vatrenim oružjem”, rekli su istraživači.

Studija je procijenila pucnjave u 100 američkih gradova od 2015. do 2020., te su zaključili da kad temperatura poraste ima više pucnjave, te da to znači da su klimatske promjene krive za urbano oružano nasilje.

“Vidjeli smo doista dosljedan sveukupni odnos između temperature i većeg rizika od pucnjave”, rekla je dr. Vivian Lyons sa Sveučilišta Washington u Seattleu, koja je vodila istraživanje.

„Kada smo svjesni da je vjerojatnije da će se nasilje vatrenim oružjem dogoditi toplijim danima, bez obzira na godišnje doba, to može pomoći u nastojanjima da se spriječi nasilje.

Postoji moja zabrinutost, nakon studije, da će nasilje povezano s vatrenim oružjem rasti kako se klimatske promjene nastavljaju.”

Dr. Laurence Wainwright sa Sveučilišta Oxford, koji nije dio istraživačkog tima, rekao je: “Ova otkrića značajno jačaju hipotezu da će porast temperature izazvan ljudskim djelovanjem klimatskih promjena biti povezan s povećanim nasiljem vatrenim oružjem u SAD-u i drugim zemljama, u godinama koje dolaze.”

Istraživački rad koincidira s nastojanjem Svjetskog ekonomskog foruma za „klimatske popravke“.

„Klimatske popravke“ uključivale bi bogate nacije i regije koje su kroz povijest emitirale najviše ugljičnog dioksida nadoknađujući „gubitak i štetu“ zemljama u razvoju i siromašnim stanovnicima gradskih središta koji nisu značajno pridonijeli takozvanoj klimatskoj krizi i najmanje su spremni za nju i njene utjecaje.

Ako još niste čuli za ovaj ludi koncept, teorija je da Amerika i zapadni svijet duguju ostatku svijeta milijarde dolara za izgaranje fosilnih goriva u zadnjih 100-tinjak godina.

Prema Klausu Schwabu, klimatske popravke sada su “na vrhu dnevnog reda”.

Budimo realni. Dnevni red klimatskih promjena uglavnom je zbog klimatske prevare i novca.

Ako ne vjerujete da je globalna elita sposobna organizirati ogromnu prevaru ovih razmjera, možda će vas zanimati kako upravo sam Bill Gates objašnjava svom najužem krugu da je cijela priča o klimatskim promjenama prijevara WEF-a.

U svakom slučaju, zašto bi SAD i ostale zapadne zemlje plaćale ostatku svijeta za privilegiju spaljivanja fosilnih goriva u posljednjih sto godina? Kako piše Stephen Moore, to su bila fosilna goriva koja su davala energiju da se čovječanstvo spasi od fašizma i komunizma tijekom Prvog i Drugog svjetskog rata, pa i Hladnog rata. 

Ti su izvori energije pokretači industrijskog doba, donoseći svjetlost, toplinu i klimatizaciju. I oni su pokretali našu infrastrukturu, tvornice, obilnu zalihu hrane i tehnološku revoluciju.

Provjeri/newspunch.com

Foto naslovnice: pixabay.com

P O D I J E L I !

Provjeri

VEZANO

najnovije