Ponedjeljak, 27 svibnja, 2024
NaslovnicaWake upZnanstvenici priznaju da je kosa autističnih beba prepuna visokim razinama aluminija

Znanstvenici priznaju da je kosa autističnih beba prepuna visokim razinama aluminija

Zapratite nas na Telegramu: https://t.me/provjeri_hr

Posljedica cjepiva?

Znanstvenici su osmislili univerzalni test za autizam kod beba koji analizira jedan pramen kose na razine metala, uključujući olovo i aluminij – za koje priznaju da su veće kod autistične djece.

Unatoč činjenici da se aluminij stavlja u cjepiva koja se nalaze u rasporedu cijepljenja djece, znanstvenici još uvijek niječu da postoji bilo kakva veza s autizmom. Prema studiji, broj dijagnoza autizma među američkom djecom i tinejdžerima eksplodirao je za 50% u tri godine od 2017.

Novi test za autizam uključuje slanje uzorka kose u laboratorij na analizu i pokazalo se da točno predviđa autizam u 81 posto slučajeva u recenziranoj studiji. Neovisni znanstvenici opisali su ga kao „revolucionarnog“, a sada ga ubrzano prati Uprava za hranu i lijekove (FDA).

Drugi su znanstvenici najavljivali test kao „revolucionarni“ razvoj za ozloglašeno teško dijagnosticirano stanje koje pogađa 5,4 milijuna Amerikanaca i 700.000 Britanaca, brojke koje iz godine u godinu eksplodiraju.

Budući da ne postoji standardni test za ovo stanje, liječnici se moraju osloniti na povijest razvoja i ponašanje djeteta. Stoga se djeci u SAD-u obično službeno dijagnosticira tek u dobi od četiri godine, dok je u Ujedinjenom Kraljevstvu prosjek u dobi od šest godina.

No, znanstvenici iz njujorškog startupa pod nazivom LinusBio rekli su da bi se njihov novi test trebao koristiti u kombinaciji s drugim metodama, a ne sam za sebe.

Ali inzistiraju da bi to moglo pomoći u skraćivanju dijagnostičkog razdoblja.

„Možemo otkriti jasan ritam autizma sa samo jednim centimetrom kose’, rekao je Manish Arora, suosnivač i izvršni direktor tvrtke, za NBC News

Osobe s ovim stanjem mogu imati problema s komunikacijom, teško će im biti razumjeti kako drugi misle ili se osjećaju, ili će se uznemiriti i uzrujati zbog nepoznatih situacija i društvenih događaja.

Znanstvenici priznaju da im nije jasno što uzrokuje to stanje, iako se smatra da su uključeni okolišni i genetski čimbenici.

Unatoč priznanju da su zbunjeni oko toga što uzrokuje autizam, britanska zdravstvena služba NHS nastavlja izjavljivati ​​da autizam nije uzrokovan cjepivima.

Provjeri/newspunch.com

Foto naslovnice: pixabay.com

P O D I J E L I !

Provjeri

VEZANO

najnovije