Ponedjeljak, 27 svibnja, 2024
NaslovnicaWake upZnate li koje je ime postalo među najpopularnijim u Irskoj? Muhamed…

Znate li koje je ime postalo među najpopularnijim u Irskoj? Muhamed…

Zapratite nas na Telegramu: https://t.me/provjeri_hr

Sve se odvija po planu…

Muhammad je službeno postalo najpopularnije ime u jednom od najvećih irskih gradova, potvrdila je irska vlada.

Izvješće koje je u petak objavio irski Središnji ured za statistiku (CSO) otkrilo je da je Muhamed postalo najpopularnije ime za novorođenčad u četvrtom po veličini gradu u zemlji.

Statistika pokazuje da se Irska pridružila Francuskoj, Engleskoj, Švedskoj i mnogim drugim europskim zemljama, koje su sve doživjele porast popularnosti imena usred rekordne imigracije iz islamskih zemalja u posljednja dva do tri desetljeća .

Sada se čini da je Irska na istom putu kao i njeni europski susjedi dok provodi politiku masovne migracije, a Muhamed je sada navodno najpopularnije ime za bebe u Galway Cityju 2022., nadmašivši prošlogodišnje pobjednike Michael i Liam.

Štoviše, čini se da ova statistika broji samo jedno sricanje imena, s varijacijama kao što je Mohammad koje organizacija civilnog društva registrira kao zasebna imena u podacima koje su učinili dostupnima široj javnosti.

Britanska statistička tijela priznaju da su izvela sličan trik kako bi smanjila pravi porast popularnosti imena.

Uspjeh Muhameda na ljestvici popularnosti stavlja Irsku u red s mnogim njezinim europskim susjedima, pri čemu je u Švedskoj, Francuskoj i Britaniji ovo ime i njegove varijacije u posljednjih nekoliko godina postalo iznimno popularno u mnogim regijama.

Ime je osobito postalo popularno u Engleskoj i Walesu za novorođene dječake u posljednjih deset godina, uključujući i 2021.

Među ostalim imenima u Irskoj, iznimno su popularna Rían, Oisín i Tadhg koji su također ostali među prvih deset na ljestvici za prošlu godinu, a Fionn je posebno rangirano kao drugo najpopularnije u cijeloj zemlji kada se uzme u obzir i njegova inačica Finn.

Među ženskim imenima, među deset najčešćih za prošlu godinu su Aoife, Caoimhe, Niamh, Roisín i Saoirse.

Provjeri/newspunch.com

Foto naslovnice: pixabay.com

P O D I J E L I !

Provjeri

VEZANO

najnovije