Utorak, 21 svibnja, 2024
NaslovnicaTop komentarZoran Milanović očitao bukvicu Njemačkoj: „Sretno im u ratu s Rusijom, možda...

Zoran Milanović očitao bukvicu Njemačkoj: „Sretno im u ratu s Rusijom, možda prođu bolje nego prije 70-ak godina! Hrvatska u tome neće sudjelovati!“

Zapratite nas na Telegramu: https://t.me/provjeri_hr

Dosta rata!

Hrvatski predsjednik Zoran Milanović žestoko je kritizirao njemačku ministricu vanjskih poslova Annalenu Baerbock nakon njezinih tvrdnji da “sada vodimo rat protiv Rusije“.

Nazvao je njezine komentare “nekom vrstom ludila” i poželio Njemačkoj više sreće nego u posljednjem ratu koji su vodili s Rusijom prije 70 godina.

Baerbock je dala bizarnu i zapaljivu izjavu tijekom Parlamentarne skupštine Vijeća Europe u utorak, rekavši slijedeće:

“Da, moramo učiniti više i na tenkovima, ali najvažniji i ključni dio je da to radimo zajedno i da ne radimo igru ​​okrivljivanja u Europi jer vodimo rat protiv Rusije, a ne jedni protiv drugih.”

Milanović je ismijao njen komentar rekavši da je takav razvoj događaja za njega novost:

 „Vojno, Hrvatska nikako ne treba pomagati. Želite li da uđemo u rat? Ja sam citirao ukrajinskog ministra koji je rekao da je to proxy rat. Ja sam samo ponovio njegove vijesti. I onda smo slušali kako me hvali Lavrov, međutim nakon nekoliko dana njemačka ministrica vanjskih poslova kaže da moramo biti jedinstveni jer, citiram, mi smo u ratu s Rusijom. Ja to nisam znao.

Možda je Njemačka u ratu s Rusijom opet, ali sretno im, možda prođu bolje nego prije 70-ak godina.  Mi nismo u ratu, Rusija i Amerika su u ratu, ali Njemačka nije i neće ih se ništa pitati, a možda i bolje jer smo vidjeli što su radili s rezolucijom o BiH.

Njegove izjave s oduševljenjem su prenijeli ruski mediji, čiji je Milanović ljubimac u zadnje vrijeme. Deseci članaka na vodećim ruskim portalima posvećeni su jučerašnjim Milanovićevim izjavama…

„ ‘Slanje tenkova u Ukrajinu će samo produžiti sukob, Hrvatska u tome neće sudjelovati’, rekao je to u četvrtak, 26. siječnja, hrvatski predsjednik Zoran Milanović“, piše ruska Izvestia i dodaje:

„Milanović je 16. siječnja rekao da SAD i NATO preko Ukrajine vode proxy rat s Rusijom. Također je kritizirao kurs prema uvođenju antiruskih sankcija.“

Radio Sputnik piše: „Hrvatski predsjednik Zoran Milanović u intervjuu je podsjetio njemačku ministricu vanjskih poslova Annalenu Baerbock tko je izgubio u ratu s Rusijom. Hrvatski predsjednik također je savjetovao Annalenu Baerbock i njemačkog kancelara Olafa Scholza da se dogovore ‘tko je od njih dvoje kancelar.'”

Provjeri/24sata.hr/newspunch.com

Foto naslovnice: screenshot newspunch.com

P O D I J E L I !

Provjeri

9 KOMENTARI

 1. Njemačka, a nad njom NATO, a nad njim svemoćni orao.

  DEDOLARIZACIJA – Kako lijepa riječ. Riječ godine 2023 🙂

  Russia Makes Pitch for Common BRICS Currency to Counter U.S. Dollar:
  https://www.youtube.com/watch?v=4zJvLLnDsAM

  BRICS Mulling Alternative to Dollar-dominated Payment System: South Africa:
  https://www.globalresearch.ca/brics-mulling-alternative-dollar-dominated-payment-system-south-africa/5806234

  Global South: Gold-backed Currencies to Replace the US Dollar:
  https://www.globalresearch.ca/global-south-gold-backed-currencies-replace-us-dollar/5805251

  By, baby, by, FOREVER

 2. Ako nekog zanima Ukrajina – a trebala bi ga – jer, znate kako kažu: “Danas u Ukrajini, a već sutra u vašem gradu” – onda savjetujem:

  1. ovaj tip zna “radnju”: oružje, rat, strategije i taktike, a najbolje mi je kod njega što ima odličan smisao za humor:
  http://smoothiex12.blogspot.com/2023/01/ok-babylon-bee.html

  2. a ako vas ovaj “ruski špijun” nije ubijedio, evo jednog “američkog špijuna”:
  https://sonar21.com/

  Pa uzdravlje 🙂

 3. Milanović je glumac u službi globalistuičkog kulta.
  Zato on ima slobodu, da sve to izjavljiva, kao i ono nedavno o EU-u i Ursuli von der Leyen, da su to nelegalni predstavnici jer ih narod nije birao.. Sve je to istina, što on kaže, ali njemu se ništa ne događa.. nikakve posljedice, nitko ga ne optužuje, nitko ne traži njegovu ostavku..
  Isto tako na unutrašnjopolitičkom planu i našim domaćima stvarima, on ima slobodu da spraši sve što spraši i o Srbima, Bošnjacima, itd.

  i uvijek na onaj svoj arogantni, bahati način..,. Zato jer je njihov čovjek, čovjek globalističkog kulta, kao i njegov kofol protivnik-Plenković.
  Jer da je Milanović doista nezavistan, davno bi ga već maknuli. To je to.-
  Osim toga, on ionako nema nikakvih nadležnosti, dakle, sve što kaže ioanko nema neke koristi.
  Milanović i Plenković igraju svoje uloge, po onom principu iz krimića; bad cop-good cop

  ali sjetimo se Milanovića za vrijeme plandemije i njegovih prevrtljivosti..
  najprije je 2020, izjavljavio da je korona kao karijes, da je sve pretjerano
  ali kada je stiglo cjepivo i započelo cjepljenje, onda se početkom 2021. cjepio (sa placebom kao i drugi funkcioneri) pred kamerama i onda je pozivao na cjepljenje i kasnije je napadao necjepljenje, da su “paraziti”.. pa je onda i u Božičnoj poruci 2021.. opet pozivao na cjepljenje,
  pa je nakon toga opet malo glumio kritičara, pa je opet govorio da je histerija pretjerana, pa je napadao stožer i “stručnjake” kao Sašu Sriću..itd.otd

  dakle uvijek malo ovako-malo onako, cik-cak linijom..

  i sjetimo se onog Milanovića, u doba kada je bio premjer 2011-15.
  Taj Milanović je bio sušta suprotnost današnjem Milanoviću.
  tadašnji Milanoviće je bahato napadao desnicu, konzervativce, crkvu,… napadao ih da su zatucani, ustašoidi i slično… trsio se da je “zaštitnik Srba”, a vjerojatno i namjerno je izazavo frku oko postavljanja onih ćiriičnih ploča u Vukovaru, jer je znao da će to dignuti emocije,tlak, strasti, frku, mržnju…
  I tada je on za desnicu bio glavni predmet mržnje..
  a kao premjer je izvršavao sve naloge kulta: kao npr. uvođenje takozvanog zdravstvenog odgoja, uvođenje gej braka.. ili slanje oružja koljačima ISIL-a u Siriju, što je obavljala Pusićka, koja je za to bila nagrađena statusom jednog od kandidata za mjesto novog glavnog tajnika UN-a 2016.

  međutim, Milanović od danas je sušta suprotnost tadašnjem Milanoviću prije 10-ak godina, Sada je Milanović veći desničar i od samih desničara… a sada ga neki naivni desničari hvale.. Da su neki stvarni desičari govorili sve to što je govorio Milanović zadnjih godina (npr- o pupovcu i srbima), vjerojatno bi dobili kaznenu prijavu.. međutim milanović može sve.. jer igra svoju ulogu…

  ali ako se sjetimo samih predsjedničkih izbora, kada je Milanović pobjedio Kolindu..
  dakle, on je nakon što je kukuriku koalicija izgubila i on nije više bio premjer, nekih 5 godina, bio skoro izvan javnosti…
  Glumica Kolinda iz Trilaterale je glumila konzervativnu domoljubku i imala je podršku u tom dijelu naivne javnosti..
  dok je skoro već zaboravljeni Milanović, odjednom se opet pojavio na pozornici, kao kandidat za predsjednika..
  međutim, on je bio omražen i u dobrom dijelu vlastite ekipe: pristalica SDP-a i ljevičarskog dijela Hrvata. Jer je pred kraj svog mandata kao premjer se bio sastao sa udrugama braniteljima i onda je kofol “procurilo” u javnost, da je tamo govorio da su Srbija i Srbi šaka jada… i neke druge stvari

  I dakle, kako je onda bilo moguće, da ta totalno nesimpatična osoba, pobjedi relativno popularnu i bez obzira na sve, ipak simpatičniju Kolindu? Kolinda jest ograničena i ne baš inteligentna, ali je sa svojim stalnim javnim istupima bila relativno uspješna..
  moguće je jedino tako što je netko drugi tako odlučio, da Milanović treba zamjenuti Kolindu, netko drugi, a ne birači, kao što su oni koji vuku konce i prije toga, odlučili da Kolinda treba zamjenuti Josipovića.. sjećam se kada je Mišak tada to 100% prognozirao, da će Kolinda “pobjediti” Josipovića.. I tako je i bilo.

  dakle, ljepuškastu ali ne baš karizmatičnu i intligentnu Kolindu, zamjenio je rječiti Milanović, vrlo sposoban za govorancije i posebno kratke i jasne izjave i provokacije, ljevičar koji je postao veći desničar od same desničarke Kolinde..

  dosta stvari koje Milanović kaže o EU-u, Eurospkoj komisjiji, ratu u Ukrajini, sankcijama, itd su istina, međutim sve je to glumljeno trolanje,– i njemu je dopušteno da to govori– tako on na neki način zadovoljava onaj dio kritičnije javnosti.. koji želi to čuti

  • 1. Milanović isti kao i ostali, radi za iste nalogodavce:
   Ruku na srce, to zaista ne znamo. Sve što mi radimo je da pretpostavljamo – na osnovu njihovih izgovorenih riječi i njihovih djela. Pa onda važemo i razmišljamo. Nije rečeno da netko tko je negativac, tu i tamo ne izjavi i nešto što stoji. Zato to tako i moramo gledati – i to cijeniti. Nije osoba “ili dobra” – “ili slaba” – dakle “ili – ili”. Ne smijemo se zaplesti u binarno razmišljanje. Jer to oni žele, da nas zatvore u ograđeni prostor, u kojem je “dozvoljeno” samo binarno razmišljanje. Ja toga postajem sve više svjestan, pa evo prilike sugerirati da i drugi počnu tako razmišljati. Zaključak još uvijek može biti binaran – ali je razmišljanje drukčije – obogaćuje nas i daje nam više mogućnosti.

   2. desničar: danas je ta podjela “ljevičar – desničar” postala totalno bespredmetna. Ono što smo mi u Jugi smatrali ljevičarstvom, od ovog današnjeg hrvatskog ljevičarstva, pa do one američke ljevice (dakle demokrati) – pa to nema veze jedno s drugim. Atributi “ljevičar” odnosno “desničar”, ili nešto treće – opet su pokušaj zatvaranja nas “ovaca” u ograđeni prostor. I onda baratamo tim pojmovima – i sami sebe zbunjujemo.

   Vrlo cijenim vaša razmišljanja o.o i imate puno toga dobroga za reći. Ako malo razmislite o ovom mojem prijedlogu – uvjeren sam da će se vaš misaoni proces produbiti i postati još bolji, još oštriji. A od toga ćemo svi imati koristi.

   Svako dobro 🙂

 4. što je zajedničko ovo troje na slikama?
  svi troje rade za iste gospodare, a sve kofol svađe i prepucavanja su Trumanov šou za naivce..

  rat u Ukrajini je insceniran , baš radi ovoga što imamo evo skoro godinu dana: kriza, energetska kriza, drastična stalna poskupljenja u mnogim državama i galopirajuća inflacija.. sve spada u plan postepenog osiromašivanja beskorisnih izjelica, da bi im se jednoga dana,. po planovima Putinovog starog pajde, i operativca kulta za veliki reset, oduzelo sve i da se stoku stavi na digitalne lance, čipove i ostalo.
  plus štoe je taj rat, također insceniran i za to, da pokrije posljedice i štetu od plandemije…

  meni je nepojmljivo kako velika masa i danas, skoro godinu dana nakon početka tog rata, ne uviđa da se radi o insceniranju? već se svrstavaju u navijačke tabore za jednu ili drugu stranu
  jer je tako očitio upadljivo da se taj rat na obje strane (od strane Rusije i od strane Zapada), želi odužiti što je moguće dulje… tko će biti pobjednik i gubitnik, za njih je potpuno nebitno, važno je da rat što duže traje i da beskorisne izjelice ginu i stradaju na obje strane, i u ukrajinskoj i ruskoj, a sve one druge beskorisne izjelice u ostatku Europe, da idnirektno pate zbogf tog rata, kao što već pate: dakle pate pod ogromnim poskupljenjima, nestašicaa, inflacijom..itd i nedostatkom plina i goriva..

  čak kada se gleda sa ruske strane, iz ruskh naočala, nekakvig političkih i geostrateških interesa, taj rat, tiojest “operacija” ruske vojske u Ukrajini je potpuno besmislen, i nema nikakavu korist ni svrhu.. Rusija je i ranije, svih ovh 8 godina, nakon puča u Ukarjini, na ovaj ili onaj način, imala kontrolu nad tim dijelom Ukrajine, nad tim istočlnim pojasom uz rusku granicu.. područja koja su kontrolirali takozvani “proruski pobunjenici”-koje je Rusija podržavala i opksrbljivala indirektno.
  Zapravo je ta gluma postal tzako upadljiva, da je već smiješno..kako SAD i zapdsa na jednoj strani evo već skoro godinu dana odugovlače, da Ukrajini pošalju vojnu pomoč, pa se uvijek nanova raspravlja, treba li poslati tenkove, treba li poslati avione, rakete ovo i ono.. pa onda rasprave, kako je to jaaaako teško, zbog oviga i onoga, pa glumljeno optuživanje… Njemačka bude optužena od strane Poljske i baltičkih država da ne želi slati tenkove… kao da se njemačke išta pita… Njemačka i njena vlada su kolonija SAD-a i kulta od 1945. i svi njemalki dužnosnici su samo sluge kulta, i sada da netko vjheruje da njemačka ne želi slkati tenkove… da pukneš id smijeha,,
  s drug strane također Rusija, tio jest Putinova ekipa očito ne želi praviti veće i jače ofenzive (ono na početku što su grmili o rušenju “nacuističkog” režima Kijeva bilo je obično trolanje).. i očito je da se na obje strane želi držati “nerješeno”, što je dulje moguće– samo neka se što dulje ratuje i toliko dudgo dok glupe ovce svem to puše i navijaju za jednu ili drugu stranu

  ono što je posebno tragično i katastrofalno je totalno zatrovanje odnosa između dva srodna slavenska naroda.. Ukrajinici i Rusi nisu kao Hrvati i Srbi, već su bili još puno povezaniji i srodniji, i obiteljski i na druge načine.. Plus i religijom, jer ipak su i preko 75% ukrajinaca pravoslavci kao i Rusi, bez obzira što su podjeljeni u nekoliko pravoslavnih crkava, koje međusobno konkuriraju.
  ali to i jeste također jedan od ciljeva onih koji vuku konce, slično kao i na ovim nesretnim prostorima, gdje su 3 ili 4 naroda, koja govore isti jezik, kojega svaki od njiha naziva drugačije, toliko zakrvljeni za još nekoliko sljedećih generacija

  a ako se sjetimo Putinovih govora iz početka rata lani u ožujku, u kojima je faktički totalno negirao ukrajincima pravo na posebnu naciju, i negirao Ukrajinu kao državu i trolao o povijesti, Petru velikom,, granicama, ukrajini kao umjetnoj državi, koju su stvorili komunisti za vrijeme SSSR-a itd, itd.. to jke bilo totalno namjerno dolijevanje ulja na vatru…
  kao što je dolijevanje ulja na vatru i na drugoj starani, gdje Putinov etnički brat Zelenski i ekipa, negiraju i čiste iz kulture, povijesti, idt.. sve što je rusko..

  Putin je stari prijatelj Klausa Schwaba i WEF-.a, na čijim skupovima je bio više puta u zadnjih 20-30 godina. Osim tog, Klaus Schwab osobno je rekao, da je i Putin bio njegov učenik u zloglasnom klubu “young global leaders” u WEF-u, gdje su mnogi bili na dresiranju; Merkelica, Blair, Trudeau, Jacinda Ardern, Kurz, bivši njemački ministar zdravlja u plandemiji Spahn, Gates, Bezos, i mnogi drugi kao i glumac Viktor Orban..a a također i ova mala Annalena Baerbock, sadašnja ministrica vanjskih poslova, a također i njen šef-kancekar Scholz, i on je Schwabov učenik.

  Na skupu G20 lani u studenom u indoneziji, ( na kojem je sudjelovala i Rusija zajedno sa SAD-om, Kinom, Njemačkom, Britanijom itd..) usvojen je plan za uvođenje vakcinskih putovnica za sve države svijeta, o čemu je izvjestio i ovaj portal
  a ruska duma nedavno je izglasala biomterijsku kontrolu—ima o tome članak na portaliu hop.com.hr

  I što je ono što je dokazivo, što veže sve troje sa slike: Putina, Berbokovu i Milanovića?
  sve troje su se zalagali za masovno cjepljenje u doba plandemije

  • 1. Putin: ja se ne usudim tvrditi za koga “radi” Putin. On mi je vrlo misteriozan tip. Bio je on “kompić” i sa Schwabom i sa Kissingerom i sa mnogima sa Zapada. Ali ajmo pogledati ovako. Zapad već stoljećima pokušava razbiti i slomiti Rusiju (prije SSSR, pa carsku Rusiju). To im je 1990 i uspjelo – počela je velika krađa epskih razmjera. A onda je najednom sve to prestalo kad je 2000 Putin došao na vlast. Da je Putin zaista njihov “young global leader” onda bi on glatko prepustio Rusiju Zapadu. A on im se vraški usprotivio i rodila se “nova Rusija”, kao Feniks iz pepela.

   2. slažem se da je rat insceniran – od strane Amera, NATO-a, vjerojatno i WEF-a,… A sasvim je moguće da i Putin sudjeluje u tome, ali nisam 100% siguran

   3. postoje vrlo realna objašnjenja nekih ljudi koji se u ratove razumiju puno bolje od mene – da ova ruska specijalna operacija (a zapravo pravi pravcati rat) nije blitzkrieg po uzoru na one loše dečke iz Berlina. Radi se naprosto o novoj taktici. Ruski “grind machine” je vrlo učinkovit. Na početku rata je omjer ubijenih vojnika iznosio 1:6 u korist Rusije, pa se nedavno popeo na 1:8, a u zadnje vrijeme je već negdje kod 1:10. Što je prestrašno za one mlade i malo manje mlade ukrajinske muškarce. Ali za slobodu se treba boriti. Mogli su se organizirati i okrenuti oružje prema Kijevu – pa nisu. Zašto? Čega se boje? Ukrajinskih nacija? A ruskih vojnika se ne boje? Kod omjera 1:10?

   4. ono što me kod Putina zapravo najviše brine je upravo ta priča s cjepivima i cijepljenjem. Rusija danas još uvijek jako dobro surađuje s Astra Zenecom i ostalima iz Big4. To je zapravo jedina stvar koja mi uopće nije jasna – ako Putina gledamo kao spasioca ruskog naroda. Na žalost mi ne pada niti jedan argument u njegovu obranu. Ako sad to pojednostavim do maksimuma – Putin je izdajica ruskog naroda, surađuje sa Zapadom. Ali, vrijeme će pokazati jesmo li bili danas u pravu. Ja još uvijek nisam 100% siguran za bilo koju od ove dvije opcije.

 5. Sasvim je moguć i ovaj scenarij: da su se Big3 dogovorili za svoje interesne sfere – Ameri, Rusi i Kinezi. Treba: 1.smanjiti broj stanovništva, 2.uvesti kriptovalute, 3.održati centralne banke, itd. Ne znam – ali ćemo uskoro znati. Ne može ovaj “preobražaj” dovijeka trajati. Na kraju krajeva – sami su rekli da mora biti gotov do 2030. Ako im se konkretno suprotstavimo mogao bi potrajati i duže – ili se nikad ne završiti – ili se čak prerano završiti (na njihovu štetu).

  Kakav cirkus. Svakako najveći u povijesti čovječanstva.

VEZANO

najnovije