Nedjelja, 19 svibnja, 2024
NaslovnicaNajnovije10 znakova da je rat u Ukrajini dio Velikog reseta – 2.dio

10 znakova da je rat u Ukrajini dio Velikog reseta – 2.dio

Dobrodošli u drugu fazu Velikog reseta: Rat

Zapratite nas na Telegramu: https://t.me/provjeri_hr

(Mišljenje) Dok je pandemija aklimatizirala svijet na blokade, prihvaćanje eksperimentalnih lijekova, ubrzala najveći prijenos bogatstva na korporacije desetkovanjem malih i srednjih poduzeća i prilagodila nas za kibernetičku budućnost, bio je potreban dodatni vektor za ubrzanje ekonomskog kolapsa prije nego se krene s „Ponovnom izgradnjom“ (Build Back Better).

Ovdje vam donosimo deset naznaka koje govore u prilog tome da sukob između Rusije i Ukrajine služi kao slijedeći korak ili novi katalizator programa Svjetskog ekonomskog foruma, tzv. Velikog reseta, uz pomoć međusobno povezane mreže globalnih sudionika i difuzne mreže javno-privatnih partnerstava (1.dio teksta pročitajte ovdje).

6. Ovaj rat označava glavnu prekretnicu u globalističkoj težnji za novim međunarodnim poretkom

Kao što je prije više od jednog stoljeća rekao „otac geopolitike“ Halford Mackinder, uspon, ali i pad svakog globalnog hegemona u posljednjih 500 godina bio je vezan uz postizanje i gubitak dominacije nad Euroazijom. To zna i ekipa okupljena u WEF-u (World Economic Forum).

I dok Amerika očajnički pokušava održati svoj status supersile, gospodarski uspon Kine i Ruske regionalne ambicije prijete preuzimanjem ove strateške točke Euroazije (Zapadna Europa i Azijski Pacifik). Kina se naročito prometnula u jednu od vodećih globalnih sila, pa ne treba zanemariti činjenicu da postoji veliki udio kineske odgovornosti u nedavno započetom sukobu Rusije i Ukrajine, kao niti temeljnu ambiciju NATO-a da zaustavi kineski uspon u regiji ograničavanjem prodaje ukrajinske imovine Kini, osujećujući na taj način uspostavu Modernog puta svile.

Sankcije guraju Rusiju prema učvršćivanju bilateralnih veza s Kinom i ostalim azijskim zemljama, pa je lako prozrijeti težnju stvaranja novog pan-euroazijskog trgovačkog bloka koji bi pomogao vraćanju u doba američke dominacije.

7. Dugoročni utjecaj rata na trgovinske tokove između Kine i Europe podiže ulogu Izraela kao vodećeg zagovornika „Ponovne izgradnje“ 

Izrael je vrlo važan za Kinu jer predstavlja stratešku točku koja povezuje Indijski ocean i Sredozemno more kroz Sueski zaljev, a kineska vlada već dugi niz godina priznaje primat Izraela kao globalnog tehnološkog lidera.

Posredovanje izraelskog premijera Naftalija Benneta između Moskve i Kijeva vjerojatno će utjecati na instrumentalizaciju širenja regionalnog i globalnog strateškog otiska Kine i Izraela.

Status Izraela kao jednog od vodećih tehnoloških čvorišta budućnosti i spoja između Europe i Bliskog istoka neraskidivo je vezan za mrežu infrastrukturnih projekata (ceste, željeznice, luke, energetski cjevovodi) koje je Kina gradila tijekom posljednjeg desetljeća, a njegova težnja je biti središnja nacija u četvrtoj industrijskoj revoluciji, neka vrsta novog regionalnog hegemona par excellence.

Ne treba smetnuti s uma niti religijsku stranu priče, a radi se o težnji izgradnje Trećeg Solomonovog hrama u Jeruzalemu o kojem govori Biblija, u nagovještaju smaka svijeta.

8. Digitalni ID je centralna točka u WEF-ovoj „Ponovnoj izgradnji“ koji se treba implementirati kroz industriju, lance opskrbe i tržišta u svrhu provođenja Ciljeva održivog razvoja UN-a 2030. radi uspostave „pametnih gradova“

Mnogi ne razumiju pozadinu ove platforme (digital ID) koja isključivo služi za uvođenje globalnog sustava tehnokratske kontrole stanovništva i podčinjavanja čovječanstva u novi korporativni lanac vrijednosti u kojem se građani vrednuju kao obična roba, dodjeljivanjem društvenog i klimatskog rejtinga.

Totalni nadzor ljudi i povezanih uređaja u pametnim okruženjima može se dogoditi samo kada se naši biometrijski podaci, zdravstveni kartoni, financije, podaci o obrazovanju, potrošačke navike, ugljični otisak i cijeli zbroj ljudskih iskustava pohrane u jedinstvenu bazu podataka kako bi se utvrdila naša usklađenost s nametnutim normama.

Cjepne putovnice ili covid potvrde samo su početna točka za uvođenje digitalnog ID-a, a sadašnje geopolitičke napetosti doprinijeti će ubrzanju procesa njegovog uvođenja. Kolaps prehrambenih lanaca uzrokovat će opći ekonomski i gospodarski pad i nismo daleko od trenutka kada će se javnosti kazati da se pripremi za racionalizaciju, svega.

Uslijediti će multilateralno usvajanje digitalnih ID-ova povezanih s digitalnim valutama središnje banke kao rješenje za učinkovito upravljanje i distribuciju životno potrebnih resursa (ostvarenje prava na univerzalni dohodak, hranu, vodu, struju…). Dakle, programabilan novac omogućiti će njegovu potrošnju na osnovne potrepštine koje vlada smatra razumnim i to samo za pojedince koji imaju pravo na to u skladu sa svojim trenutnim društvenim i klimatskim rejtingom. Izvan sustava digitalnog ID-a biti će gotovo nemoguće funkcionirati.

9. U tijeku je hibridni rat između NATO-a i kinesko-ruske osovine

U tijeku oružanog sukoba smiješno je govoriti o opasnosti od cyber napada na banke i ključnu infrastrukturu, no vjerujte ta opasnost je veća nego ikad. Korištenje tehnologija daljinskog pristupa za brisanje memorije sustava iz SWIFT bankovnog aparata ili prekograničnog međubankovnog platnog sustava može potencijalno učiniti veći dio međunarodnog gospodarstva neoperativnim i dovesti dolar i ostale fiat valute u propast.

Dogodili se ovaj crni scenarij, on će nedvojbeno dovesti do pooštrenja zahtjeva kibernetičke sigurnosti, posljedica čega će biti uspostava nove razine protokola globalne sigurnosti prema kojem građani moraju posjedovati digitalni ID kao nužnu mjeru nacionalne sigurnosti.

Banalno, za pristup internetu ili javnim uslugama nakon kibernetičkog napada u cijeloj zemlji zahtijevati će se od građana korištenje digitalnog ID-a za provjeru autentičnosti kako bi se utvrdilo da su njihove mrežne aktivnosti i transakcije legitimne i ne-zlonamjerne.

10. Ekonomske implikacije rata bit će toliko katastrofalne da će vlade i javni sektor zahtijevati značajnu injekciju privatnog kapitala 

Ovo će slomiti dosadašnji princip neujednačenog fiskalnog odgovora pojedinih državnih središnjih banaka, čiji će suverenitet biti potpuno izgubljen. Globalna tehnokracija postupno mijenja model i pojam nacionalne države, koji se sastoji od neizabranog konzorcija čelnika industrije, oligarha središnjeg bankarstva i privatnih financijskih institucija, od kojih su većina pretežno nedržavni korporativni akteri koji pokušavaju restrukturirati globalno upravljanje i uključiti se u globalni proces donošenja odluka.

Stoga se o budućnosti međunarodnih odnosa i društvene, ekonomske i političke transformacije koju svijet trenutno prolazi u svjetlu pandemije i rusko-ukrajinskog sukoba neće odlučivati ​​multilateralizmom i izabranim predstavnicima suverenih država. Umjesto toga, odlučivat će se kroz mrežu partnerstava s više dionika koja su motivirana politikom svrsishodnosti i koja nisu odgovorni niti jednom biračkom tijelu niti dužni bilo kojoj državi i za koje su koncepti poput suvereniteta i međunarodnog prava besmisleni.

Conscious Pilat

VEZANO

najnovije