Ponedjeljak, 27 svibnja, 2024
NaslovnicaVijesti19 američkih država pokreće istrage protiv BlackRocka i Vanguarda zbog klimatske tiranije

19 američkih država pokreće istrage protiv BlackRocka i Vanguarda zbog klimatske tiranije

Zapratite nas na Telegramu: https://t.me/provjeri_hr

Gospodari

Nečastivi napori dvaju najvećih svjetskih upravitelja imovinom da prisile Ameriku na “zelenu energiju” i sveobuhvatnu shemu ESG (okoliš, društvo i upravljanje) suočavaju se s protivljenjem 19 država i više njih pokreću istrage o njihovim operacijama.

BlackRock i Vanguard, koji zajedno kontroliraju znatnu većinu svjetskog bogatstva, mete su republikanaca u Zastupničkom domu koji žele znati krše li antimonopolske zakone svojim ESG-om?

Vanguard je nedavno odustao od takozvane inicijative Net Zero Asset Managers (NZAM), što je korak u pravom smjeru. Međutim, i on i BlackRock još uvijek snažno ulažu u inicijative za klimatske promjene koje prijete slobodi ljudi da žive bez stalnog klimatskog ugnjetavanja.

Vezano: Tko su „Gospodari iz sjene“ koji nam kroje živote

Republikanci u Zastupničkom domu nedavno su poslali pismo čelnicima Upravnog odbora za klimatsku akciju 100+ tražeći sve dokumente koji se odnose na NZAM-ovu mrežu utjecaja. Sljedeće države također su poduzele svoje pojedinačne mjere:

• Glavni državni odvjetnik Arizone Mark Brnovich još je u kolovozu predvodio koaliciju od 19 država kako bi upozorio BlackRock na potencijalna kršenja antimonopolskog prava povezana s njegovim nastojanjem da masovno usvoji ESG standarde.

• Florida je povukla 2 milijarde dolara u anti-ESG akciji prodaje BlackRocka zajedno s objavom državnog financijskog direktora da je plan da se potpuno oslobodi BlackRockove uprave početkom 2023.

• Teksas je nedavno zatražio sudskim pozivom od BlackRocka dokumente koji se odnose na program ESG-a jer se vjeruje da tvrtka “koristi novac Teksašana da forsira usku političku agendu.”

• Louisiana je učinila gotovo isto što i Florida povukavši 794 milijuna dolara od BlackRocka zbog skandala ESG.

• Missouri je nedavno “prodao sve javne dionice kojima upravlja BlackRock, Inc., povukavši približno 500 milijuna dolara u mirovinskim fondovima od investicijskog upravitelja” zbog programa ESG-a.

• Utah je također povukao 100 milijuna dolara sredstava iz BlackRocka.

• Zapadna Virginija i Arkansas također su povukli sredstva iz BlackRocka iz sličnih razloga.

Od pisanja ovog teksta, Vanguard više nije dio NZAM-a, ali BlackRock još uvijek jest, stoga se može reći da potezi država predvođenih republikancima da kazne najvećeg svjetskog upravitelja imovinom donose ploda. Druge velike financijske institucije koje su dio NZAM-a uključuju Fidelity Investments, State Street Global Advisors, Morgan Stanley i JPMorgan Chase.

Potpisnici NZAM-a su i:

• Brookfield Asset Management

• Coutts & Co.

• Rockefeller Asset Management

• Rothschild & Co Asset Management Europe

• Royal London Asset Management

Navedeni cilj NZAM-a je približiti portfeljne tvrtke eliminaciji svih “neto emisija ugljika” do 2050. godine ili ranije. Vanguard kaže da njegova odluka o povlačenju iz ovog programa ovisi o njegovoj želji da “pruže jasnoću koju njihovi investitori žele o ulozi indeksnih fondova i o tome kako razmišljaju o materijalnim rizicima, uključujući rizike povezane s klimom”.

Ovaj potez također je uslijedio nakon što je više državnih odvjetnika podnijelo zahtjeve Federalnoj regulatornoj komisiji za energetiku da se Vanguardu onemogući kupnja dionica javnih komunalnih poduzeća zbog zabrinutosti da bi njegova klimatska agenda mogla dodatno povećati cijene energije, a istovremeno smanjiti pouzdanost mreže.

“Vanguard je shvatio da bi cijeli njihov poslovni model mogao biti u pitanju ako ne prestanu koordinirati s drugim članovima kako bi povećali troškove energije”, objavio je izvršni direktor Consumers’ Research Will Hild, čija je organizacija također podnijela sličan zahtjev istoj agenciji.

“Zadali smo ozbiljan udarac anti-potrošačkoj agendi ESG-a i nastavit ćemo se boriti dok se ovi upravitelji imovinom i banke ne vrate ispunjavanju svojih fiducijarnih dužnosti i prestanu se igrati politike s novcem drugih ljudi.”

Provjeri/naturalnews.com

P O D I J E L I !

Provjeri

VEZANO

najnovije