Četvrtak, 24 listopada, 2024
NaslovnicaWake upTeorija o ruskom napadu na Europu

Teorija o ruskom napadu na Europu

Zapratite nas na Telegramu: https://t.me/provjeri_hr i YouTube: https://www.youtube.com/@provjeri_hr

Pored teorije o curenju virusa iz laboratorija, koju sam objavio prije neki dan, evo još jedne “teorije”. Ali najprije vas moram malo prestrašiti, prije nego vam ponudim objašnjenje.

Zapravo, vi ste, najvjerojatnije, već sasvim dovoljno prestrašeni ovim divljanjem elita u Ukrajini, pratite vijesti iz svijeta, vidite što se događa u Gazi / Izraelu / Palestini, vidite da rat Kina – Tajvan samo što nije počeo. Još nam samo nedostaje da nam se susjedi Srbi “probude” i krenu na nas u “konačnu odmazdu”.

Za one koji ne prate slovenske medije, evo zanimljive vijesti. Mediji (alternativni i oni pravovjerni) su obavještavali svekoliku slovensku javnost o mogućem otežanom prometovanju autocestom koja povezuje Kopar sa sjeveroistokom zemlje – prema Austriji i Mađarskoj – od subote 15.6.2024 do srijede 19.6.2024. A to “otežanje” nije zbog navale turista na slovensku i hrvatsku obalu. Ne, ne – radi se o drugoj vrsti turizma. Radi se o tzv. “vojnom”, da ne kažem “ratnom”, turizmu. U tih pet dana imalo se prevesti puno vojne opreme i tehnike koja ide – a kamo drugamo, nego na ukrajinski front.

- Advertisement -

Dakle, NATO je izabrao nekoliko europskih koridora kojima će se dostavljati vojna/ratna tehnika, a jedan od tih koridora ide preko koparske luke, u kojoj je nedavno iskrcao svoj smrtonosni teret onaj brod što ga Španjolci nisu propustili k njihovim obalama. Španjolci su ipak stara civilizacija koja je napravila dar-mar po svijetu, a najviše u Južnoj Americi, pa valjda znaju “kako se to radi” i da je bolje “vrući krumpir” prepustiti onim manjim i naivnijim. A Slovenija tu sjeda “k’o kec na desetku”.

Da se ne bi sad previše ohrabrili, štovani moj čitatelju, i potiho se cerekali slovenskoj gluposti – drugi koridor je NATO isplanirao preko riječke luke – ukoliko se onoj koparskoj nešto “dogodi” ili ukoliko koparska luka ne bude smogla svo to silno “gvožđe” iskrcati.

E, sad, ima li tu opasnosti za nas? Hrvate i susjede nam Slovence, koji ipak kulturno i pošteno pune naš proračun od onog pravog turizma. Pa, ima i nema. Ukoliko se u tim konvojima ratne opreme nalazi ono “obično” oružje, kojega smo se dosad nagledali u ove dvije i pol godine na TV dnevnicima i Youtube kanalima – onda opasnosti skoro pa i nema.

Opasnost za nas “dva brata uboga”, jel’te, Slovence i Hrvate, nastupa ukoliko se u tim pošiljkama vojne opreme nađu i one malo manje “bezazlene” igračke. One, koje mogu tući Ruse duboko u “staru” Rusiju. A pošto oni “lopatari” Rusi na kraju ipak sve doznaju, oni će već u ishodišnoj luci u Baltimoru / SAD doznati da je teret koji ima stići u Sloveniju za tjedan dana – onaj opasan. I što mislite, kako bi Rusi mogli reagirati?

A ako slučajno koparska luka postane neoperativna za duže vrijeme i kad bi “Ameri” prenijeli teret na drugi koridor, recimo kroz riječku luku. Kako bi onda mogli Rusi reagirati?

Sve ovo pišem pomalo cinično i mogli biste pomisliti da nisam normalan, pogotovo što pišem o nama bliskim Slovencima, a potom o nama Hrvatima. Ali shvatit ćete u nastavku.

- Advertisement -

Zanima li i vas kako na ruskim ratnim zemljovidima kotiraju remontno brodogradilište Viktor Lenac u Kostreni pored Rijeke, u kojem se repariraju američki bojni brodovi već godinama ili naftni / plinski terminal u Omišlju na otoku Krku?

Ovaj “imaginarni” rat Hrvatske i Rusije mogao bi biti riješen u jedno popodne. Nakon toga, naši pametnjakovići mogu poslati još nešto budala na ukrajinski front – i to je to. I to je to.

Kako god bilo, svaki je rat i ratno umiranje – ZLOČIN BEZ PRESEDANA. To su već odavno ustanovili puno mudriji ljudi od mene, da ih sad ne nabrajam. U nastavku vam nudim jedan umjetnički i lirski prikaz ratnog nesmisla, koje je pred mnogo godina objavila meni vrlo bliska rock skupina, a komad možete i preslušati na priloženoj poveznici: King Crimson Epitaph. Čak sam se potrudio i prevesti tekst, ali pošto nisam Arsen Dedić ili Oliver Dragojević – nemojte me kuditi za primitivnost prijevoda, koji očito nema onu lirsku notu kakvu ima u originalu, na engleskom jeziku.

Tu se sad nama normalnima postavlja jedno pitanje

Pa kako to da vodstvo Republike Slovenije, a potom Republike Hrvatske sve to “ne vidi”? Izgleda kao da o toj varijanti uopće ne razmišljaju – te svojim nesmotrenim potezima dovode svoje države i građane u veliku opasnost. Jer, priznat ćete, nije baš teško zamisliti što bi Rusi mogli učiniti koparskoj i/ili riječkoj luci, te okolišu – kad dnevno gledamo što rade jadnim Ukrajincima. Pa zar se to vodstvo ništa ne boji?

Stvar je, kao i s teorijom o curenju virusa iz laboratorija, iz iste “kuhinje” tih maloumnika. Naime, naše se “elite” tog “imaginarnog” ruskog udara uopće ne boje. Pa zašto bi ga se i bojale kad bi bile obaviještene gdje bi se taj “imaginarni” udar točno dogodio? Pa oni znaju da Rusi nisu ni ludi ni idioti. NATO naime točno zna kakav bi bio ruski odgovor – samo Ruse treba dovoljno jasno i glasno isprovocirati. A prije toga će jedan Stoltenberg to lijepo objasniti našim vrlim političarima. Možda im pripremi i Power Point prezentaciju: “Kada mi Rusima napravimo ‘ovo’ – onda će oni nama napraviti ‘ono’ i sve je pod kontrolom.”

- Advertisement -

Upravo tako, sve je pod kontrolom. Jer naše elite ne zanima to što bi u koparskoj luci mogli poginuti “tamo neki radnici i mornari”. Dok god njihova guzica nije u tavi, dok god njihova jaja nisu na panju – oni se ne zabrinjavaju.

A kada taj “imaginarni” kratki dopodnevni rat Slovenije s Rusijom završi, pa završi i onaj “imaginarni” i kratki popodnevni rat Hrvatske s Rusijom – naši će kanibali moći uvesti “vojno stanje” – posvemašnju redukciju svega ljudskoga: kretanja, hrane, komentiranja na društvenim mrežama i… zdravorazumskog razmišljanja.

To je idealan teren da se uvede Covid-2. Jer bi zbog “ratnih razaranja” i “ratnog stanja”, mogla, naravno, izbiti “epidemija”. A oni će se i dalje zabavljati, šetati okolo (kad ih mi ne gledamo ili ne vidimo), piti skupa pića, prežderavati se po gostionama i restoranima i… sprdati se s nama.

Hoće li? 

Sumnjam, jako sumnjam. Možda će pokušati, onako samouvjereni, bahati i praznoglavi. Ali zaboravljaju na jednu anglo-saksonsku izreku:

“Karma is a bitch!”

Foto naslovnice: pixabay.com

Svidio vam se članak? Trebamo i vašu pomoć da nastavimo iznositi istinu!
VEZANO

najnovije