Petak, 18 listopada, 2024
NaslovnicaTop komentarMartin A. Armstrong: „Europski čelnici guraju EU u rat s Rusijom jer...

Martin A. Armstrong: „Europski čelnici guraju EU u rat s Rusijom jer ekonomski propadaju!“

Zapratite nas na Telegramu: https://t.me/provjeri_hr i YouTube: https://www.youtube.com/@provjeri_hr

Zastrašujuće „predviđanje“

Martin A. Armstrong “kontroverzni” je američki ekonomski analitičar, koji je do zapanjujućih detalja predvidio sve globalne financijske krize od 1987. naovamo. Inače, na svojoj web stranici armstrongeconomics.com, Armstrong se ne bavi samo financijama… u nastavku je njegov članak s razmišljanjima i novim predviđanjima na temu zašto europski čelnici guraju EU u rat s Rusijom, a dotakao se i Hrvatske…

Zašto EU želi rat

Europski čelnici guraju rat s Rusijom jer ekonomski propadaju. Oni na najvišim položajima Europske unije suočili su se s vlastitim padom i padom svog sna, a to je Jedna europska vlada čija uspostava se pokušala već mnogo puta prije, od Karla Velikog, Hitlera i Napoleona. Kao što sam već napisao, došli su do mene kada su radili ovaj projekt jer smo bili specijalisti za valute. Oni su prisustvovali, zauzevši cijeli zadnji red naše Londonske svjetske ekonomske konferencije.

- Advertisement -

Tada sam ih upozorio da euro nikada neće istisnuti dolar ako ne konsolidiraju nacionalne dugove Europe. Rečeno mi je da je to nemoguće i da samo moraju dobiti euro, a kasnije brinuti o dugovima. Objasnio sam da bi kapital samo trgovao obveznicama jedne članice protiv druge, isto kao i u valutama. Bilo je to 1998. godine i nikad se nisu pozabavili problemom duga koji sada eskalira u krizu.

Kancelar Kohl je bio taj koji je blokirao konsolidaciju duga. Priznao je da se ponašao kao diktator i uveo Njemačku u euro, uskrativši njemačkom narodu bilo kakvo pravo glasa jer je znao da bi izgubio glasovanje sedam prema tri. Zbog te odluke, euro nikada nije mogao zamijeniti dolar, a institucionalni ulagači su i dalje morali uspoređivati ​​jednu državu članicu s drugom. Volatilnost koja je nekoć bila na deviznim tržištima samo se prenijela na pojedinačna tržišta obveznica.

Teorija iza stvaranja Europskog parlamenta bila je da će jedna vlada okončati europske ratove. Sada, EU traži rat kako bi se pretvarala da ekonomska propast Europe nije nastala zbog njihovog ozbiljnog lošeg upravljanja i neuspjeha da se euro pravilno osmisli. Također, nikada u povijesti centralizirana kontrola nije uspjela. Zapravo, ova ideja o  pristupu “jedna veličina za sve” uvijek je završavala građanskim ratovima, jer razdire i SAD po šavovima, baš kao što je to bilo s komunizmom u Rusiji i Kini.

Ovom idejom EU-a i centralizirane diktatorske vlade ne može se upravljati. Čak je i na nedavnoj debati u Berlinu jedan njemački birač kritizirao kancelara Olafa Scholza, ističući da njemačka vlada nije u stanju vladati jer se njeni ministri svađaju poput djece koja se svađaju oko iste igračke. Šokantan odgovor Scholza priznao je bit: “Istina je: u pravu ste, ali koje bi bilo vaše rješenje? Mislim, tražim prijatelja.”

EU pokušava stvoriti diktatorsku moć iz Bruxellesa i vodi Mađarsku pred sud zbog onoga što smatra njezinim kontroverznim zakonodavstvom o zaštiti suvereniteta. EU traži od Mađarske da radi kako joj naredi. Ta napetost se uvijek pojavljuje i dovodi do građanskih ratova i separatističkih pokreta. Vidjet ćemo raspad EU-a jer ova centralizirana kontrola uvijek zakaže.

Hrvatska i Mađarska protive se NATO-vom srljanju u rat, koji nema održivu svrhu bez stvaranja rata. Istočni blokovi se opiru ratu, jer jako dobro poznaju Ukrajinu i nisu im ni najmanje vjerodostojni. Ukrajinci sebe vide kao superiorne i uključeni su u etničko čišćenje ne samo Rusa, već i Židova i Poljaka. Bili su toliko brutalni tijekom drugog svjetskog rata da su čak i njemački nacisti bili užasnuti.

- Advertisement -

Protiv članstva Ukrajine u NATO-u izjasnio se i slovački premijer Robert Fico, podsjetivši da članstvo moraju ratificirati sve članice:

„Nema više lukavih dogovora. Doista, nitko ne može ući u NATO ako je u ratu, jer bi to prizvalo članak 6. i usmjerilo sve da se pridruže borbi. Čak ni bliski susjedi Ukrajine ne vjeruju Ukrajini. Bili su suradnici Hitlera i provodili su etničko čišćenje. Sve dok sam premijer Slovačke Republike, vodit ću zastupnike nad kojima imam političku kontrolu kao šef stranke da nikada ne pristanu na članstvo Ukrajine u NATO-u. ”

Samo da vas podsjetimo da je na Roberta Fica izvršen pokušaj atentata u svibnju ove godine (op.urednika).

EU se raspada iznutra, a kako se to događa, ona postaje vrlo autoritarna. Turska se pretvara da je u skladu s NATO-om, ali ipak balansira između Rusije i NATO-a. Hoće li doista poslati trupe da napadnu Rusiju kada NATO da zeleno svjetlo za Treći svjetski rat? To tek treba vidjeti jer će Tursku koštati njenog sna o uskrsnuću Osmanskog Carstva. Ostatak arapskog svijeta će se okrenuti protiv Turske.

EU je u rukama sve dublje krize koja je započela klimatskim promjenama i pokrenula krizu troškova života, stambenu krizu, migracijsku krizu i kolaps gospodarskog rasta. To je ubrzano padom od zaokreta u ECM-u u svibnju 2024. To je produbilo političku krizu, a desnica se suočila sa značajnim izazovom. Slobodarska stranka pobijedila je na izborima u Austriji s 30% glasova. Ova kombinacija prijeti krhkoj koheziji EU-a koja je promovirala program WOKE.

EU se koristi izlikom veta Mađarske da opskrbi Ukrajinu novcem za uništenje Rusije kako bi ukrala 50 milijardi zamrznute ruske imovine za svoje financiranje. Samo 5% tog novca će ići u Ukrajinu kako bi se zaobišao mađarski veto. EU očajnički traži novac, a osvajanje Rusije vide kao način da ponovno napune riznicu.

- Advertisement -

Na međunarodnoj fronti, EU se i dalje suočava s eskalacijom rata protiv Rusije, koristeći Ukrajinu kao avangardu. Izravna invazija Zelenskog na Rusiju orkestrirana je u nadi da će natjerati Rusiju da napadne sve što može opravdati Treći svjetski rat. NATO planira prikupiti 100 milijardi dolara kako bi nastavio s osvajanjem Rusije. Naši modeli upozoravaju da će se treći svjetski rat rasplamsati do 2025., a da je uništenje NATO-a u planu do 2027.

Plan pobjede Zelenskog je usmjeren na uništenje Rusije. On Rusiju predstavlja kao ratnog zločinca, a NATO je za to da mu dopusti da raketama dugog dometa napadne čak i Kremlj. NATO želi da Rusija odgovori i napadne bilo što u NATO-u kako bi se mogli pozvati na članak 5 i pretvoriti ovo u Treći svjetski rat. Budimo realni. Sve ove vođe koji navijaju za rat ne bi mogli dobiti ni u barskoj tučnjavi, ali navijaju da drugi umru za njihove ambicije.

Neću se više vraćati u Europu. Zadnji put sam vidio Koloseum. Neće stajati u godinama koje dolaze. Poput pada Rima i mračnog doba koje je uslijedilo (5.–10. stoljeće), europsko će znanje i povijest ponovno biti izgubljeni. Sljedeće godine, 2025., započet će 6. val od 309,6 godina od pada Rima 476. godine.

Zelenski je sada javno izjavio da je ovo stvarno Treći svjetski rat, navodeći da, kako bi se Ukrajini zajamčio trajni mir i sigurnost, neće biti trgovine suverenitetom ili teritorijima. Učinkovito je rekao da svim etničkim Rusima u Ukrajini više nije dopušteno zadržati svoj prirodni jezik ili svoju vjeru. Ovo je potpuni rat protiv Rusije koji neće donijeti mir bez uništenja Rusije ili Europe, što god nastupi prije.

Provjeri/armstrongeconomics.com

Svidio vam se članak? Trebamo i vašu pomoć da nastavimo iznositi istinu!
VEZANO

najnovije