Četvrtak, 18 srpnja, 2024
NaslovnicaVijestiAmeričko ministarstvo poljoprivrede želi popisati sve privatne povrtnjake u zemlji

Američko ministarstvo poljoprivrede želi popisati sve privatne povrtnjake u zemlji

Zapratite nas na Telegramu: https://t.me/provjeri_hr

Hrana vrjednija od zlata

Ministarstvo poljoprivrede SAD-a (USDA) potaknulo je inicijativu – Narodni vrt, koja uključuje registraciju povrtnjaka diljem zemlje. Ovaj naoko čudan, ali nama posve razumljiv potez, USDA opravdava poticanjem “raznolikijeg i otpornijeg lokalnog prehrambenog sustava kako bi se zajednice osnažile da se pozabave problemima kao što su pristup prehrani i klimatske promjene”.

Da bi registrirali svoj vrt pri USDA, Amerikanci će morati zadovoljiti nekoliko standarda:

Školski vrtovi, društveni vrtovi, urbana gospodarstva i mali poljoprivredni projekti u ruralnim, prigradskim i urbanim područjima mogu biti prepoznati kao "Narodni vrtovi" ako se registriraju na web stranici USDA i ispunjavaju kriterije uključujući dobrobit zajednice, suradnju, uključivanje konzervatorske prakse i edukaciju javnosti.

No, ako se malo bolje pogleda, ovi standardi u biti definiraju svaki vrt u zemlji. Sada će vladina organizacija koja izdvaja milijarde svake godine za tvrtke čiji su proizvodi, poput kukuruznog sirupa s visokim udjelom fruktoze, odgovorni za golemu epidemiju pretilosti diljem svijeta, imati bazu podataka o njima.

- Advertisement -

“Pozdravljamo vrtove diljem zemlje da nam se pridruže u naporima Narodnog vrta i svega što on predstavlja”, rekao je ministar poljoprivrede Tom Vilsack, te dodao: “Lokalni vrtovi diljem zemlje dijele ciljeve USDA za izgradnju raznovrsnijih i otpornijih lokalnih prehrambenih sustava, osnaživanje zajednica da se udruže oko širenja pristupa zdravoj hrani, rješavanja klimatskih promjena i unapređenja jednakosti.”

Ministar Vilsack je dodao: “Potičemo postojeće i nove vrtove da se pridruže pokretu. Uzgoj lokalne hrane koristi lokalnim zajednicama na mnogo načina, a mi nudimo tehničke resurse za pomoć. Također, to je sjajan način da se povežete s lokalnim članovima USDA tima.”

Ono što je važno istaknuti, a što također ističu oni koji godinama prate rad USDA, je činjenica da ova vladina agencija desetljećima radi protiv zdravlja Amerikanaca.

Na primjer, u prosincu 2020. znanstveni odbor, sastavljen od 20 akademika i liječnika, preporučio je smanjenje ograničenja dodanih šećera u prehrani na 6% dnevnih kalorija s 10% u trenutnim smjernicama. Skupina je prikupila ogromnu zbirku podataka i predstavila ovaj zahtjev USDA, navodeći rastuće stope pretilosti i vezu između pretilosti i zdravstvenih problema poput dijabetesa tipa 2, bolesti srca i raka.

Naravno, organizacija koja dijeli milijarde dolara poreznih obveznika tvrtkama specijaliziranim za ovisništvo Amerikanaca o šećeru sve je odbila uz objašnjenje:

“Novi dokazi nisu dovoljno značajni da podrže promjene kvantitativnih preporuka za dodane šećere ili alkohol.”

- Advertisement -

Sada ta ista organizacija tvrdi da želi registrirati sve privatne američke povrtnjake, kako bi ih mogla smjestiti u bazu podataka i staviti na kartu zdrave hrane, a sve zbog zdravlje građana. Možeš mislit!

Iako nekolicina ljudi unutar USDA možda ima dobru namjeru, dosadašnji rezultati i povijest ove organizacije jasno pokazuju da ona ne mari za zdravlje Amerikanaca. I ne samo to, već većina njihovog proračuna za farme i hranu odlazi na subvencioniranje proizvoda koji izravno štete zdravlju.

Dakle, skepticizam prema nacionalnoj bazi podataka vrtova koju vodi ova organizacija je potpuno opravdan.

Dok se svijet ljulja na rubu nuklearnog rata i ekonomskog kolapsa, sjetite se da je u vrijeme rata i ekonomskih padova hrana vrjednija od zlata.

Foto naslovnice: unsplash.com

P O D I J E L I !

- Advertisement -

Slobodni Promatrač

Rađe opasna sloboda, nego mirno i sigurno ropstvo.

Svidio vam se članak? Trebamo i vašu pomoć da nastavimo iznositi istinu!

1 KOMENTAR

 1. vijest koju sam danas sasvim slučajno vidio, jer uopće ne pratim mainstream medije..

  “Europska komisija moći će proglasiti izvanredno stanje u području javnog zdravlja na razini Unije, što je jedna od mjera za snažniji odgovor na zdravstvene krize u EU-u koje su u utorak podržali eurozastupnici.”

  https://direktno.hr/eu-i-svijet/eu/ovo-do-sada-nije-videno-europska-komisija-dobila-ovlasti-da-proglasi-izvanredno-stanje-290318/

  samo kratki odlomak:

  “..Zastupnici su s 542 glasova za, 43 protiv i devet suzdržanih podržali dogovor s Vijećem o davanju većih ovlasti Europskom centru za sprečavanje i kontrolu bolesti (ECDC), kao i niz mjera za bolji odgovor na ozbiljne prekogranične prijetnje zdravlju s 544 glasova za, 50 protiv i 10 suzdržanih..”

  Europska unija moći će proglasiti izvanredno stanje i mimo Svjetske zdravstvene organizacije u slučaju pandemije, u slučaju zdravstvene krize, a to omogućuje da se iskoriste svi novi uspostavljeni mehanizmi – a jedan od najvažnijih je zajednička nabava lijekova i medicinske opreme”, rekao je Hini Tomislav Sokol, hrvatski eurozastupnik iz redova pučana. ..”
  —–

  dakle ovo što je rekao ovaj Sokol–izdvajam ovo “Europska unija moći će proglasiti izvanredno stanje i mimo Svjetske zdravstvene organizacije u slučaju pandemije,..”
  izgleda mi kao uvođenje planirane rokefelerovsko-gejtsovske zdravstvene diktature na mala vrata, da se vlasi ne dosjete..

  Jer, prije nekoliko mjeseci, sjećamo se- sva pažnja javnosti bila je usmjerena na godišnji skup WHO-a, (na kojem je bio i Milanović). jer se već tjednima i mjesecima prije toga skupa, u nezavisnim medijima, govorilo o tome, da WHO planira preuzeti sve ovlasti nad državama. Koliko znam, zbog otpora i baš zbog mnogih nezavisnih aktivista, koji su o tome širili informacije, na tom skupu WHO ipak nije dobio takve ovlasti..
  i pošto to nije uspjelo preko WHO-a, da li je ovo pokušaj zaobilazanim putem? preko EU-a i EK-a?

  jer, te ovlasti, koje nije dobio WHO, sada izgleda dobija samozvna nelagalna kriminalna tvorevina zvana EU i njena samozvana, nelegalna i ni od koga birana družina, kvazi-vlada, koja sebe naziva Europska komisija..
  A to je izglasao, također samozavni, nelegalni takozvani EU parlament, skup većinom preplaćenih ništarija i lobista globalnog kulta (čast malobrijnim izuzetcima). Jer , ovdje po rezultatima ovog glasanja (iako očito svi zastupnici nisu bili nazočni, jer ako se ne varam ima ih ukupnuo negdje preko 750), ogromna većina ovih hulja i ništarija je glasala za ovo.. ne pitavši nikoga iz naroda tih 27 država koje oni navodno predstvaljaju..

  što znači da EU ubuduće u slučaju pandemije može proglasiti izvanredno stanje?
  iste totalitarističke mjere zaključavanja za svih 27 država? i druge gadosti

VEZANO

najnovije