Petak, 24 svibnja, 2024
NaslovnicaNajnovijeAutoimune bolesti i cjepiva koja ih uzrokuju

Autoimune bolesti i cjepiva koja ih uzrokuju

Zapratite nas na Telegramu: https://t.me/provjeri_hr

Širom otvorite oči i um

Kada bi liječnici pedijatri i liječnici školske medicine bili pošteni i moralni ljudi, a ne beskrupulozni i pohlepni, prvenstveno se brinući za svoje dupe i zaradu od udjela u izdanim farmaceutskim pripravcima, tada bi roditeljima, zakonskim zastupnicima svoje djece, umjesto pritisaka, poziva i sugestija kako je obavezno cijepiti dijete, rekli ono što bi po zakonu trebali znati i trebali reći. Potpunu i istinitu informaciju, prije nego li dobrovoljno s punom odgovornošću za njihov život i zdravlje, pristanu ili ne pristanu na cijepljenje svoje (zdrave) djece.

Primjerice, Liječnik: Oprostite, bi ste li radije ne cijepili svoje dijete, pa time riskirali mogućnost zaraze djeteta ospicama (iznimno blage i uglavnom bezopasne zarazne dječje bolesti) nakon preboljenja koje se stječe doživotan imunitet ili pak cijepili svoje dijete (MMR-im) pa svejedno riskirali ospice, ali i odgođene ospice u kasnijoj dobi, kada je bolest daleko ozbiljnija, pogotovo u trudnoći, a uz to još dodatno riskirali i ozbiljnu mogućnost razbolijevanja od autoimunih bolesti poput reumatoidnog artritisa, reaktivnog artritisa, idiopatske trombocitopenije i sl. jer postoje podaci da su se brojna djeca nakon cijepljenja upravo od istih razboljela( ili još težih ili preminula), međutim budući nema adekvatnog praćenja nuspojava, tako nema niti pouzdanih podataka u kojem postotku se to događa.

Time bi se roditelju barem moglo objasniti kako ne postoje istraživanja koja bi mogla sa sigurnošću, pa čak niti približno ocijeniti koje su šanse da se njegovo dijete od istih razboli ako se kojim slučajem cijepi, pa da zna može li se koliko-toliko mirne duše kockati s njegovim životom i u budućnosti očekivati dobitak zbog svog uloga ili ne…

Naime, 20. srpnja 2017. godine objavljena je znanstvena studija pod nazivom “Vaccination and autoimmune diseases: is the prevention of adverse health effects on the horizon?”, koja je sažela objavljene znanstvene studije koje su objasnile koja određena cjepiva mogu uzrokovati koje određene autoimune bolesti. U nastavku popis autoimunih bolesti i tip cjepiva koja ih mogu uzrokovati:

– Sistemski Lupus – tip cjepiva: Hepatitis B, Tetanus, Antraks

– Reumatoidni artritis – tip cjepiva: Hepatitis B, Tetanus, MMR, Trbušni tifus

– Multipla skleroza – tip cjepiva: Hepatitis B –

– Reaktivni artritis – tip cjepiva: BCG, Trbušni tifus, DI-TE-PER, MMR, Hepatitis B, Gripa

– Polimiozitis i dermaromiozitis – tip cjepiva: BCG, boginje, difterija, DI-TE-PER

– Poliarteritis – tip cjepiva: Gripa, Hripavac, Hepatitis B

– Guillain Bareov sindrom – tip cjepiva: Gripa, Polio, Tetanus

– Dijabetes – tip 1 – tip cjepiva: Haemophilus influenzae tipa B (HIB)

– Idiopatska trombocitopenija – tip cjepiva:MMR, Hepatitis B

– Hashimoto sindrom – tip cjepiva: Hepatitis B

U nastavku dajemo pregled čitave studije:

s13167-017-0101-y

Provjeri/facebook (Veli Jože)

P O D I J E L I !

Provjeri

VEZANO

najnovije