Nedjelja, 19 svibnja, 2024
NaslovnicaNajnovije„Bolest X“ – Gatesova proročanstva

„Bolest X“ – Gatesova proročanstva

Zapratite nas na Telegramu: https://t.me/provjeri_hr i YouTube: https://www.youtube.com/@provjeri_hr

Zna sve

Bill Gates očito ne odustaje od strategije katastrofizma te nam voli „začiniti“ kraj starog i/ili početak novog godišnjeg ciklusa (baš u razdoblju kada su ljudi nekako najosjetljiviji) ponavljanjem govora o potrebi ulaganja u pripremu za neku novu pandemiju (tzv. „bolest X“) koja bi mogla biti gora od Covida.

Naime kao da nije dovoljno što mnogi u prosincu teško podnose suočavanje s okončavanjem još jedne kalendarske godine, kada se na osobnoj razini procjenjuju postignuća i promašaji, te se u skladu s nametnutom medijskom promocijom donose planovi za narednu godinu. Uz to u siječnju, mjesecu koji je nepravedno ovjenčan epitetom najdepresivnijeg, nakon prosinačke „unutarnje revizije“ slijedi oporavak od trošenja preko svake mjere i mogućnosti. Zapravo su i ova masovna raspoloženja u prosincu i siječnju također izmanipulirana posredstvom komunikacijskih tehnologija, marketingom i zabavnim sadržajima koji za cilj imaju promjenu načina razmišljanja i ponašanja na kolektivnoj razini, ali to je neka druga tema.

Na sve navedeno nadodajmo posljednje dvije godine života u izvanrednim plandemijskim uvjetima, koje se često uspoređuje s ratnim stanjem i na koje se primjenjuje retorika ratne strategije. Očito je kako više nije po srijedi stvaranje nego održavanje ozračja straha i panike kojeg Gates redovito potpiruje, npr. u prosincu 2020., zatim u siječnju 2021. pa ponovno krajem 2021.

Izvor: YouTube (TED), video iz 2015.

Jednako tako nam posljednjih dana domaći portali prenose nova upozorenja brižnoga filantropa milijardera i izvještavaju o novom zbijanju redova s farmaceutskom industrijom: potreban je globalni istraživački napor kako bi se osiguralo da je svijet bolje pripremljen za sljedeću pandemiju pa zaklada Bill & Melinda Gates i britanski Wellcome Trust doniraju 300 milijuna dolara Koaliciji za inovacije u pripremi za epidemiju (CEPI) (5, 6, 7, 8). Njegova zastrašivanja i alarmistički pozivi na pripravnost u slučaju pojave još smrtonosnijeg virusa i još strašnije pandemije imaju malo veze s pomaganjem drugima kao i solidarnosti na globalnom planu.

Na svu sreću znamo i mi čitati između redaka pa nam je jasno da destabilizacija, preoblikovanje i restrukturiranje javnoga mnijenja stremi do svijesti svakog pojedinca želeći ga učiniti poslušnikom.

Foto naslovnice: screenshot Tportal (autor: Neven Bučević)

P O D I J E L I !

Sibylla

VEZANO

najnovije