Subota, 20 srpnja, 2024
NaslovnicaVijestiCOP27 – „Zeleni ugovori“ potpisani „krvlju“

COP27 – „Zeleni ugovori“ potpisani „krvlju“

Zapratite nas na Telegramu: https://t.me/provjeri_hr

Ništa novo

COP27 je prijevara epskih razmjera i nastavak pljačke trećeg svijeta iz 20. stoljeća. No, sada je i prvi svijet postao meta, što zahtijeva više sofisticiranosti kako bi ih natjerali da se slože s vlastitom propašću. Mnogi ljudi sada vide krajnje licemjerje koje sija kroz stotine privatnih zrakoplova koji se koriste za dolazak u Egipat u kojem se plaća do 1800 dolara po noći za hotelsku sobu.

27. konferencija UN-a pokazuje dvije najgore karakteristike vladajućih elita: okolišno licemjerje i bešćutnu potporu stranim diktatorima koji idu uz geopolitičke interese Zapada. 

Zemlja egipatski predsjednik Abdel Fattah El-Sisi, kojeg je Donald Trump 2019. nazvao svojim “omiljenim diktatorom“, naplaćuje pretjerano visoke cijene u rasponu od 1500 dolara po noći za hotel s 5 zvjezdica do 800 dolara za jednokrevetnu sobu, ugošćuju nevladine organizacije za klimatske promjene i think tankere koji lete svojim privatnim zrakoplovima koji izbacuju stakleničke plinove u svom žaru “spašavanja planeta”.

- Advertisement -

Egipat trenutno zatvara više novinara nego Rusija i Iran zajedno, a razvoj je toliki da gotovo 1 od 5 Egipćana živi u nedostatku hrane. Naravno, egipatska vlada dobiva ogromnu vojnu i diplomatsku potporu od Francuske, Ujedinjenog Kraljevstva i SAD-a, u zamjenu za svoje rezerve nafte, stratešku kontrolu nad Sueskim kanalom i sudjelovanje Egipta u izraelskoj blokadi medicinske i prehrambene opreme koja ide u Gazu. 

Egipat je ipak treći uvoznik oružja na svijetu, odmah iza Saudijske Arabije koja koristi američko, južnoafričko i britansko oružje za genocid i zločine protiv čovječnosti nad otpornim stanovništvom Jemena koje odbija oduzimanje svoje nacionalne imovine.

Srećom, ekolozi kao što su Greta Thunberg i Naomi Klein kritizirali su UN zbog održavanja konferencije COP27 u režimu s nizom kršenja ljudskih prava, ali ono što još ne shvaćaju je da je ekološki pokret uvijek imao mračnu stranu sa složenim međusobno povezanim odnosima između diktatora trećeg svijeta i svjetskih oligarha.

Zapadni intelektualci, uz nekoliko iznimaka, bili su slijepi kad su IPCC-u (Međunarodni panel o klimatskim promjenama) dali svoju bezuvjetnu potporu za “Alarm globalnog zagrijavanja”. 

Kao što je fizičar Denis Rancourt ustvrdio 2010. godine, oni traže udobne laži kako bi se mogli smjestiti i osjećati dobro, ignorirajući stvarne probleme okoliša. Klimatske promjene su elitin “opijum za mase”, kojima se iskorištava naivnost onih s iskrenim uvjerenjima.

Povijest nam pokazuje da na ekološke profitere treba gledati sa skepsom, a takvi se upravo skupljaju u Egiptu. Početkom prošlog stoljeća najbogatiji svjetski ekolozi bili su intenzivno uključeni u proučavanje kontrole stanovništva koje je u to vrijeme išlo pod tada dopadljivijim nazivom eugenika. Pokret eugenike u početku je započeo kao opskurno područje unutar matematičke statistike, ali nakon što je zahvatilo književne klase istaknutih ličnosti kao što su George Bernard Shaw, Teddy Roosevelt, Winston Churchill i Margaret Sanger, penetrirala je u njihove redove. Uspon je bio društveni, a ne znanstveni fenomen koji slijedi klasični primjer grupnog mišljenja i efekta zlata.

- Advertisement -

Kao i danas s klimatskim promjenama, industrijalci su također zarađivali na priči. Naftni tajkun John D. Rockefeller ne samo da je podržavao, već je i financirao ideološki orijentirane eugeničke institucije u Njemačkoj, a američki proizvođač automobila Henry Ford zadržao je poslovne veze s Adolfom Hitlerom unatoč maskiranju svoje tvrtke kao “arsenala demokracije“. 

Prva šok terapija eugenike pojavila se tijekom genocida u Namibiji, ali je postala diskreditirana tek nakon kolapsa Trećeg Reicha, jer je postalo jasno da je pseudoznanstvena teorija postavila ideološki izgovor za njemačko opravdanje holokausta.

Ali vođe pokreta opsjednutih rasom nisu odustali od svog žara za scijentizmom. Elita je zadržala ljubav prema “očuvanju prirode”. Istaknuti eugeničari poput Juliana Huxleya, koji je utemeljio Svjetsku zakladu za divlje životinje, bio je jedan od primjera. 

Unatoč svojim plemenitim namjerama, WWF je optužen da djeluje kao fond za najbogatije ljude svijeta koji idu na safari dok ih štite paravojne snage koje rutinski provode mučenja. Ove vrste organizacija samo su jedna od mnogih fronti u neprofitnom industrijskom kompleksu. Pristajući na klimatske promjene, oni profitiraju od onoga što je novinar Lawrence Solomon opisao kao “Najveća svjetska industrija”.

Ostali primjeri uključuju:

  • Green Peace koji je usavršio reketarski poslovni model dok se predstavljao kao paravan za “spas planeta”.
  • Naslijeđene filantropske zaklade kao što su  dinastije Ford, Gates, Soros, Getty i Rockefeller koje financiraju think tankove i aktiviste kao što je Just Stop Oil, među ostalima, koji potiču “radikalnu klimatsku akciju”.
  • Kanadski naftni tajkun Maurice Strong, koji je pomogao u osnivanju IPCC-a, predsjedao je prvom Zemljinom konferencijom o okolišu u Rio de Janeiru 1992. Strong je također utemeljio šest ekoloških organizacija koje i danas djeluju.
  • Tu je i Rimski klub, koji je 1968. utemeljila talijanska obitelj Peccei u talijanskom imanju Davida Rockefellera. Pecceija je pozvao Klaus Schwab da održi glavni govor na Svjetskom ekonomskom forumu 1973. godine. Nakon što je propalo njihovo predviđanje “Scenarija ograničenja rasta” da će svijet biti prenapučen i ostati bez resursa , fokus se prebacio na emisije. Godine 1992. Rimski klub objavio je svoju knjigu “Prva globalna revolucija, koji kaže: “U potrazi za zajedničkim neprijateljem protiv kojeg se možemo ujediniti, došli smo na ideju da bi zagađenje, prijetnja globalnog zatopljenja, nestašica vode, glad i slično, odgovaralo tome. U svojoj ukupnosti i međudjelovanju ovi fenomeni čine zajedničku prijetnju s kojom se moraju suočiti svi zajedno. No označavajući te opasnosti kao neprijatelje, upadamo u zamku, na koju smo već upozorili čitatelje, a to je zamjena simptoma za uzroke. Sve te opasnosti uzrokovane su ljudskim zahvatom u prirodne procese, a jedino se promijenjenim stavovima i ponašanjem mogu prevladati. Pravi neprijatelj je onda samo čovječanstvo.”
  • Na kraju treba spomenuti Agendu Velikog reseta Svjetskog ekonomskog foruma. Jedan od suradnika WEF-ove agende je 45. američki potpredsjednik Al Gore, prvi klimatski milijarder na svijetu. Unatoč Goreovoj retorici, zadržao je svoje poslovne veze s Katarom — autokratskim režimom koji prodaje prirodni plin zapadnim tržištima i koristi nešto što se, u najboljem slučaju, može opisati kao upitna radna praksa za izgradnju svoje infrastrukture za Svjetsko prvenstvo. Katarski News Outlet Al Jazeera jedan je od najvećih promotora programa protiv frackinga i klimatskih promjena pred zapadnom publikom, ali prilično šuti o tome odakle dolazi novac.

Klimatske promjene služe raznim interesima, kao što je primijetio sada umirovljeni profesor atmosferske fizike MIT-a Richard Lindzen, i neizbježno su dovele do neugodnog saveza između današnje klase milijardera, marksističkih ekonomista, druških kapitalista i diktatora Trećeg svijeta. Vrlo bogati se mogu zalagati za svoje vizije tehnokratske veganske utopije bez ugljičnog dioksida, dok potonji mogu moliti Globalni Sjever da plati “Klimatske reparacije” diktatorima na Globalnom Jugu.

- Advertisement -

Egipat je dobra studija slučaja ovog modernog fenomena. Uoči konferencije C0P27, egipatska je vlada pokušala botoksirati vlastiti imidž imenovanjem Hilla i Knowltona da vode njenu Zelenu propagandnu kampanju. Etički upitna tvrtka koja je lagala Ameriku u Prvom zaljevskom ratu s lažnim “Svjedočenjem beba u inkubatoru” Kuvajtske djevojke. Godine 2020. Hill i Knowlton također su pomogli Svjetskoj zdravstvenoj organizaciji u nastojanju da se potakne širenje straha od covida osmislivši narativ za izazivanje osjećaja  krivnje kod onih koji su imali opravdana pitanja o karanteni te sigurnosti i učinkovitosti cjepiva.

Prije nešto više od deset godina, tijekom Arapskog proljeća, egipatska mladež izašla je na ulice kako bi srušila tri desetljeća dugu diktaturu Hosnija Mubaraka. Mnogi prosvjednici bili su studenti i neki od najpametnijih i najinteligentnijih u svojoj generaciji. Imali su sve težnje stanovništva koje se konačno oslobodilo tiranije i gotovo godinu dana Egipćani su uživali u kratkom razdoblju neuredne demokracije. Ubrzo nakon toga, vojska je klala nevinepoticala državni udar, zatvarala i mučila disidenteblogere i novinare. Uzmimo samo jedan primjer Sisijeve okrutnosti, novinara Mahmouda Husseina, koji je bio u samici gotovo 4 godine, slomljena mu je ruka i nije mu bilo omogućeno liječenje. Danas se nalazi u kućnom pritvoru i nema formalnih optužbi niti je ikada bilo suđenja.

Ova kršenja ljudskih prava i ljudskog dostojanstva očito ne uznemiruju savjest klimatskih vjernika, ali zašto i bi kada se donose zeleni dogovori pod pokroviteljstvom UN-a i IPCC-a od strane onih koji se tješe lažnim tvrdnjama kako sve to rade u ime “održivosti, klime i socijalne pravde”?

Provjeri/technocracy.news

Foto naslovnice: pixabay.com

P O D I J E L I !

Conscious Pilat

Najodvratnije laži često su izrečene u šutnji.

Svidio vam se članak? Trebamo i vašu pomoć da nastavimo iznositi istinu!
VEZANO

najnovije