Ponedjeljak, 27 svibnja, 2024
NaslovnicaWake upČudna neka religija

Čudna neka religija

Zapratite nas na Telegramu: https://t.me/provjeri_hr

Vreme božićnih i novogodišnjih praznika je obično vreme pomirenja, tolerancije i najlepših želja za sve a ne samo za najbliže. Međutim, mračne sile rade sasvim suprotno, vreme koje nam je najsvetije koriste za unošenje razdora, nespokoja, brige.

Nova Biblija u izdanju WEF-a

Prema tvrdnji insajdera WEF-a papa Franja je „ovlastio Svetski Ekonomski Forum da napiše novu verziju Biblije zasnovanu na činjenicama, koja bi trebalo da bude daleko više okrenuta politici dok bi Priroda zauzimala centralno mesto umesto Boga“.

Čak i ako su katolički vernici uspeli nekako da „progutaju“ Franjino (najblaže rečeno) prilično slobodno tumačenje Biblije po pitanju homoseksualizma i rodne agende, ako su uspeli da „svare“ razne Franjine „globalističke egzibicije“ (recimo podrška globalističkim političarima, vrlo kontroverzno ponašanje u vreme korone, potpuna podrška zelenoj agendi…), direktan udar na Bibliju je zaista previše! Da se razumemo, ja nisam verujući, meni je bliža misao da je sila koja stoji iza nastanka života prirodnog a ne Božjeg karaktera (ako to dvoje uopšte mogu da se odvoje) ali na takvo mišljenje imam pravo kao pojedinac a ne kao vođa neke religije! I za datum izabran da se takva novost saopšti se može reći da nije slučajan!

Velika pometnja

Pogledajte šta se u svetu događa: na međunarodnoj sceni je haos koji se spušta na sve niže nivoe. Zakoni se ne samo obesmišljuju već se ni kao takvi ne poštuju – i to od strane države. Javno data obećanja najviših političara su samo prazne reči dok ispravnost nekog stava određuje isključivo snaga onoga ko određeni stav zastupa. U šta danas čovek da veruje?

Dakle, političarima se ne može da veruje (to nikad i nije bilo preporučljivo). Ne može da se veruje ni ekonomistima: koliko njih je pričalo da će ekonomija Rusije da bude uništena a u realnosti je zapadna ekonomija ta koja tone u živo blato. Možemo li da verujemo lekarima? Ili profesorima? A policiji? Ili sudijama? Da li shvatate da se realnost, odnosno ono što smo smatrali realnošću topi pred našim očima? Svet i dalje funkcioniše ali se pravila uveliko menjaju. „Demokratija, ljudska prava“, sve je to samo odjek našeg sećanja jer ono što smo smatrali pod tim pojmovima više bukvalno ne postoji. Ako se izbori kradu i u slučaju da ne mogu da budu dovoljno dobro namešteni, ako se ljudi ubijaju u ratnim zonama ali i u „mirnim“ sredinama kao stoka, ako je sve više gladnih, bez posla… o čemu onda pričamo?

Ulazimo u vreme veštačke inteligencije i to velikom, praktično nekontrolisanom brzinom i mnogi će ostati bez posla. A kad mnogi ostanu bez posla onda je konkurencija za posao velika pa pada cena rada i onima koji su i dalje zaposleni! Dakle, ovde se radi o borbi za opstanak!!!

Vera u Boga kao jedina nada

Zašto su Hrišćanstvo i ostale religije uopšte uspele da puste koren u narodu? Zato što je narod bio u teškoj situaciji i bilo mu je potrebno da veruje u nešto, u nekakvu pravdu koje tada nije bilo. Sada ulazimo u slično vreme, život nam postaje sve nesigurniji (i bukvalno) i sve u šta smo verovali se pred našim očima pretvara u laž. Možda jedino što nam ostaje je iracionalno verovanje u nekakvu višu silu koja će da nas spasi – da uspostavi pravdu, bar onakvu kakvu smo već imali ali nam i tu nadu uzimaju. I to oni koji bi trebalo da nam nadu raspiruju, oživljavaju!

Narod, koji je ionako bio zbunjen, sada će biti totalno sluđen! Još kad influenseri kao Taker Karlson počnu da pričaju o dolaski „vandimenzionalnih zlih entiteta“ (kao da nam nije dovoljno „naših“ entiteta) a na drugoj strani su nam oduzeti „alati svetlosti“… tu ni najstabilniji čovek ne može da ostane čitav! Još kad našu svest obrade hologramima, lažnim video materijalima, nećemo biti u stanju da verujemo ni svojim čulima!!!

Snage zla

Bez obzira na sve navedeno ne smemo generalizovati! Nije celo katoličko ili bilo koje sveštenstvo u službi zla, nisu ni svi političari a posebno ne službenici raznih institucija koji rade po nalogu političara. Ali entiteti kao što je WEF ili papa Franjo (dakle verovatno ne ni ceo Vatikan) čak ni ne kriju svoje zle agende. Ako nastavimo da dajemo moć takvim entitetima onda smo prihvatili i mrak koji sa sobom nose – ne treba se zavaravati da je drugačije.

Foto naslovnice: pixabay.com

P O D I J E L I !

shumadinac

VEZANO

najnovije