Ponedjeljak, 27 svibnja, 2024
NaslovnicaNajnovije"Eliti" je sve dozvoljeno, pa i pedofilija

“Eliti” je sve dozvoljeno, pa i pedofilija

Zapratite nas na Telegramu: https://t.me/provjeri_hr

Burn in hell

Sjećate li se koje ono ime povezuje visoku politiku, lanac pizzerija i seksualne predatore? Tko bi uopće mogao zaboraviti zloglasnog, sada pokojnog, Jeffreya Epsteina, biznismena-filantropa (!) i osuđenog seksualnog prijestupnika koji je unutar svojeg elitnog društvenog kruga s nekim od svojih suradnika seksualno zlostavljao djevojke, maloljetnice i djecu.

Čitava javnost pratila je razvoj situacije od razotkrivanja i uhićenja pa sve do njegovog samoubojstva, a sada ga se prisjećamo jer po društvenim mrežama ponovno kruže poveznice na dokumente koje je Wikileaks nekada bio objavio, a temeljem kojih je došlo do razvoja tzv. Pizzagate teorije (1, 2).

Budući da je Epstein oko sebe okupljao sam politički vrh SAD-a, zatim ugledne odvjetnike, moćnike iz svijeta financija, filmske industrije i kulture, možemo zaključiti kako mu je to ujedno bio modus operandi ne bi li njegove pomračene sklonosti prolazile „ispod radara“ i to godinama. Izdvojit ćemo samo neka od imena s kojima je prijateljevao: Bill Clinton, Donald Trump, John Podesta, Alan Dershowitz, Kenneth Starr, Mort Zuckerman, Woody Allen, vojvoda od Yorka princ Andrew. Dodajmo i to kako mu je prvi susjed u New Yorku bio ni manje ni više nego Bill Cosby!

Vjerujemo kako Epstein nikada neće prestati biti aktualan (poput Teda Bundya, Charlesa Mansona isl.) zbog toga što se zdrav razum svakog normalnog čovjeka, uslijed gnušanja nad njegovim likom i (zlo)djelom, brani od poimanja razmjera ovakvog stravičnog zločina na način da pokušava u takvoj patologiji pronaći uzročno-posljedične veze, a psihološkim profiliranjem nastoji prepoznati specifične ponašajne obrasce predatora. U slučaju „filantropa“ Epsteina to u konačnici možemo „jednostavno“ pokušati svesti na devijaciju, obijest i novac. Neki bi sada zaključili da je takav monstrum pokojan na sreću – po svoje eventualne buduće žrtve, a neki nažalost – zbog izmicanja izdržavanja zatvorske kazne i postizanja moralne zadovoljštine za žrtve koje je nezamislivo i bespovratno oštetio.

Što to razlikuje predatora, da tako kažemo, običnog građanina i onoga koji je u posjedu nezamislivog bogatstva? Ovi posljednji zasigurno imaju olakšan pristup žrtvama zahvaljujući čitavoj infrastrukturi (vile i imanja na osami, mreža suradnika i pomagača čiju šutnju im nije teško financijski osigurati) koju sebi mogu osigurati, ali i odvjetničke timove koje drže u šaci samo njima znanim ucjenama ili potražnjom za raznim protuuslugama.

Zanimljivo je da se takvi često čak niti ne skrivaju koliko god „lovili u mutnom“ ili bili „neshvaćeni“ zbog svoje devijacije; neke nije briga (baš poput Epsteina) jer misle da su zaštićeni, ali većina ipak zbog toga što podsvjesno od drugih traže odobravanje onoga što rade.

Stoga dobro otvorite oči – njihovi simboli također su među nama zahvaljujući istrazi FBI-a (pogledajte priloženi dokument dolje). Uz to poznato nam je koliko se truda u SAD-u već neko vrijeme ulaže u senzibilizaciju javnosti po pitanju pedofilije (3, 4).

4_5850710974390078815

P O D I J E L I !

Sibylla

VEZANO

najnovije