Ponedjeljak, 27 svibnja, 2024
NaslovnicaVijestiEU usvojila rezoluciju kriminaliziranja „govora mržnje“ kojim se može označiti gotovo sve

EU usvojila rezoluciju kriminaliziranja „govora mržnje“ kojim se može označiti gotovo sve

Zapratite nas na Telegramu: https://t.me/provjeri_hr

Uspostava Orwellovog Big Brothera

Nastavlja se ukidanje svih prava i sloboda običnog naroda na krilima prevare zvane „politička korektnost“. Evo najnovijeg primjera iz maligne tvorevine zvane EU…

Europski parlament u Bruxellesu usvojio je rezoluciju kojom se “govor mržnje” navodi kao kazneno djelo – što je korak kojim se redefinira sloboda govora u čitavoj EU.

Članovi Europskog parlamenta glasovali su o rezoluciji 18. siječnja. Rezolucija je usvojena s 397 prema 121 glasova, a samo 26 zastupnika bilo je suzdržano. Većina zastupnika koji su bili suzdržani izrazili su zabrinutost da bi se zakon mogao koristiti za ušutkavanje protuizraelskih glasova, navodi European Conservative.

“Kao i uvijek, samo su dva konzervativna bloka – ECR [Europski konzervativci i reformisti] i ID [Identitet i demokracija] – glasali protiv. U međuvremenu, sve ljevičarske stranke i desni centar EPP [Grupa Europske pučke stranke] podržali su rezoluciju.”

Španjolska zastupnica u Europskom parlamentu Maite Pagazaurtundua objasnila je prije glasovanja: “Trenutni pravni okvir EU-a pokriva samo govor mržnje i zločine iz mržnje po nekim osnovama. Ali trenutno ne postoji zajednička, sveobuhvatna pravna definicija na razini Unije.”

“S novom društvenom dinamikom, normalizacija mržnje se razvija vrlo brzo. Moramo se zaštititi kao društvo i zaštititi ljude koji su napadnuti, proganjani i maltretirani.”

Prema European Conservative, rezolucija nastoji uključiti govor mržnje među “posebno ozbiljne zločine s prekograničnim dimenzijama” poput terorizma, trgovine ljudima, trgovine drogom i oružjem, pranja novca i organiziranog kriminala.

U službenom objašnjenju Bruxellesa stoji da govor mržnje nanosi ozbiljnu štetu ne samo pojedincima i zajednicama, “već i društvu u cjelini potkopavajući funkcije EU-a”, te da društveni mediji govoru mržnje daju i “prekograničnu dimenziju”.

Štoviše, rezolucija također nastoji proširiti “definiciju govora mržnje i zločina iz mržnje kako bi obuhvatila nekoliko dodatnih kategorija žrtava. Trenutačno ih zakoni EU-a definiraju kao mržnju samo prema određenoj rasi, boji kože, vjeri, nacionalnosti ili etničkoj pripadnosti – što ljevičarski zastupnici argumentiraju kao ni približno dovoljno u današnjem svijetu.”

“Stoga dokument poziva na proširenje definicije na ‘spol, seksualnu orijentaciju, rod, rodni identitet, rodno izražavanje, spolne karakteristike, dob, invaliditet i bilo koju drugu temeljnu karakteristiku’. U nedostatku objektivne definicije, lako je zamisliti da posljednja funkcionira kao bjanko ček za pokriće svega što bi nekoga moglo uvrijediti.”

Glasovi otpora

“Ne želite političku raspravu, želite inkviziciju”, poručila je francuska europarlamentarka Patricia Chagnon, te dodala:

“Ako bih rekla… da ne želim da maloljetnici primaju hormonsko liječenje ili drugi medicinski tretman, to nije govor mržnje protiv transrodnih osoba. To je izjava ljubavi prema djeci. Ako se borim protiv prekomjerne migracije u svoju zemlju i na naš kontinent… Ne pokreće me mržnja, već ljubav prema mojoj zemlji i prema našem kontinentu.”

Talijanska zastupnica u Europskom parlamentu Silvia Sardone također je osudila Bruxelles: “Ti si Big Brother. Uspostavljaš zločine mišljenja kako bi ograničio slobodu govora i izražavanja… i napao svakoga tko je protiv tvoje ideologije.”

Uoči glasovanja, austrijski zastupnik u Europskom parlamentu Harald Vilimsky naglasio je da se cijela rezolucija “mora smatrati politički motiviranom”, te da se navodno jamstvo slobode izražavanja u tekstu više ne može shvaćati ozbiljno, dodavši: “Takve izjave su orvelovski novogovor u Bruxellesu i postale su dio standardnog repertoara.”

Provjeri/naturalnews.com

Foto naslovnice: screenshot naturalnews.com

Slobodni Promatrač

VEZANO

najnovije