Ponedjeljak, 22 travnja, 2024
NaslovnicaWake upEvo što je hrvatska vlada upravo poručila svojim građanima potezom ograničavanja cijena

Evo što je hrvatska vlada upravo poručila svojim građanima potezom ograničavanja cijena

Zapratite nas na Telegramu: https://t.me/provjeri_hr

Još se i hvale

„Vlada je na današnjoj sjednici donijela paket mjera za pomoć građanima zbog rasta cijena. Tako je donesena odluka o ograničavanju cijena osnovnih prehrambenih namirnica. Primjerice, cijena jestivog suncokretovog ulja ograničava se na 15,99 kuna, a cijela litre mlijeka na 7,39 kuna“, donosi Jutarnji list.

Na prvi pogled, naivnom promatraču, potpuno isključenom od svega što se svih ovih dana, mjeseci i godina događa oko njega, možda i može izgledati kao potez vlade koji doprinosi i pomaže narodu.

„Na ovaj način ćemo omogućiti da građani pojačaju snagu svoje košarice u krizi i jeseni koja dolazi. Ukupno oko 30 posto. Sa 217 kuna košarica bi bila 150. Uvijek vodimo računa o najugroženijima“, poručio je pobjedonosno danas premijer hrvatske Vlade Andrej Plenković.

No, pogleda li se koji su to točno proizvodi, odnosno prehrambene namirnice kojima se ograničava rast cijena, stvari postaju nešto jasnije, a plan potpuno razvidan.

Konzumacija rafiniranih ulja i šećera dokazano su jedan od vodećih uzročnika cijelog niza bolesti, od dijabetesa, srčanih oboljenja, pa sve do cijele palete karcinoma. Doda li se tome i konzumacija miješanog mljevenog mesa, koje se izrađuje praktički od klaoničkog otpada (jedino gore od toga jesu razne mesne paštete), postavlja se pitanje što to svom narodu poručuje vladajuća „elita“.

Ovo nije ono Schwabovo „jedite kukce“, ali je opasno blizu tome.

Industriju mlijeka u Hrvatskoj uglavnom su preuzele strane kompanije i vrlo teško je govoriti o domaćem proizvodu, odnosno o mlijeku koje ima provjerenu kvalitetu prirodnog i domaćeg uzgoja. S brašnom je gotovo identična situacija, jer ona jeftinija, koja danas dominiraju na trgovačkim policama, uglavnom dolaze iz Njemačke i ostalih zemalja EU-a u kojima je GMO uzgoj sasvim uobičajena stvar. Zašto je GMO loš za vas podsjetite se ovdje.

Ostaje nam još piletina i svinjetina…ako mislite da je za vas dobra konzumacija mesa prepunog umjetnih hormona, antibiotika i tko zna čega sve ne, onda je Veliki reset, o kojem priča Klaus Schwab i WEF zaista neophodan.

Dakle, što se tiče ograničavanja cijena odabranih prehrambenih proizvoda, može se reći da vam je vaša Vlada upravo poručila kako vam je omogućila da od sada nadalje isključivo jedete „smeće“. Jer jasno vam je da će cijene ostalih namirnica, onih zdravijih, odletjeti u „nebo“. A tu nam je i “silovanje” eurom…

Gdje je među ovim namirnicama npr. voće i povrće? O nekim drugim, također zdravim namirnicama nećemo niti govoriti…

Struja i plin su, pak, neka sasvim druga priča, ali i tu vam je valjda odavno sve jasno, ako pratite što se događa diljem Europe…stvari po tom pitanju su neodržive na duži period i samo je pitanje u kojem trenutku će sve otići k vragu.

Sve u svemu, vrlo je očigledno da će i naredni period, baš kao onaj protekle dvije i po godine, biti vrlo izazovan po pitanju očuvanja zdravlja ljudi, jer od sada cijena vašeg zdravlja drastično raste…a samo će oni najizdržljiviji i samodostatni preživjeti. Jeste li među njima?

P O D I J E L I !

Conscious Pilat

VEZANO

najnovije