Ponedjeljak, 27 svibnja, 2024
NaslovnicaVijestiGlavne rijeke svijeta odjednom presušuju, a nitko ne zna zašto

Glavne rijeke svijeta odjednom presušuju, a nitko ne zna zašto

Zapratite nas na Telegramu: https://t.me/provjeri_hr

Prirodni ciklusi ili posljedice geoinženjeringa?

Čini se da se nešto zlokobno događa sa svjetskim zalihama vode jer su velika jezera i rijeke diljem planeta iznenada počele presušivati iz nepoznatih razloga.

Nekoliko dijelova rijeke Mississippi moralo je biti zatvoreno zbog rekordno niske razine vode, a za rijeku Nil u Africi proglašeno je izvanredno stanje zbog nedostatka vode.

Nil je najduža rijeka u Africi. Duga je oko 6650 km, i prolazi kroz jedanaest zemalja: Demokratsku Republiku Kongo, Tanzaniju, Burundi, Ruandu, Ugandu, Keniju, Etiopiju, Eritreju, Južni Sudan, Republiku Sudan i Egipat. Nil je, poput Mississippija, vitalna gospodarska rijeka koja podržava i poljoprivredu i ribolov.

Bez vode, svijet će propasti

Rijeka Amazona u Južnoj Americi još je jedan veliki izvor vode koji se suočava s ozbiljnom sušom  nakon što je nekoliko mjeseci bilo previše vode zbog poplava.

Poplavne vode iz Amazone uništile su usjeve i potopile cijele zajednice, da bi se zatim smanjile i ostavile regiju sušnijom nego što bi trebala biti. I dalje je katastrofalna situacija za Peru, Kolumbiju i Brazil, koji se svi oslanjaju na Amazonu za hidrataciju i gospodarsku aktivnost.

U Europi, rijeka Rajna, koja teče kroz Švicarsku, Lihtenštajn, Austriju, Njemačku, Francusku i Nizozemsku, doživljava slične padove vodostaja koji su, poput Mississippija, onemogućili trgovinsku plovidbu na pojedinim dijelovima.

Europa je također u mukama velike energetske krize, koja se pogoršava činjenicom da opadanje Rajne otežava Njemačkoj nabavu ugljena kao posljednji pokušaj da izbjegne energetski kolaps ove zime.

Zatim, problemi se javljaju i kod treće najveće rijeke na svijetu –  Yangtze u Kini, koja također presušuje poput ostalih. To uzrokuje ozbiljne probleme za kineski režim, koji se oslanja na Yangtze kao hidroenergiju.

Izvješća pokazuju da je trenutačno stanje Yangtzea “rekordno” u smislu štete uzrokovane dugotrajnom sušom. Suša također utječe na plovidbu tom rijekom, prisiljavajući nekoliko velikih kompanija da obustave svoje operacije.

Na američkom jugozapadu, sliv rijeke Colorado postaje sve oskudniji, što dovodi u opasnost države poput Kalifornije, Nevade, Arizone, Colorada, Utaha i Novog Meksika koje se sve oslanjaju na ovaj važan prirodni resurs za vodu.

Jezero Mead, koje opskrbljuje Las Vegas, konstantno opada na razine koje nikada prije nisu viđene od vremena kada je izgrađena brana. Ovo je zlokobno i za velike gradove poput Vegasa, Phoenixa i područja Los Angelesa u južnoj Kaliforniji.

Rijeka Ind u Aziji još je jedan izvor vode koji je sve manji, ostavljajući ribare u očaju. Stoljećima je Ind bio žarište civilizacije u južnoj i središnjoj Aziji, uključujući i Pakistan gdje usjevi koji hrane 220 milijuna ljudi zahtijevaju vodu iz njega.

Vezano: Sjećate se ono kad je prije 118 godina rijeka Elba presušila? I nije bilo drame…

Što se točno događa s velikim vodnim resursima na Zemlji, znanstvenici nemaju objašnjenja. Radi li se tek o prirodnim Zemljinim ciklusima koji su se i prije događali, ali su zapisi o njima iz nekog razloga izbrisani iz povijesti? Ili su se globalističke „elite“ ipak malo previše zaigrale u svom pokušaju oponašanja Boga?

Bilo kako bilo, jedno je sigurno, a to je da osim „duhovne suše“ koja proždire ovu civilizaciju, sve više dolazi i ona materijalna.

Provjeri/newspunch.com

P O D I J E L I !

Conscious Pilat

VEZANO

najnovije