Nedjelja, 19 svibnja, 2024
NaslovnicaVijestiGotovo s financiranjem automobila na fosilna goriva

Gotovo s financiranjem automobila na fosilna goriva

Zapratite nas na Telegramu: https://t.me/provjeri_hr

Samo struja…

Australska banka najavila je ovaj tjedan da će prestati financirati zajmove za nove automobile na plin i dizel 2025. godine kako bi potaknula prelazak na električna vozila.

“Smatramo da je naša sljedeća odgovorna stvar osigurati da naše pozajmljivanje novca za kupnju vozila ne zatvori naše klijente u veće emisije ugljičnog dioksida i sve skuplje tekuće troškove u godinama koje dolaze”, rekao je Sasha Courville, glavni direktor Bank Australia. 

“U konačnici, naša današnja objava je početak razgovora s našim kupcima i signal širem tržištu da ako razmišljate o kupnji novog automobila, trebate ozbiljno razmisliti o električnom vozilu i zbog njegovog utjecaja na klimu i zbog uštede tijekom cijelog života.”

Prodaja električnih vozila raste u Australiji, ali još uvijek čini mali dio svih prodanih automobila. Vijeće za električna vozila izvijestilo je ranije ove godine da je 2021. prodano 20 665 električnih vozila, što predstavlja oko 2% tržišta svih automobila u zemlji. 

Tesla je činila više od polovice ukupne prodaje električnih vozila, budući da su Australci prošle godine kupili više od 12.000 modela 3. 

Bank Australia, koja je također nedavno postavila ciljni datum 2035. za postizanje nulte neto emisije, rekla je da će i dalje nuditi zajmove za rabljene automobile na plin “sve dok ne bude održivog i uspješnog tržišta električnih vozila”. 

“Iako ćemo od 2025. prestati davati kredite za automobile za nove automobile na fosilna goriva, duboko smo svjesni da moramo podržati ljude koji si još ne mogu priuštiti električno vozilo dok tržište raste”, rekao je Courville.

A zašto je potrebno prijeći na električna vozila pročitajte ovdje.

Foto naslovnice: pixabay.com

P O D I J E L I !

Provjeri

VEZANO

najnovije